Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Ce ai folosit inainte?andrei_h scrie:eu numai ce am achizitionat un Aerlex 8000 XTA. se simte diferenta cand pui mana pe o mulineta Shimano, chiar daca este in gama low-cost a lor.
cormoran pro carp qd 10pi 5000 si inca folosesc. este foarte ok, robusta. dar shimano se pare ca face diferenta chiar daca cormoranul parca aseaza mai bine firul in lanseu nu am simtitritesco scrie:Ce ai folosit inainte?andrei_h scrie:eu numai ce am achizitionat un Aerlex 8000 XTA. se simte diferenta cand pui mana pe o mulineta Shimano, chiar daca este in gama low-cost a lor.
este o parere strict personala. si din punct de vedere al lanseului eu unul nu am observat diferente intre cele 2 modele de mulinete. mentionez ca ambele modele de mulinete aveau acelasi fir si erau folosite pe aceleasi model de lansete. parerea mea ca aerlex (ex. navi) este o chestiune si de marketing la chestia cu "masinarii de aruncat". atunci sa inteleg sa sunt mai bune la asezarea firului, implicit la aruncat, decat ultegra? uitate la un tambur de ultegra XSA cu fir si la un tambur de aerlex; cum sunt asezate firele. eu cred ca nu se poate supune comparatiei. si atunci intrebarea retorica: ultegra de ce nu au eu stiu ce denumire de "masinarii-roboti etc. de lansat? eu singurele probleme care le am cu aerlex-uriile sunt la nivel de frana baitrunner II. nicicum nu pot sa le reglez sa lase fir foarte usor dar in acelasi timp sa poata tina tensionat firul swingerul fara sa se invarta tamburuldyna scrie:Cormoran aseaza firul mai bine ca Aerlex?...Am avut Navi, care aseaza firul la fel ca Aerlex si din cate stiu eu sunt in topul celor mai bune mulinete de casting...forma tamburului si felul in care aseaza firul face din Aerlex o super mulineta de casting.