Sfaturi achizitie echipament nou

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

kramy
Puncte: 0

Re: Sfaturi achizitie echipament nou

Mesaj de kramy »

pescuitcrap scrie:
kramy scrie:Daca spatiul la transport este o problema sau nu urmaresti aruncari extreme, as merge pe lansetele de 3.60 si 3 lb. Dar daca nu, as alege o lanseta de 3.90, 3.5lb si cu inel de 50mm care te va ajuta in atingerea unor distante mai mari in aruncari. Iti recomand aici ori lansetele Okuma Epix V2 ori K-Karp Dominant (cu un plus pentru Dominant). Le gasesti aici:

- Lanseta Crap K-Karp Dominant
- Lanseta Okuma Epix V2

Ca mulinete, as merge pe Okuma Powerliner Baitfeeder datorita bait-runner-ului sau Okuma Axeon V2 AXII. Sunt modele foarte fiabile si vei fi incantat de ele chiar si dupa multe sezoane de pescuit
Cine te-a mintit ca inelul de plecare de 50mm te ajuta la lanseuri lungi?

Inelul de 50mm la fire subtiri mai mult te incurca decat te ajuta. Este conceput pentru lanseuri mai lungi la fire ce depasesc grosimi de 0.30mm. In rest este doar comercial.

Okuma epix v2 este o lanseta foarte proasta vrei ceva cu actiune rapida calitate pret excelenta incearca MTX 8 3,90 4LBS de la Hakuyo.
Nu am sa intru in polemici ca nu imi sta in fire. In primul rand nu toata lumea pescuieste cu fire de 0.18-0.20mm (cum poate ai auzit ca se practica pentru a atinge distante mari). Poate omul chiar pescuieste cu fire cu diametre de peste 0.30mm. In al 2-lea rand ai avut cumva Okuma Epix V2 si ai avut probleme cu ea? Daca nu ai vazut poze cu pescari de competitie care sa detina V2, asta nu inseamna ca e o lanseta proasta. Si in al 3-lea rand esti sigur ca persoana respectiva poate sa obtina maximul de la o lanseta foarte rigida cum e MTX8?

In rest, toate cele bune! :wink:

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Dar daca nu, as alege o lanseta de 3.90, 3.5lb si cu inel de 50mm care te va ajuta in atingerea unor distante mai mari in aruncari.
Pentru majoritatea lansetelor de pe piata (exceptie fac cele superperformante, cu caracteristici speciale, pe care insa mai trebuie sa si poti sa le incarci), inelul de plecare de 50 e, mai degraba, un dezavantaj pentru lansare.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Allen Besnovich scrie:
razvism scrie:Despre http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 31435.html ce parere aveti ?
Salut.

Daca mai astepti putin, o sa apara un model nou, si anume Speedcast XSB XTB. Foarte asemanatoare cu gama Ultegra Ci4+, dar mult mai ieftina. Posibil sa-ti placa.

Am vazut-o si eu in catalogul Shimano 2016.
Pare o alternative mai ieftina pt Ultegra XSC dar nu poate rivaliza cu ci4 xsb
Critic echilibrat

ritesco

Mesaj de ritesco »

Si eu am astept sa apara mulineta,probabil imi iau un set :D
Eu bine,Tu ?

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

osc1or scrie:
Allen Besnovich scrie:
razvism scrie:Despre http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 31435.html ce parere aveti ?
Salut.

Daca mai astepti putin, o sa apara un model nou, si anume Speedcast XSB XTB. Foarte asemanatoare cu gama Ultegra Ci4+, dar mult mai ieftina. Posibil sa-ti placa.

Am vazut-o si eu in catalogul Shimano 2016.
Pare o alternative mai ieftina pt Ultegra XSC dar nu poate rivaliza cu ci4 xsb
De ce? :)

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Rulmenti mai putini, e mai grea... angrenajele probabil de alta calitate...
Nu stiu insa daca diferenta de pret va fi justificabila... probabil este o strategie de marketing pt a mai vinde XSC ul inca 1 2 ani sub o forma sau alta inainte de a scoate pe piata un model nou de ultegra..

Trimis de pe al meu GT-I8200 folosind Tapatalk
Critic echilibrat

mariusangler

Re:

Mesaj de mariusangler »

osc1or scrie:Rulmenti mai putini, e mai grea... angrenajele probabil de alta calitate...
Nu stiu insa daca diferenta de pret va fi justificabila... probabil este o strategie de marketing pt a mai vinde XSC ul inca 1 2 ani sub o forma sau alta inainte de a scoate pe piata un model nou de ultegra..

Trimis de pe al meu GT-I8200 folosind Tapatalk
Speedcast de 14000 este mai usoara decat Ultegra de 14000 cu 10 grame.
http://www.shimanofish.com.au/products/ ... t-xtb.html
Caracteristici.
There are two options available — the 14000XSB or the 14000XTB — and while both reels have a large micro-adjustment front drag, the latter also has a Baitrunner-style freespool adjustment incorporated into it. A Compact Performance Body means you get a big spool with a lightweight oversized rotor. Less bulk means better casting speed and less fatigue when holding it long periods of time waiting for that big bite. At the heart of it though, the X-Ship bearing supported pinion gear for smooth, efficient rotation eliminates pinion tilt on the main shaft and delivers more precise meshing on the main gear. Line capacity of both reels is a very healthy 510 metres of 24 kilo Power Pro braid, and the 4.3:1 gear ratio rips in over a metre of line with each rotation of the machined aluminium handle. Super Slow Oscillation delivers more precise line lay onto the AR-C spool, which is especially important with fine diameter braid like Power Pro, and means more efficient casting and better use of the reel’s prodigious line capacity.
Parca are si ceva in plus fata de Ultegra. :D
Mad carp Team

mariusangler

Mesaj de mariusangler »

Nu cred ca e nici o strategie de marketing,mai degraba au implementat tehnologia de la Ultegra si Aerotechnium unei mulinete care sigur va rupe jumatate din segmentul de piata la vanzari.Generatiile urmatoare de Ultegra vor deja in alta liga a calitatii si tehnologiei si la alte preturi probabil.La Aerotechnium se aude deja pe afara de un nou model sub pragul psihologic de 400 de grame.
Mad carp Team

cristirac1980

Mesaj de cristirac1980 »

in 2016 va aparea mulineta?

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”