Fire/Inaintas Crap Cer Pareri..

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
matishoratiu
Puncte: 0

Fire/Inaintas Crap Cer Pareri..

Mesaj de matishoratiu »

Buna ziua, vreau sa imi schimb Mulinetele si de la asta ajung la fire...am o dilema, nu ma pot hotara fara ajutorul vostru ce sa aleg....HELP ! :

Fir monofilament Trabucco TF XPS Long Cast Fluo 0,22mm/6,95kg/1200m
Fir monofilament Trabucco S-Force Long Cast 0.22mm/6.95kg/300m
Fir monofilament Kryston Krystonite 0,25mm/8lb/1000m ... care mi se pare putin prea gros si rezistenta scazuta in raport cu dimensiunea..

Rog pareri si in privinta grosimii (0.22) pentru balauri catch and release !

Fir textil Berkley Whiplash Green New 0,18mm/21,9kg/110m
Fir Textil Cormoran Corastrong 8 Braid Verde 135m 0.18mm

Ps. ce parere aveti ar fi de ajuns un fir textil de 18 inaintas sau ar trebui mai mult...si cat..cat despre monofilament conic inaintas as avea vreo 3 optiuni si nici asta nu sunt hotarat daca sa aleg mono sau textil inaintas :

Fir monofilament conic Trabucco XPS Taper Leader 0.20mm-0.50mm Rola 10buc.
P-Line Konico Tapered Leader 15m 0.25mm-0.45mm
Fox Tapered Leader Camo - 12-35lb (0.33-0.57mm) care mi se pare mult prea gros ...

Va multumesc anticipat.... daca conteaza mulinetele sunt Shimano Big Baitrunner XT-A LC
Doresc aruncari lungi si rezistenta a firului in timp ( nu sa-l schimb dupa 1 an ... 3-4 partide pe an)
As fi pus linkurile cu firele dar nu stiu daca e acceptat. MS UP !!

matishoratiu

Re: Fire/Inaintas Crap Cer Pareri..

Mesaj de matishoratiu »

Lansetele maver genesis extreme 3.5 (posibil sa le schimb cu mtx14)
am folosit Trabucco S-Force Long Cast salt water de care am fost foarte multumit de rezistenta lor dar parca as vrea o schimbare. MS

ovideli

Mesaj de ovideli »

matishoratiu scrie:Buna ziua, vreau sa imi schimb Mulinetele si de la asta ajung la fire...am o dilema, nu ma pot hotara fara ajutorul vostru ce sa aleg....HELP ! :

Fir monofilament Trabucco TF XPS Long Cast Fluo 0,22mm/6,95kg/1200m
Fir monofilament Trabucco S-Force Long Cast 0.22mm/6.95kg/300m
Fir monofilament Kryston Krystonite 0,25mm/8lb/1000m ... care mi se pare putin prea gros si rezistenta scazuta in raport cu dimensiunea..

Rog pareri si in privinta grosimii (0.22) pentru balauri catch and release !

Fir textil Berkley Whiplash Green New 0,18mm/21,9kg/110m
Fir Textil Cormoran Corastrong 8 Braid Verde 135m 0.18mm

Ps. ce parere aveti ar fi de ajuns un fir textil de 18 inaintas sau ar trebui mai mult...si cat..cat despre monofilament conic inaintas as avea vreo 3 optiuni si nici asta nu sunt hotarat daca sa aleg mono sau textil inaintas :

Fir monofilament conic Trabucco XPS Taper Leader 0.20mm-0.50mm Rola 10buc.
P-Line Konico Tapered Leader 15m 0.25mm-0.45mm
Fox Tapered Leader Camo - 12-35lb (0.33-0.57mm) care mi se pare mult prea gros ...

Va multumesc anticipat.... daca conteaza mulinetele sunt Shimano Big Baitrunner XT-A LC
Doresc aruncari lungi si rezistenta a firului in timp ( nu sa-l schimb dupa 1 an ... 3-4 partide pe an)
As fi pus linkurile cu firele dar nu stiu daca e acceptat. MS UP !!
in momentul de fata am pe tamburii de rezerva monofilament Kryston Krystonite 0,25mm/8lb/1000m care nu este un fir gros de loc si cu rezistenta destul de buna, fara probleme, poti sa-l folosesti

in privinta inaintasului am renuntat la textilul Berkley Whiplash Green New 0,18mm/21,9kg/110m nu pt ca nu ar fi fost bun, eu il folosesc ca inaintas pt spod,pe mulinete folosesc P-Line Konico Tapered Leader 15m 0.25mm-0.45mm sau Fox Tapered Leader Camo - 12-35lb (0.33-0.57mm) la fel de buni amandoi cu un plus parca la P-Line (un pic mai moale, poate si din cauza diametrului)
"Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." - Albert Einstein

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

Firele de la Kryston, si in general firele englezesti, se "pupa" cu cea ce este dat pe ambalaj (grosime si rezistenta),

Din cele mentionate de dumneavoastra, eu unul as alege Fir monofilament Trabucco TF XPS Long Cast Fluo 0,22mm/6,95kg/1200m, am auzit numai lucruri bune despre el din partea clientilor ce l-au achizitionat (pescari ce fac partide de placere sau pescuiesc in concursuri).

Ca si fire pentru aruncat la distanta sau fire subtiri, in afara de cea ce ati ales dumneavoastra, va recomand si urmatoarele modele:

Monofilament Ultra Knot 0.235mm, 3.6kg, 1950m
Monofilament Ultra Knot 0.255, 4.3kg, 1680m
Fir monofilament P-Line CXX X-TRA Strong Crystal Clear
Fir monofilament P-Line Extrusion Smoke Silver
Fir monofilament Sunline Siglon F

Iar ca inaintas, in afara de lacurile unde regulamentul nu permite folosirea inaintasului textil, v-as recomanda:

Fir textil Anaconda B-52 Shock Leader 0,28mm/15,4kg/150m
Fir textil Tuf Line XP Green 30lb/150yds US
Fir textil PowerPro Moss Green 0,28mm/135m (30lb. test)

In cazul inaintasului textil/ monofilament conic, este important sa reziste la forta aruncari. :mrgreen:

Ca si monofilament conic, puteti folosi orice din cea ce ati ales, incepand cu cel de la Trabucco, care vine la set de 10 bucati.

Daca sunteti din Bucuresti, puteti trece prin magazin sa le testati: rezistenta la nod, cat de suple sunt, etc.
Ultima oară modificat Mie Oct 28, 2015 12:15 de către Claudiu Garlea, modificat 1 dată în total.

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

bad post.

Horia Cotler

Mesaj de Horia Cotler »

In opinia mea firul monofilament Trabucco S-Force Long Cast 0.22mm/6.95kg/300m este defapt un 0,24 deci este mai gros dar calitatea lui este una de exceptie .
Momentan am Sufix 0.25 Pe un rand de tamburi
Dar nu renunt la 0,18 Trabucco S-Force Long Cast un fir Al DRACULUI DE TARE
Pretul este mare si poti pescui doar un sezon cu el .

vasea

Mesaj de vasea »

Shimano technium 0.25 mm + berkley whiplash de 0.18 mm. Shi am firul de 4 ani pe mulinete, intors asta vara shi mai merge 4 ani deci merita bani.(pescuiesc cam 10 12 partide pe an)

matishoratiu

Mesaj de matishoratiu »

multumesc frumos pt.pareri cred ca am sa raman la Krystonite de 0.25mm + inaintas Berkley Whiplash Pro 110mt 0.17 sau 0,21mm nu sunt hotarat inca si nu am gasit de 0.19 care era varianta mai buna dupa parerea mea....ms frumos inca odata de pareri ! ;)

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Krystonite, unul din cele mai bune fire care le-am folosit. Rezistenta scrisa pe ambalaj, la majoritatea firelor este foarte mare, ca sa "dea bine" eticheta, iar asta se intampla la majoritatea chinezariilor, altfel nu le cumpara nimeni. (ex: rezistenta 7 kg, la diametru de 022, asta e o aberatie nesimtita, parerea mea)
Ca intaintasi, iti recomand Daiwa Shinobi . Îl folosesc de ceva ani, n-am intalnit motive sa-l schimb.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”