Aproape toate spodurile sunt de 3,6m pt ca este nevoie de o rigiditate sporita. Insa, daca chiar vrei sa-ti iei unul de 3,9, cauta pe site-urile din Anglia spodul Rocketeer facut de Bruce Ashby .
nu pot arunca pana la 120 cu spodul de 3,60 si ma impac bine cu betele de 3,90 si am incercat tot ce e posibil(cu bulgari mai mici,bulgarele la inelul de plecare,etc) si nimik!
disanta este strans legata de tehnica,ca sa arunci la 120 de metri un bulgare trebuie pe langa tehnica si putina viteza pt a incarca corespunzator o lanseta de 5 sau 5,5lb.
George Alexandru
General Manager 4Carp
Presedinte C.S. Green Lake ViceCampion National 2014
O lanseta mai lunga de obicei e mai greu de incarcat decat una mai scurta, unde mai pui ca pentru a accelera varful lansetei iti trebuie si ceva forta in plus... EU spre exemplu reusesc sa arunc mai departe cu 3,6 decat cu 3,9 la lansete insa in ceea ce priveste bulgarii de nada, uneori nu reusesc sa arunc cu montura pana unde pot da bulgari. Nu-ti fa iluzii ca am cinestie ce echipament - spodul meu e un Sert Propultion antic, de 5,5 lbs care cantareste cat o vaca si-mi rupe mainile dupa o jumatate de ora de nadit. E o chestiune de tehnica mai degraba decat una de echipament. Parerea mea...