Zona Deltaica a Calarasiului

Unde pescuim? Partide de pescuit. Comentarii, concluzii si recomandari pentru baltile de crap.

Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965

Scrie răspuns
generalconcept
Mesaje: 3
Membru din: Joi Noi 19, 2015 11:25

Zona Deltaica a Calarasiului

Mesaj de generalconcept »

. BINE AŢI VENIT ÎN “DELTA” CĂLĂRAŞULUI!


Prin acest proiect dorim să realizăm un „Flux informaţional şi comunicaţional”, prin care să vă facem cunoscută localizarea „paradisului natural al Dunării călărăşene”.
Vă punem la dispoziţie un material cartografic cu ajutorul căruia să vă informaţi mai întâi asupra minunatului areal de tip deltaic, iar apoi să vă ajute să vă decideţi unde mergeţi şi să vă orientaţi în sit.
Veţi găsi numele insulelor, canalelor, ostroavelor, al obiectivelor turistice apropiate, precum şi alte informaţii.
Ne adresăm celor care sunt pasionaţi de pescuitul de agrement care vor găsi aici locuri excepţionale.
Ne adresăm celor care fac turism nautic cu ambarcaţiuni de agrement pentru care Dunărea oferă spaţii cu peisaje minunate., cu luciu de apă deosebit de variat care se întinde pe o lungime de 40 km. Pentru turismul nautic acest areal oferă spaţii cu ambianţa Deltei Dunării, dar şi cu o multitudine de alte forme de reprezentare care sunt deosebit de spectaculoase şi inedite şi care nu se regăsesc nicăieri în altă parte.
Ne adresăm de asemenea, turiştilor îndrăgostiţi de natură care vor găsi o excepţională varietate peisagistică, cu vegetaţie realmente luxuriantă, o faună diversă şi o prezenţă avifaunistică spectaculoasă. Dar la fel de important vor descoperi savoarea borşului sau saramurii de peşte de Dunăre.
Desigur, aţi mai văzut Dunărea sau Borcea, dar aţi mai auzit oare de Braţul Bala (sau Rău), de Braţul Plosca, sau de Ostrov, de canalul Jianu, Iordan-Călin, Florica, Lebăda etc., de insula Păcuiul lui Soare, de insula Pastramagiu sau Iepuraşul, Fermecatul, Şoimul, Văcăriei, Lebăda, Strâmbu Mare şi câte şi mai câte???
Desigur, nu aţi mai auzit şi nicidecum nu le-aţi văzut. Broşura noastră vi le face cunoscute şi suntem convinşi că vă va stârni interesul şi curiozitatea să le şi vedeţi.
Dar! … Da, există şi un DAR, aici natura este aproape sălbatică, neafectată de „intervenţia omului” şi vrem să o păstrăm aşa. Dorim să facem ecoturism, să iubim şi să protejăm natura, ca aceasta să rămână tot la fel şi generaţiilor următoare.
Vă invităm în arealul miraculos al Dunării Călărăşene, DAR cu condiţia să vă însuşiţi mai întâi deviza micuţilor cercetaşi: „Unde mergem noi vom lăsa mai curat decât am găsit!!”


detalii privind descrierea traseelor cu harti detaliate gasiti pe

Dan M, administrator: prea mare fotografia, te rog sa o pui la o rezolutie mai mica.

generalconcept
Mesaje: 3
Membru din: Joi Noi 19, 2015 11:25

Re: Zona Deltaica a Calarasiului

Mesaj de generalconcept »

si o harta generala a zonelor propuse pentru un turism nautic si pescuit din mirifica zona a Dunarii Calarasene

Imagine

Avatar utilizator
ionut72
pescar de competitie
Mesaje: 2784
Membru din: Mar Oct 09, 2012 15:52

Re: Zona Deltaica a Calarasiului

Mesaj de ionut72 »

Conceptul e extraordinar, bravo, felicitari, am o singura intrebare:

- care este planul de masuri concrete de combatere a prezentei braconierilor in zona si de siguranta pentru pescari in cazul eventualelor "clinciuri" cu acestia?
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

generalconcept
Mesaje: 3
Membru din: Joi Noi 19, 2015 11:25

Re: Zona Deltaica a Calarasiului

Mesaj de generalconcept »

ionut72 scrie:Conceptul e extraordinar, bravo, felicitari, am o singura intrebare:

- care este planul de masuri concrete de combatere a prezentei braconierilor in zona si de siguranta pentru pescari in cazul eventualelor "clinciuri" cu acestia?
Intradevar a fost un proiect extraordinar care ne-a pus fata in fata cu multe provocari, dar de fiecare data am gasit solutii sa le dapasim
interesant acum este sa il continuam pe urmatoarea lansare de proiecte POPAM 2014-2020 si sa il dezvoltam prin monitorizarea canalelor pe care se poate intra cu barca la diferite cote ale apelor Dunarii

referitor la combaterea braconierilor, speram sa putem sensibiliza destul de mult autoritatile. Prin pozitia ce o vom lua impreuna si cu iubitorii de natura si pescuit sa reusim sa reducem cat mai mult din aceasta „crima”.

Deja au inceput sa apara in perioada de vara organizatori de tabere de pescuit care asigura toata logistica necesara pentru campare cu corturile - unde participa pescari sportivi din toata tara.
prezenta prin zona a pescarilor sportivi ii scoate din zonele respective pe braconieri care se feresc de intalnirea cu alte persoane prin balta.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Balti de Crap”