Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Cred ca Cezar s-a referit mai mult la forta cu care recuperezi acel 1 m de fir pe tur de manivela ! Raport mai mic (BBRLC) inseamna forta de tractiune mai mare !florinmacri scrie:.....raportul de recuperare este mai mare decat la BBLC, deci nu ar fi o problema cand ai de adus vreun "dulap", tot 1m .... cm se recupereaza pe o singura tura...
Este mai fiabil baitrunerul pe tambur. Parerea mea. Cel putin fata de baitrunerul de la BBLC, boala acestor mulinete. Dupa un timp la majoritatea BBLC-urilor apare o problema cu sistemul de franare, adica dupa ce intepi, implicit decuplezi baitrunerul, frana de lupta nu cupleaza imediat, cateva secunde pestele iti mai ia fir ca si cum ai avea cuplat baitrunerul. Problema....zic eu. Este mai comod sistemul de baitruner pe spate, dar dupa o partida sau doua (sa ai si trasaturiflorinmacri scrie:Ceea ce m-a facut sa inclin spre Ultegra 5500 XTB a fost faptul ca poate fi folosita si la alte genuri de pescuit , nu numai la crap. Un alt avantaj este faptul ca sunt mai usoare , raportul de recuperare este mai mare decat la BBLC, deci nu ar fi o problema cand ai de adus vreun "dulap", tot 1m .... cm se recupereaza pe o singura tura. Teama mea era in privinta baitrunner-ului care la Ultegra este pe tambur.
Intr-adevar aceasta mulineta este noua, daca nu ma insel productie 2009, deci istorie nu are cum sa fi facut, dupa cum spunea Cezar, insa odata cu trecerea timpului cu siguranta ii va creste si pretul si prestigiul.