BBLC vs ULTEGRA 5500 XTB

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
florinmacri

BBLC vs ULTEGRA 5500 XTB

Mesaj de florinmacri »

Va salut !
Deschid acest topic pentru a afla cat mai multe detalii despre aceste 2 tipuri de baitruner clasic si pe tambur. Sunt pe cale sa-mi achizitionez cateva mulinete de crap si oscilez intre BBLC si Ultegra 5500 XTB. Betele sunt Chub Outcast de 3,6-3,5lbs.
Ca diferente tehnice stiu ca BBLC -urile sunt mai grele, au tamburul ceva mai mare iar raportul de recuperare este ceva mai mic decat la Ultegra.
Daca este cineva care detine Ultegra 5500 XTB il rog sa dea ceva detalii despre aceasta mulineta, care eu nu o gasesc in Brasov pe la nici un magazin sa pot face o comparatie intre cele 2 (BBLC si Ultegra)

RazvanG
Pescar de competitie
Puncte: 0

Re: BBLC vs ULTEGRA 5500 XTB

Mesaj de RazvanG »

raspunsul este simplu:shimano BBRLC :wink:
Nume utilizator schimbat din shimanobig in RazvanG

zoli1964

Mesaj de zoli1964 »

eu am avut bbrlc-uri si am facut schimb cu niste xtb-uri.

concluzile poti sa le tragi singur.

Luci

Mesaj de Luci »

Despre ULTEGRA 5500 XTB nu iti pod da detalii deoarece nu am folosit, in schimb BBLC pt. mine personal sunt minusa... :mrgreen: totusi, din punctul meu de vedere asta nu e un criteriu pentru a te ajuta in alegerea ta...deoarece nu inseamna ca ce imi place mie trebuie sa iti placa si tie ...sau invers...cel mai bine te duci frumos la un magazin sau pe balta, le testezi personal...apoi te poti hotari...
Ps.: A te lua dupa sfatul meu sau dupa al altora chiar daca suntem bine intentionati, ar fi o mare greseala ,pe care multi novici au comis-o :roll: cel mult poti rectifica intrebarea si sa ceri niste detalii tehnice care te ajuta in alegerea finala dupa ce le testezi...apropo daca te duci la un magazin ar fi bine sa gasesti ambele modele, altfel garantat vinzatorul isi va lauda puii de pe raft... :lol:
Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii.

Vladut Mateianu
CS SENZOR

Mesaj de Vladut Mateianu »

BBRLC. Fara discutii. :wink:
CS SENZOR

http://www.snz.ro
http://www.crapmania.ro

"Studiati trecutul, daca vreti sa divinizati viitorul." - Confucius

Cezar Bibu

Mesaj de Cezar Bibu »

@florin,

cu riscul de a-l contrazice pe Vladut :lol: , eu iti spun ca nici XTB nu e o afacere rea.
Am achizitionat in primavara asta 4 bucati XTB, in dauna vechilor BBLC, care dadeau semne de uzura si-ti pot spune ca exista avantaje si dezavantaje.
Plusul provine din greutatea mult mai mica la XTB, si daca pescuiesti singur, sau dupa vreo trei zile de dat cu cobra, cind deja faci febra musculara, 300 de grame s-ar putea sa fie f comode... :) . Pot spune ca si la lansari am cistigat citiva metri cu aceasta mulineta.
Minusul ? Parca n-ai spor asa mare cind ai de adus cite un dulap- nu c-as fi luat prea multi anu' asta, or sa zica circotasii :lol: -diferenta de diametru la tambur isi spune aici cuvintul ! Si as mai aminti faptul ca XTB-urile astea n-au istorie, adica nu stii cum lucreaza dupa n ore de functionare. Teoretic, sunt Shimano, si ar trebui sa fie fiabile !
Sincer, alegere grea ! :)

clabuc

Mesaj de clabuc »

Dar ULTEGRA XTA ar intra in comparatia asta ?? O stie cineva ?

florinmacri

Mesaj de florinmacri »

Ceea ce m-a facut sa inclin spre Ultegra 5500 XTB a fost faptul ca poate fi folosita si la alte genuri de pescuit , nu numai la crap. Un alt avantaj este faptul ca sunt mai usoare , raportul de recuperare este mai mare decat la BBLC, deci nu ar fi o problema cand ai de adus vreun "dulap", tot 1m .... cm se recupereaza pe o singura tura. Teama mea era in privinta baitrunner-ului care la Ultegra este pe tambur.
Intr-adevar aceasta mulineta este noua, daca nu ma insel productie 2009, deci istorie nu are cum sa fi facut, dupa cum spunea Cezar, insa odata cu trecerea timpului cu siguranta ii va creste si pretul si prestigiul.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

florinmacri scrie:.....raportul de recuperare este mai mare decat la BBLC, deci nu ar fi o problema cand ai de adus vreun "dulap", tot 1m .... cm se recupereaza pe o singura tura...
Cred ca Cezar s-a referit mai mult la forta cu care recuperezi acel 1 m de fir pe tur de manivela ! Raport mai mic (BBRLC) inseamna forta de tractiune mai mare !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

ReMuS

Mesaj de ReMuS »

florinmacri scrie:Ceea ce m-a facut sa inclin spre Ultegra 5500 XTB a fost faptul ca poate fi folosita si la alte genuri de pescuit , nu numai la crap. Un alt avantaj este faptul ca sunt mai usoare , raportul de recuperare este mai mare decat la BBLC, deci nu ar fi o problema cand ai de adus vreun "dulap", tot 1m .... cm se recupereaza pe o singura tura. Teama mea era in privinta baitrunner-ului care la Ultegra este pe tambur.
Intr-adevar aceasta mulineta este noua, daca nu ma insel productie 2009, deci istorie nu are cum sa fi facut, dupa cum spunea Cezar, insa odata cu trecerea timpului cu siguranta ii va creste si pretul si prestigiul.
Este mai fiabil baitrunerul pe tambur. Parerea mea. Cel putin fata de baitrunerul de la BBLC, boala acestor mulinete. Dupa un timp la majoritatea BBLC-urilor apare o problema cu sistemul de franare, adica dupa ce intepi, implicit decuplezi baitrunerul, frana de lupta nu cupleaza imediat, cateva secunde pestele iti mai ia fir ca si cum ai avea cuplat baitrunerul. Problema....zic eu. Este mai comod sistemul de baitruner pe spate, dar dupa o partida sau doua (sa ai si trasaturi :D ) te vei acomoda perfect la mulinetele cu baitrunerul pe tambur sau cu cele cu instant drag.
Remus Lenghel

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”