DumiD scrie:exemple
Trabucco maxxis pro surf "Toate componentele sunt tratate anticoroziv"
Trabucco xride surf "Mulineta speciala pt lansari lungi ,utilizata atat la pescuitul crapului car si la surf, cu componente inox tratate anticoroziv"
Cormoran Seacor-XP 5PiF "Angrenajele si corpul mulinetei sunt tratate special pentru rezistenta la apa sarata"
Lineaeffe Ocean Master "tratata impotriva coroziunii cauzate de apa sarata"
cred ca toti producatorii folosesc chestia asta, cu tratatul impotriva apei sarate (exclus Hakuyo, binenteles

) . Apropo, poate ne zici tu cum se trateaza
Sa "tratezi" impotriva oxidarii materiale, inseamna sa le acoperi cu straturi anticorozive sau sa le aliezi.
De acoperit nu am vazut in mulinete nici grund, nici vopsea si nici miere

, iar vaselina este in toate, asa ca nu se pune.
Altfel, cu ce sa aliez plasticul, aluminiul si alama sa le fac inoxidabile. Mai mult decat sunt, nu se poate si nu are rost sa cautam.
A mai ramas otelul. Pai in afara de suruburi, rulmenti si cateva tablite prin mulineta, nu prea il gasim.
Astea sunt alea tratate ?
Toate sunt la fel, ca si pe celelalte mulinete, sunt atrase de magnet , contin fier si oxideaza, iar gogorita cu "rulmenti inoxidabili" gasita tot in domeniu, este din seria asta cu "tratarea".
Am vazut o mulineta ( Stella cred ) la care mecanismul este in baie de ulei, ca la cutia de viteze. Acolo da, exista o protejare reala a pieselor impotriva corodarii. Oricum, nu pentru asta a fost facuta izolarea mecanismului, ca oricum nu are ce sa corodeze intr-o mulineta, in conditii normale de utilizare. Poate cu avantaj pentru cei care le pierd in ocean cateva zile, dupa care le recupereaza.
Daca stia Yamaha ce aluminiu au gasit astia cu mulinetele, care nu oxideaza, rupea industria motoarelor de barca. Asa , nu au decat sa se laude si ei ca au gasit ceva, dar care "ceva" oxideaza la fel ca si la celelalte branduri.
P.S. ca in reclama aia de iaurt, in care se spunea ca are vitamina B5 . Pai stai asa, ca in toate iaurturile gasim vitamina B5.