Shimano Ci4 XTB vs BBLC XTA CI4

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Mindfreak
Puncte: 0

Re: Shimano Ci4 XTB vs BBLC XTA CI4

Mesaj de Mindfreak »

XTB fara indoiala ! Eu le am si sunt super multumit de ele. Treaba cu taietura se intampla doar daca nu esti atent, ok...sunt de acord ca la o mulineta de atatia bani nu ar fi trebuit sa se intample asta,dar cu putina atentie nu vei avea probleme !
Looking for a new record ! P.B - 29.2 kg

Thomas Cristian
pescar de competitie

Mesaj de Thomas Cristian »

Chiar aseara m-am intalnit cu un prieten, si mi-a adus ambele modele. Prima impresie a fost diferenta de greutate si frana mi-a placut la xtb. Cred ca pot sa m impac bine cu ea, dupa cateva ore, ma obisnuiesc cu ea.

Thomas Cristian
pescar de competitie

M-am mai gandit ca in ultimul timp, mai mult timp am plantat si am folosit fire mai groase gen 0.30-0.35, si deci nu o sa am probleme, plus ca de obicei sunt atent la fir. Daca o sa folosesc firul subtire, atunci cu o atentie mai mare, o sa fie ok, zic eu.
Cred ca in proportie de 99% m-am hotarat la XTB Ci4.

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Zarel scrie:Dacă m-a intrebi pe mine , diferența majora este la baitrunner.
Eu m-am acomodat repede cu baitrunner spool. Ba mai mult , in prezent , indiferent de mulineta cu care pescuiesc, intep cu mâna pe tambur .
Pana in prezent nu am găsit nici-un defect la XTB.
------------

daca esti deja in drill si-ti trage la alta cum intepi ? :D
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

petre iulian
Pescar de competitie

Mesaj de petre iulian »

Ungureanu Bogdan scrie:pai da, se invarte cu taietura in sus ca sa iti functioneze pana data viitoare cand ti-o va taia si acolo! :wink:
-----------

corect o intorci invers pana se taie ....din nou .
Se intampla cand te grabesti sa mulinezi repede dupa ce arunci . Cand bate vantul tare lateral esti obligat sa mulinezi repede dupa ce cade montura in apa ca sa `tai burta repede . Este mai mult valabil in concursuri unde trebuie sa pescuiesti la viteza si orice minut pierdut conteaza si mai ales este valabil numai la fire subtiri de la 0,25 in jos .Eu vorbesc din experienta proprie ....acum m-am obisnuit si sunt atent si tin firul tensionat cu mana cand trebuie sa recuperez `burta . Din turnare ,aceasa bucsa are putin `grad pe ea si acolo agata firul prima oara ... Ramane problema cu frana pe care nu am reusit sa-i dau de cap pana acum dupa o gramada de interventii ...... tot nu merge rotund si se mai poticneste/are mici momente cand se invraneaza :oops:

ps. anul trecut am fost la 23 de concursuri si cred ca am ceva `trairi :wink:
Membru Fondator al Clubului Sportiv Green Lake

Thomas Cristian
pescar de competitie

daca esti deja in drill si-ti trage la alta cum intepi ? :D[/quote]

Daca trage si la a doua, il trezesc si pe colegul meu mai lenes, :)) :)) :)) care mereu ma lasa pe mine primul sa intep, ca sunt mai rapid si deloc lenes cand vine vorba de pescuit.
Serios acum, nu m-am gandit la treaba asta.
Tu ai bblc ci4 nu?

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

petre iulian scrie:
Ungureanu Bogdan scrie:pai da, se invarte cu taietura in sus ca sa iti functioneze pana data viitoare cand ti-o va taia si acolo! :wink:
-----------

corect o intorci invers pana se taie ....din nou .
Se intampla cand te grabesti sa mulinezi repede dupa ce arunci . Cand bate vantul tare lateral esti obligat sa mulinezi repede dupa ce cade montura in apa ca sa `tai burta repede . Este mai mult valabil in concursuri unde trebuie sa pescuiesti la viteza si orice minut pierdut conteaza si mai ales este valabil numai la fire subtiri de la 0,25 in jos .Eu vorbesc din experienta proprie ....acum m-am obisnuit si sunt atent si tin firul tensionat cu mana cand trebuie sa recuperez `burta . Din turnare ,aceasa bucsa are putin `grad pe ea si acolo agata firul prima oara ... Ramane problema cu frana pe care nu am reusit sa-i dau de cap pana acum dupa o gramada de interventii ...... tot nu merge rotund si se mai poticneste/are mici momente cand se invraneaza :oops:

ps. anul trecut am fost la 23 de concursuri si cred ca am ceva `trairi :wink:
Iulica, ca sa nu mai ai probleme cu frana care se poticneste, trebuie sa ungi putin discurile de frana din tambur. Presupun ca ai inlocuit discurile stock din panza cu discuri de duramit.
Dupa ce le ungi o sa mearga sesizabil mai bine.

Trimis de pe al meu GT-I8200 folosind Tapatalk
Critic echilibrat

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

o bila neagra tot pt bblc ci4, o are pt faptul ca pick-upul nu ramane-cast lock(adica blocat in poz galet sus) si ai sansa sa se invarta rotorul in timp ce lansezi in forta si sa iti sata pick-upul :wink:
dpmdv este o mulineta new fashion light briz-briz :mrgreen:
catch&release

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

petre iulian scrie:
Eu m-am acomodat repede cu baitrunner spool. Ba mai mult , in prezent , indiferent de mulineta cu care pescuiesc, intep cu mâna pe tambur .
------------

Cand ridici lanseta, prinzi si firul cu mana si intepi. Nu e greu.
Dar apoi ce faci? Indiferenta ca ai QD sau BR, tot trebuie sa lasi lanseta jos. Ba mai rau daca ai baitrunner... ramai fara lanseta :D

Thomas Cristian
pescar de competitie

Allen Besnovich scrie:
petre iulian scrie:
------------

Cand ridici lanseta, prinzi si firul cu mana si intepi. Nu e greu.
Dar apoi ce faci? Indiferenta ca ai QD sau BR, tot trebuie sa lasi lanseta jos. Ba mai rau daca ai baitrunner... ramai fara lanseta :D
Stiu ce zici:)) am patit-o pe Cernica, cu un crap de 7kg:)) mi-a luat lanseta in apa, cu tot cu baitrunner pus, pur si simplu lanseta s-a oprit cu un inel in senzor,altfel sarea in apa direct. (Era un mtx 14, si folosesc picheti, nu rodpod)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”