chub

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

pescarusull
Puncte: 0

Re: chub

Mesaj de pescarusull »

DAN BERHECI scrie:Mama ce foc mai luati !
El a scris lb in loc de lbs(era vorba de lipsa pluralului), acesta a fost motivul pentru care am intervenit.
Am raspuns ca sa nu mai faca nimeni vreun atac(ma refer la o boala) de orice fel si sa-l am pe retina! :?
Off topic,
Cine a luat foc ?
Bineinteles in afara de tine.
Ce legatura are pluralul unei unitati de masura cu interventia ta ?
Fii coerent te rog.
adibogdan a spus ca nu e in regula raspunsul tau.

On topic,

acum ceva vreme gor965 spunea, citez:

"In general producatorii specifica gramajul Optim de aruncare (cel cu care lanseta arunca cel mai bine). Gramaj Maxim poate fiecare sa puna cat vrea...atata timp cat iti permiti sa supraincarci lanseta si sa-ti asumi riscul sa dai o distanta mica sau sa faci lanseta praf . De ceva vreme , ptr. aruncarile in siguranta se foloseste relatia X lb = X oz (3lb=3oz=85 gr) si in functie de calitatea si rezerva fiecarui blank , greutatea poate creste pana atinge valoare optima (90-110 gr in cazul lansetelor f. bune)...urmand ca apoi orice greutate in plus sa devina supraincarcare, distantele incepand sa scada"
Incheiat citatul.

Deci in cazul lansetelor tale ar fi ceva de gen 3,5lb=3,5oz=99g.
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

Daniel Ene
pescar de competitie

Mesaj de Daniel Ene »

pescarusull scrie: Deci in cazul lansetelor tale ar fi ceva de gen 3,5lb=3,5oz=99g.
Nici matematic nici tehnic si nici dpdv al pescuitului la distanta aceasta egalitate nu are logica.
1lb= 453,59 grame
1oz= 28,34 grame
Marea majoritate a lansetelor de crap de 3,5lb se incarca optim cu greutati intre 113-120grame, adica echivalentul a 4-4,2oz.
http://www.naviscarpo.ro
NAVIS CARPO - bait boats

pescarusull

Mesaj de pescarusull »

Navis Carpo scrie:
pescarusull scrie: Deci in cazul lansetelor tale ar fi ceva de gen 3,5lb=3,5oz=99g.
Nici matematic nici tehnic si nici dpdv al pescuitului la distanta aceasta egalitate nu are logica.
1lb= 453,59 grame
1oz= 28,34 grame
Marea majoritate a lansetelor de crap de 3,5lb se incarca optim cu greutati intre 113-120grame, adica echivalentul a 4-4,2oz.
Matematic rezulatul e bun, 3,5x28,34=99,19.
Ca majoritatea lansetelor de 3,5 se incarca cel mai bine la 113-120 gr nu contest.
Era vorba de incarcare pentru aruncarile in siguranta.
De asta am si zis "ceva gen".
Un pescar cu experienta mi-a spus ca difera greutatea in functie de tipul de actiune al lansetei.
Si de rezerva de putere.
Daca e cu actiune rapida se incarca diferit decat cea cu actiune progresiva.
Eu oricum pana acum am folosit niste bete "flescaite" de 3 livre pe care le incarcam la greu, nada pe momitor pana o faceam aproape cat pumnul, si se ducea destul de bn montura.
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

DAN BERHECI

Mesaj de DAN BERHECI »

Ok, mea culpa.Ma simt ca la scoala cind ma trage invatatoarea de urechi!Nu mai fac!Promit "sa fiu la obiect" de azi inainte.

inferno

Mesaj de inferno »

Am avut mult timp chub se incarca bine cu 100 grame sper sa te ajute

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”