Fir textil pentru plantat

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
dyna
Puncte: 0

Fir textil pentru plantat

Mesaj de dyna »

Am nevoie de niste sfaturi in legatura cu alegerea unui fir textil pe care sa l folosesc pentru plantat. Ma intereseaza in special grosimea si eventual culoarea acestuia. Multumesc anticipat.

dyna

Re: Fir textil pentru plantat

Mesaj de dyna »

Sunt curioa cati dintre voi folositi textil pentru plantat si cati mono si de ce. As vrea sa vad cat mai multe pareri. Multumesc.

Claudiu Cutus

Mesaj de Claudiu Cutus »

Eu personal folosesc monofilament. La diametre mai mari imi pare mult mai ok monofilamentul de cat textilul, in plus e mai rezistent la abraziune.

Andrei91

Mesaj de Andrei91 »

Depinde acum si unde pescuiesti, textilul nu are elongatie, dar in rest nu stiu ce avantaje ai fata de monofilament...

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Pentru plantat eu nu folosesc decat inaintas monofilament conic, sau un monofilament de grosime, pentru zonele cu abraziune crescuta (praguri din piatra, scoici etc). Altfel nu vad ce l-as folosi. Iar un textil, in aceste conditii, e contraindicat.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

odsec

Mesaj de odsec »

unde vrei sa folosesti? eu am folosit fir textil la distanta mare exemplu Bolserna 250 m aici era foarta buna la sarulesti iar era buna dar anul trecut la IBCC Balaton am avut probleme la distanta mare de 350 m din cauza scoicilor ,(am avut inaintas de vreo 20 m) dar problema era la 50 sau 100 sau 143 m defapt se lasa firul la fund si scoicile mari prindeau firul , cand mergeam dupa montura sau peste nu odata sa taiat firul.Avantaje- fir textil: era ca observam orce trasatura mica , dezavantaje sunt mai multe pretul!pt distanta mare pe 4 mulinete peste 1000 ron plus sa ai la tine inca macar o rola de rezerva,iar 400-500 ronb se taie mult mai usor,firele care am folosit si erau de la Pb anul asta nu mai sunt bune sau deteriorat asta sa intamplat pe Balaton acum sincer nu stiu ce sa recomand :) depinde unde vrei sa folosesti

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Depinde unde pescuiesti.
In 2013 cand pescuiam pe Ebro (locatia Chiprana), aveam un loc curat, fara pericole pe drum. Din cauza ca apa se mai misca frecvent, nu puteam sa folosesc monofilament. Initiam foloseam monofilament, insa cand duceam montura la 250m , nu puteam sa mai intind firul din cauza elongatiei. Am incercat mai multe modele si grosimi de la 035 in sus, dar degeaba, era aproape imposibil sa-l intind. Facea burta, si cand intindeam lanseta, aduceam montura spre mine dar burta ramanea asa. Cand am pus textil pe tamburi, s-a schimbat situatia. Se intindea fara probleme. Dar locul era curat si puteam sa dau cu textil fara probleme.

Alta data cand am gasit locul ocupat si a trebuit sa pescuiesc in alta parte, unde in apa erau structuri cu scoici si butuci, textilul plescaia instant. Locul era undeva la 80m, iar monofilamentul s-a dovedit a fi ideal acolo. Doar ca pestii erau ceva mai nervosi, si mult mai greu de scos din padurea scufundata. locatia Ebro - Caspe.
Fişiere ataşate
CIMG2219-2.JPG
CIMG2219-2.JPG (1018.4 KiB) Vizualizat de 564 ori
CIMG2211_01.JPG
CIMG2211_01.JPG (1.59 MiB) Vizualizat de 564 ori

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

Conteaza foarte mult ca regulamentul lacului sa permita folosirea textilului ca si linie principala si nu doar ca inaintas. Unul din avantajele firului textil fata de monofilament, este ca nu are elongatie.

Ca si fir textil, va recomand:

Fir textil Tuf Line XP Green 50lb/300yds US - 0.33mm / 270m
Berkley Ultra Cat Moss Green
Fir textil PowerPro 1370m/0,36mm/30kg Moss Green

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”