Ce este TTX-ul ?

Aici putem discuta sau dezbate orice legat de pescuit.

Moderatori: Alin Galbenu, mariosilaghi, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
R0bert
Puncte: 0

Ce este TTX-ul ?

Mesaj de R0bert »

Salut ! As vrea sa stiu si eu ce este TTX-ul (eu stiu ca este faina de germeni de porumb, dar nu sunt sigur). Si cum se foloseste TTX-ul , si care e rolul lui intr-o nada.
Multumesc de ajutor.

vasea

Re: Ce este TTX-ul ?

Mesaj de vasea »

Ttx- ul este un produs secundar rezultat în urma procesului de presare a germenilor de porumb în vederea obținerii uleiului de porumb. Se adauga in proportie de 25 30 % in nada dupa ce a fost in prealabil inmuiat in apa. Este un bun purtator de aroma si cand se pune la inmuiat se poate pune orice aroma care va fi absorbita. Rolul lui este de a desface nada pe substrat. Un search pe yotube și vei găsi modul de folosire a Ttx ului.

Andrei91

Mesaj de Andrei91 »

Cum spune Vasea, se adauga in jur de 25 % la nada, are o putere mare de colare, aduce un adaos nutritiv nadei, dar nu se aduaga uscat, se adauga dupa ce a fost lasat la inmuiat 2-3 ore, se poate lasa si peste noapte, se foloseste o parte de ttx la 2 parti de apa, ramane acoperit in prealabil de apa. Apoi se adauga rezultatul finit care este de forma unei paste la nada uscata si se amesteca energic.Pe urma se adauga apa peste tot amestecul.Pentru o inmuiere mai rapida se poate folosi apa minerala.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Andrei91 scrie:Cum spune Vasea, se adauga in jur de 25 % la nada, are o putere mare de colare, aduce un adaos nutritiv nadei, dar nu se aduaga uscat, se adauga dupa ce a fost lasat la inmuiat 2-3 ore, se poate lasa si peste noapte, se foloseste o parte de ttx la 2 parti de apa, ramane acoperit in prealabil de apa. Apoi se adauga rezultatul finit care este de forma unei paste la nada uscata si se amesteca energic.Pe urma se adauga apa peste tot amestecul.Pentru o inmuiere mai rapida se poate folosi apa minerala.
Sau apa calda ;)
Critic echilibrat

mike83

Mesaj de mike83 »

Eu l-am folosit si in proportie de 90% cu rezultate mai mult decat multumitoare :wink:

R0bert

Mesaj de R0bert »

Multumesc

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Generale despre Pescuit”