Nu spune nimic de lungimea lansetei marker...3,60, sau 3,90? Parca ar fi cea de 3,90 mai potrivita pentru distanta...mai ales ca face un unghi putin mai mare cu substratul si poate trage mai usor plumbul...
Mai bine să taci, să fii considerat prost, decât să vorbești, ca să înlături orice dubiu!
Înțeleptul nu spune ce știe, prostul nu știe ce spune!
Daca inteleg eu bine si fac o analogie cu pescuitul la rapitor, cu jig, pare mai potrivita o lanseta mai lunga, mai rigida, senzitiva, mai spre treimea superioara, care sa poata transmite mai bine ceea ce "citeste" plumbul, prin firul textil, de pe substrat, care sa poata "bate" la distanta cat mai mare, pentru a acoperi o arie cat mai mare, mai mare, chiar, decat aria acoperita cu lansetele cu care se pescuieste...
Mai bine să taci, să fii considerat prost, decât să vorbești, ca să înlături orice dubiu!
ovideli scrie:pe mine ma intereseaza si 5lbs si actiunea rapida pt ca lanseta o folosesc si la nadit cu spombul, rachete etc. (de asta am spus fiecare cum considera, daca altii vor lansete dedicate n-au decat)
A, o.k. pe tine te intereseaza spodul cu actiune rapida, ca sa-l folosesti, concomitent, si ca marker. Asta-i altceva, acum am inteles de unde nevoia celor 5 lbs!
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!
Andrei91 scrie:Da, eu unul as opta pentru una de 3.90, asta nu inseamna ca cu un 3.60 nu poti lansa, fiecare cu proprile preferinte..
Nu stiu daca mai e vorba de preferinte, e destul de clar ca nu poti arunca la aceeasi distanta cu o lanseta mai scurta, avem exemple si de la feeder, cu lansete de peste 14 ', ce arunca pana la 160 g, la distante mari, deci, cam asa pare sa stea treaba, pentru distanta si senzitivitate pare sa fie nevoie de lungime superioara si ceva rigiditate.
Am vazut in Germania ca se gaseste si varianta de 3,90 m. Se pare ca nu e prea intalnit/folosit, Hi-s de marcaj (marker, dar prefer sa spun in limba romana, ), din moment ce nu a spus nimeni nimic, .
Nu am incercat deloc vreo lanseta de marcaj sau de nadire,nici Hi-S, evident, in plus, spunea cineva ca poti sa ai nevoie sa si marchezi un loc, sa si nadesti..
Sondezi cu spodul si cand gasesti un loc bun il marchezi cu clipsul. Masori pe mal pe picheti distanta si o poti transmite pe o lanseta de atac direct. Daca ai lansete de atac de rezerva poti folosi una dintre ele ca maeker. E adevarat ca nu am sondat niciodata cu un bat dedicat de marker, dar ma descurc destul de ok cu spodul asa ca nu mai vad utilitatea la marker...
Pe la concursuri am vazut foarte multe markere mobtate pe spoduri si pe lansete de atac...