ovideli scrie:cornea_andrei scrie:Va salut ! As vrea sa achizitionez 3 lansete de 3,90m - 3,5lb , 2 tronsoane + 3 mulinete . Bugetul nu trebuie sa depaseasca 1100 lei. Mentionez ca sunt incepator, pana acum nu am pescuit decat cu chinezarii. Ies de maxim 10* pe balta tot anu si de multe ori pescuiesc cu momitor. Pentru lansete m.am gandit la : Hakuyo mtx8 sau fl strategist si mulineta : Hakuyo xa 8000... Voi ce mi.ati recomanda?
1100 cam putin. Parerea mea este sa mai strangi ceva si sa iei lucru nou (cum ai zis si tu pana vezi ce si cum e cu SH), asta ca sa nu te complici dupa doi sau trei ani sa schimbi iar lansetele sau mulinetele.
Deci in locul tau as lua:
2 mulinete de genul
http://www.totalfishing.ro/mulineta-oku ... 13595.html
2 lansete de genul
http://danmitranescu.ro/205-857/LANSETE ... 75-lbs.php
atentie la talpa mulinetei daca se imbina cu mandrina fara joc sau mai rau sa nu intre, in rest ce sa-ti spun doar ca-ti va trebui mult antrenament sa o incarci (totusi 3,75lb)
total 1270lei, nu cred ca e diferenta asa mare. Sa intrebi nevasta inainte de a face achizitia, asta daca nu vrei sa dormi cu azorel

.
Dupa doi trei ani cand prinzi smecheria fie le completezi pana la 4 buc. cu piese noi, fie SH (ai de unde alege)
Dle Ovideli, v-am vazut diversele recomandari facute colegilor de forum si pot sa spun ca erau foarte pertinente insa aici nu pot fi 100% de acord cu dvs.
In primul rand, omul s-a declarat incepator si cum ati zis si dvs., trebuie sa inceapa cu doua bucati si pe parcurs sa faca pasul la 4. Foarte logic si corect.
Dpdv. al bugetului dansului de 1100 ron cum ca ar fi prea mic, aici nu sunt de acord cu dvs.
Ca incepator, ai probleme cu multe aspect ale pescuitului sportiv.
Nu ai o tehnica bine conturata, ai probleme mari cu directia si puterea aruncarii etc. In aceasta faza in evolutia dansului ca pescar, au loc multe aruncari proaste, pot aparea si lansete rupte datorita aruncarilor defectuoase sau a betelor supraincarcate (plumbi prea grei) etc. In general probleme specifice incepatorilor unde si lansetele cu pretentii (daiwa, maver, shimano etc) s-ar rupe datorita aruncarilor prost executate.
Considerati ca, in calitate de incepator, e bine sa va expuneti riscului de a rupe lansete de >= 300 lei cand puteti sa va exersati si sa va dezvoltati tehnica folosind lansete de specificatii tehnice asemanatoare dar cumparate la preturi la care iti permiti sa rupi lansetele exersand? Banuiesc ca raspunsul dvs. este "Nu".
Ca orice activitate care solicita un anumit nivel de pricepere, e bine sa iei lucrurile progresiv.
Si aici, ca incepator, iei lansete "Din Dragon" la 50 de lei bucata si pe masura ce inveti una-alta, treci la un Hakuyo si cand reusesti sa lansezi drept, mergi mai departe spre "marile pretentii".
PS: Eu vorbesc din experienta. Sunt incepator si doar ce am facut pasul "la Hakuyo" de la niste SERT-uri luate din Carrefour. Evident, ca incepator, nu pescuiesc cu mai mult de 2 lansete pana nu invat sa lansez corespunzator.
Numai bine,
Dan