Recomandare Geanta Monturi si Plumbi/Momitoare

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Ursu Florin
Puncte: 0

Recomandare Geanta Monturi si Plumbi/Momitoare

Mesaj de Ursu Florin »

Buna seara, doresc sa achizitionez o geanta in care sa transport ( depozitez ) monturile gata facute ( nu ma refer la forfac ci la montura propriu zisa ), dar si plumbi sau momitoare.
Daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi, cu ceva util, mi-ar fi de mare ajutor.
Multumesc!
Din om "faci" pescar usor, dar din pescar nu mai ai cum sa "scoti" om.

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Re: Recomandare Geanta Monturi si Plumbi/Momitoare

Mesaj de Claudiu Garlea »

Buna ziua,

Pentru transportul plumbilor si al momitoarelor, exista mai multe variante. Insa o geanta mare, umpluta cu plumbi, devine automat si greu de ridicat. :mrgreen:

Eu v-as recomanda urmatoarele variante:
1. Geanta Trakko: aceasta are 6 compartimente si este destul de spatioasa. Putand transporta in ea plumbii si momitoarele fara probleme.
2. Borseta Fox FX Rigid Lead and Bits Bag - Cu 3 compartimente, iar interiorul este conceput din plastic. Anumite borsete sunt concepute doar din material textil (in genul celei de la Shimano de exemplu, dupa un timp din cauza greutati foarte mari ce o transporta, o sa cedeze)
3. Borseta Shimano Accessory Case Large sau varianta mai mica Borseta Shimano Accessory Case Small

Daca va referiti la transportul segmentelor de leadcore prelucrate, la care trebuie sa atasati doar plumbul si carligul legat, ca si recomandare:

-> Fishing Box Comet K4 - In cutie aveti 10 despartitoare, putand plia segmentele de leadcore si depozitandu-le in aceasta cutie.
Alta varianta, ar fii cea de la Shimano -> Portofel Shimano Surf Large - in interior se gasesc 10 plicuri tip zip-lock, in care puteti adauga destule segmente de leadcore prelucrate. Avantajul la aceasta, ca se poate transporta in aproape orice geanta.
De la Fox (momentan indisponibila) -> Fox FX Stiff Rig Wallet Case, intr-o parte puteti tine carligele gata legate, iar in plicurile tip zip lock puteti pastra segmentele de leadcore.

Ursu Florin

Mesaj de Ursu Florin »

Cand ma refer la monturi, ma refer la fir textil/leadcore cu plumb si carlig prinse de el.
Din om "faci" pescar usor, dar din pescar nu mai ai cum sa "scoti" om.

Andrei91

Mesaj de Andrei91 »

Nu stiu ce incerci sa spui, dar monturile le faci pe balta, adica atasezi leadcore-ul la linia principala, pui plumbul si atasezi forfacul sau tragi plumbul pe inaintas si apoi atasezi forfacul.Inafara de forfacuri nu cred ca are nimeni la el inaintas sau leadcore cu plumb si forfac atasat, astea se fac pe balta .. mai putin forfacele, dar nu e o regula nici asta. Sper ca am inteles bine problema care o expui ..

Claudiu Cutus

Mesaj de Claudiu Cutus »

Cred ca vrea sa spuna lead core cu plumb fara rig.(carlig legat)
http://www.totalfishing.ro/portofel-shi ... 28012.html
Eu am ceva de la attak, are sase folii duble, incap 12 ''monturi''.

Andrei91

Mesaj de Andrei91 »

pai spune si de carlig " prins de el "

Claudiu Cutus

Mesaj de Claudiu Cutus »

Am spus : ''cred'' :)

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Normal, carligele ar trebui sa stea intr-un penar destinat acestora. Daca doriti sa depozitati si segmentele de leadcore, recomandarea mea ramane: Fox FX Stiff Rig Wallet Case (momentan indisponbil, o sa il primim in curand).
Carligul trebuie sa stea intins in spatiul destinat, iar segmentele de leadcore pot sta in plicurile tip zip lock. Iar plumbii, e de preferat sa stea detasati de montura.

pescarusull

Mesaj de pescarusull »

Referitor la faptul ca, carligul trebuie sa stea intins.
Eu am cumparat un tip de suporti care au un clips cu arc care tine rigul intins.
Daca sta prea mult timp intins, intre doua sezoane de exemplu, e afectat firul in vreun fel ?
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Nu este atacat in nici un fel. De preferat este sa stea intins intr-un penar, varful carligului fiind de asemenea protejat. Firele cu camasa se pot trece si printr-un jet de abur.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”