Hakuyo MTX 14 (Probleme)

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Mihai Manea
Puncte: 0

Re: Hakuyo MTX 14 (Probleme)

Mesaj de Mihai Manea »

Da,la inceputul fiecarui inel,eu am inele 40-30-20-etc.(horica85)
Daca nu afecteaza cu nimic,este in regula.
Nume utilizator schimbat din Juni77

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

Momentan nu afecteaza cu nimic. In timp nu stiu unde se ajunge. :)

Un lucru este sigur. Lasa firul mai lung la aruncare si inaintasul nu o sa mai frece pe lanseta.

Acest lucru se intampla pe toate lansetele bune, adica rigide, usoare si cu revenire buna.
Am mai intalnit cateva cazuri similare.
Problema a fost rezolvata cu ce spuneam mai sus.
Pe lansetele mai ieftine nu o sa se intample niciodata asta , pentru ca nu au cum sa fie "rigide si usoare". Pentru ca daca exista vreuna cu calitatile astea si sa fie si ieftina, atunci nu mai exista MTX14. :wink:

P.S. Rezolvarea problemei cu taieturile a fost descoperita de mine, dupa un studiu destul de lung. Am plecat de la ideea: de ce numai la unii se intampla asta , dupa care am urmarit stilul fiecaruia dintre acestia de pescuit. Toti aruncau cu firul prea scurt. Cand au remediat stilul de lansare , pe langa faptul ca au castigat in distanta, au eliminat si marirea taieturile de pe matisaje.

Horia Cotler

Mesaj de Horia Cotler »

Nu este o problema reala si nu duce in timp la distrugerea matisajului .
Se poate remedia extrem de usor dar eu cred ca aceste "taieturi" apar mai ales cand pescuiesti de pe o rampa si nu poti ajusta lungimea firului corespunzator . Eu am o balta pe care o fercventez unde standurile sunt sapate in mal si nu se poate ajusta lungimea firului corespunzator si asa m-am ales cu dungi.
P.S. Uda textilul inainte de primul lanseu si elimini 50% din sansele de a aface aceste dungi.

Mihai Manea

Mesaj de Mihai Manea »

Multumesc,o sa tin cont,de sfaturile voastre.

Dan Mitranescu
Veteran

horica85 scrie:Nu este o problema reala si nu duce in timp la distrugerea matisajului .
Se poate remedia extrem de usor dar eu cred ca aceste "taieturi" apar mai ales cand pescuiesti de pe o rampa si nu poti ajusta lungimea firului corespunzator . Eu am o balta pe care o fercventez unde standurile sunt sapate in mal si nu se poate ajusta lungimea firului corespunzator si asa m-am ales cu dungi.
P.S. Uda textilul inainte de primul lanseu si elimini 50% din sansele de a aface aceste dungi.
Am eu fost partener de pescuit ( nu mai pescuieste acum pentru ca a ajuns conducatorul pescarilor de competitie de la crap :D ) , care taia matisajele si daca dadea cu ulei pe inaintas. :D
Pana sa reusesc sa ii lungesc firul monturii la aruncare, mi-a "marcat " toate lansetele. :D

Mihai Manea

Mesaj de Mihai Manea »

Care este lungimea inaintasului,sau cate spire,trebuie sa am pe tambur,pentru a nu mai intampina probleme ?

pescarusull

Mesaj de pescarusull »

Mihai Manea scrie:Care este lungimea inaintasului,sau cate spire,trebuie sa am pe tambur,pentru a nu mai intampina probleme ?
Nu e vorba de lungimea inaintasului aici.
E vorba de lungimea firului pe care il lasi tu, adica de la varful lansetei, sau primul inel cum vrei sa-i zici, in momentul lansarii.
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

Dan Mitranescu
Veteran

Mihai Manea scrie:Care este lungimea inaintasului,sau cate spire,trebuie sa am pe tambur,pentru a nu mai intampina probleme ?
Pentru o aruncare corecta ( mai ales cand se vizeaza distante mari ) si totodata pentru a elimina problema avuta, montura se lasa ( cu batul in pozitie verticala) pana in zona delimitata de mufarea lansetei si primul inel catre varf.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”