salut,
dupa ce am tot rasfoit forumul asta (de cateva luni) am dat de multe ori peste expresia "daca se echilibreaza mulineta cu lanseta". initial nu am inteles la ce se refera dar am banuit ca e in legatura cu balansul, centru de greutate sau ceva asemanator.
oricum ideea e ca acum cateva zile am vazut o emisiune de pescuit in care se prezenta un echipament de spinning si se arata cum se "echilibreaza" bine mulineta respectiva pe bat. cel care prezenta tinea batul (cu mulineta montata) de undeva f aproape de mandrina (spre varf) si "ansamblul" statea drep adik nu se ridica nici varful nici manerul lansetei.
acum sa revenim la mine, cam in necunostinta de cauza mi-am luat in toamna bete si mulinete noi: Shimano Forcemaster 3,90 si Okuma PL 865. Dupa ce am vazut emisiunea, am retinut cum sta treaba si in weekend ajuns acasa unde am sculele lasate am pus o mulineta pe lanseta si surpriza!
daca tin batul cu 2 degete in fata mandrinei nu sta drept in sensul ca varful coboara.
tre sa mut punctul de sprijin cu vreo 10cm spre varf ca sa se echilbreze greutatea.
intrebare e: E ASA GRAV si ce efecte are? unde e problema? eu cred ca mulineta e prea usoara pt bat? pt ca egalitatea tre sa se faca intre aproape 3.6m de lanseta si de partea cealalta mandrina, manerul si mulineta.
multumesc!