lanseta + mulineta neechilibrata?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
raduionescu45
Puncte: 0

lanseta + mulineta neechilibrata?

Mesaj de raduionescu45 »

salut,
dupa ce am tot rasfoit forumul asta (de cateva luni) am dat de multe ori peste expresia "daca se echilibreaza mulineta cu lanseta". initial nu am inteles la ce se refera dar am banuit ca e in legatura cu balansul, centru de greutate sau ceva asemanator.
oricum ideea e ca acum cateva zile am vazut o emisiune de pescuit in care se prezenta un echipament de spinning si se arata cum se "echilibreaza" bine mulineta respectiva pe bat. cel care prezenta tinea batul (cu mulineta montata) de undeva f aproape de mandrina (spre varf) si "ansamblul" statea drep adik nu se ridica nici varful nici manerul lansetei.
acum sa revenim la mine, cam in necunostinta de cauza mi-am luat in toamna bete si mulinete noi: Shimano Forcemaster 3,90 si Okuma PL 865. Dupa ce am vazut emisiunea, am retinut cum sta treaba si in weekend ajuns acasa unde am sculele lasate am pus o mulineta pe lanseta si surpriza!

daca tin batul cu 2 degete in fata mandrinei nu sta drept in sensul ca varful coboara.

tre sa mut punctul de sprijin cu vreo 10cm spre varf ca sa se echilbreze greutatea.

intrebare e: E ASA GRAV si ce efecte are? unde e problema? eu cred ca mulineta e prea usoara pt bat? pt ca egalitatea tre sa se faca intre aproape 3.6m de lanseta si de partea cealalta mandrina, manerul si mulineta.
multumesc!

razvan u.
pescar de competitie

Re: lanseta + mulineta neechilibrata?

Mesaj de razvan u. »

Nu este nimic grav.
Cu un o mulineta usoara poti atinge distante mai mari(trebuie sa te ajute insa si mulineta).
Notiunea de a echilibra ansamblul lanseta mulineta provine din spinning.
La crap este vorba mai mult de cum simti tu ansamblul si cum te "intelegi" tu cu el.
C. S. PELICANUL

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

In spining se cauta acel echilibru ...pescarul sta mai tot timpul cu lanseta in mana ,mai mult , executa lanseurile cu o singura mana si-atunci echilibrarea de care se vorbeste e absolut necesara . La crap ,echilibrarea se refera mai mult la potrivirea dintre mulineta si lanseta ,nu neaparat de pozitia de balans intr-un punct.
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

raduionescu45

Mesaj de raduionescu45 »

sa inteleg ca nu am de ce sa-mi fac griji.
recunosc ca am luat sculele cam dupa ureche (am luat modelul asta de la shimano pt ca era cel mai scump in suma in care vroiam eu sa ma incadrez si mulinetele pt ca mi-au placut atunci cand le-am folosit la un prieten si au fost mai mult decat acceptabile la pret).

cred ca anul viitor cand sper sa mai capat ceva experiente si ore/zile/saptamani pe balta am sa schimb mare parte din arsenal.
datorita staturii si ca sunt destul de firav cred ca betele sunt prea tari/rigide si prea lungi pt mine. s-ar putea sa trec pe 3.60 care sper sa fie mai usoare.

nu am masurat niciodata distanta de aruncare dar din ochii se vede ca nu arunc f bine si nici departe.

mai am de lucrat la tehnica de aruncare si asa sper sa mai castig 10 20m si apoi am sa ma decid ce cale apuc referitor la scule.

multumesc pt raspunsuri!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”