Salut cl0s3,
Din cate observ, nu prea ai experienta cu sculele de crap (imi pare rau daca te subestimez si totodata imi cer scuze dac te jignesc). In alegerea unei scule, trebuiesc luati in calcul mai multi factori, nu numai pretul.
Uneori, un set de scule la mana 2-a poate fi mai bun decat unul nou (ambele luate la acelasi pret).
Asadar, in alegerea betelor, eu cred ca ar conta si modul in care vrei sa le folosesti (inainte sa iti spun parerea mea relativ la scule, incearca sa raspunzi la niste intrebari simple:
1. vrei sa pescuiesti cu ele in regim de concurs?
2. vrei sa pescuiesti cu ele la distanta mare (f. mare)?
3. vrei sa le achizitionezi pentru o perioada mai lunga de timp sau doar pentru un sezon-doua, pana te obisnuiesti cu lanseurile, si apoi sa treci pe ceva mai avansat?
4. vrei neaparat bete noi sau poti lua in considerare si bete SH?
La mulinete, cam aceleasi intrebari plus ceva extra:
5. Cu ce fel de fire pescuiesti in general la crap (mai groase sau mai subtiri)?
6. Vrei cu baitrunner sau fara?
7. Vrei sa le folosesti si in pescuitul altor specii de pesti pasnici (caras, platica, babusca, scobar) - adica pesti mai mici?
8. Vrei sa le folosesti si la feeder sau la dunare?
La fel si la tipul firului pe care vrei sa il pui pe mulinete:
1. Vrei un fir gros sau subtine? Ce ai aratat tu este un fir de mijloc.
1.1. Daca vrei sa arunci departe si balta este fara agatatura, atunci poti cobori cu grosimea firului pana la un 0.22 - 0.25
1.2. Daca vrei sa pescuiesti in agatatura, atunci trebuie un fir mai gros. Aici poti urca de la 0.35 in sus...
1.3 Daca vrei sa pescuiesti si departe si in agatatura, atunci e mai complicat si nu pot sa iti dau un sfat avizat.
La senzori si swingere/hangere, e destul de simplu. Eu mult timp ampescuit cu senzori de 25 de RON bucata iar swinger-ele le-am cuparat pe cele mai ieftine si chinezesti din piata (fara leduri) si le-am facut eu illuminated.
Raspunzand la aceste intrebari, e posibil sa iti raspunzi chiar si la intrebarile tale.
O seara placuta,
Mikcutu.