Sfat achizitie

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Mikcutu
Puncte: 0

Re: Sfat achizitie

Mesaj de Mikcutu »

Salut cl0s3,

Din cate observ, nu prea ai experienta cu sculele de crap (imi pare rau daca te subestimez si totodata imi cer scuze dac te jignesc). In alegerea unei scule, trebuiesc luati in calcul mai multi factori, nu numai pretul.

Uneori, un set de scule la mana 2-a poate fi mai bun decat unul nou (ambele luate la acelasi pret).

Asadar, in alegerea betelor, eu cred ca ar conta si modul in care vrei sa le folosesti (inainte sa iti spun parerea mea relativ la scule, incearca sa raspunzi la niste intrebari simple:
1. vrei sa pescuiesti cu ele in regim de concurs?
2. vrei sa pescuiesti cu ele la distanta mare (f. mare)?
3. vrei sa le achizitionezi pentru o perioada mai lunga de timp sau doar pentru un sezon-doua, pana te obisnuiesti cu lanseurile, si apoi sa treci pe ceva mai avansat?
4. vrei neaparat bete noi sau poti lua in considerare si bete SH?

La mulinete, cam aceleasi intrebari plus ceva extra:
5. Cu ce fel de fire pescuiesti in general la crap (mai groase sau mai subtiri)?
6. Vrei cu baitrunner sau fara?
7. Vrei sa le folosesti si in pescuitul altor specii de pesti pasnici (caras, platica, babusca, scobar) - adica pesti mai mici?
8. Vrei sa le folosesti si la feeder sau la dunare?

La fel si la tipul firului pe care vrei sa il pui pe mulinete:
1. Vrei un fir gros sau subtine? Ce ai aratat tu este un fir de mijloc.
1.1. Daca vrei sa arunci departe si balta este fara agatatura, atunci poti cobori cu grosimea firului pana la un 0.22 - 0.25
1.2. Daca vrei sa pescuiesti in agatatura, atunci trebuie un fir mai gros. Aici poti urca de la 0.35 in sus...
1.3 Daca vrei sa pescuiesti si departe si in agatatura, atunci e mai complicat si nu pot sa iti dau un sfat avizat.

La senzori si swingere/hangere, e destul de simplu. Eu mult timp ampescuit cu senzori de 25 de RON bucata iar swinger-ele le-am cuparat pe cele mai ieftine si chinezesti din piata (fara leduri) si le-am facut eu illuminated. :)

Raspunzand la aceste intrebari, e posibil sa iti raspunzi chiar si la intrebarile tale.

O seara placuta,
Mikcutu.
Za dacs cam from za tracs!

cl0s3

Mesaj de cl0s3 »

Mikcutu scrie:Salut cl0s3,

Din cate observ, nu prea ai experienta cu sculele de crap (imi pare rau daca te subestimez si totodata imi cer scuze dac te jignesc). In alegerea unei scule, trebuiesc luati in calcul mai multi factori, nu numai pretul.

Uneori, un set de scule la mana 2-a poate fi mai bun decat unul nou (ambele luate la acelasi pret).

Asadar, in alegerea betelor, eu cred ca ar conta si modul in care vrei sa le folosesti (inainte sa iti spun parerea mea relativ la scule, incearca sa raspunzi la niste intrebari simple:
1. vrei sa pescuiesti cu ele in regim de concurs?
2. vrei sa pescuiesti cu ele la distanta mare (f. mare)?
3. vrei sa le achizitionezi pentru o perioada mai lunga de timp sau doar pentru un sezon-doua, pana te obisnuiesti cu lanseurile, si apoi sa treci pe ceva mai avansat?
4. vrei neaparat bete noi sau poti lua in considerare si bete SH?

La mulinete, cam aceleasi intrebari plus ceva extra:
5. Cu ce fel de fire pescuiesti in general la crap (mai groase sau mai subtiri)?
6. Vrei cu baitrunner sau fara?
7. Vrei sa le folosesti si in pescuitul altor specii de pesti pasnici (caras, platica, babusca, scobar) - adica pesti mai mici?
8. Vrei sa le folosesti si la feeder sau la dunare?

La fel si la tipul firului pe care vrei sa il pui pe mulinete:
1. Vrei un fir gros sau subtine? Ce ai aratat tu este un fir de mijloc.
1.1. Daca vrei sa arunci departe si balta este fara agatatura, atunci poti cobori cu grosimea firului pana la un 0.22 - 0.25
1.2. Daca vrei sa pescuiesti in agatatura, atunci trebuie un fir mai gros. Aici poti urca de la 0.35 in sus...
1.3 Daca vrei sa pescuiesti si departe si in agatatura, atunci e mai complicat si nu pot sa iti dau un sfat avizat.

La senzori si swingere/hangere, e destul de simplu. Eu mult timp ampescuit cu senzori de 25 de RON bucata iar swinger-ele le-am cuparat pe cele mai ieftine si chinezesti din piata (fara leduri) si le-am facut eu illuminated. :)

Raspunzand la aceste intrebari, e posibil sa iti raspunzi chiar si la intrebarile tale.

O seara placuta,
Mikcutu.
Buna seara,

Acum 3 ani am inceput cu 2 lansete 2.7m si doua mulinete luate de la un magazin din colt, vara trecuta am spus sa iau ceva mai ok si am fost in dragon de unde am luat un set cool angel de 3.3m care mi-a lasat un gust foarte amar in gura, lanse-uri de 70-90m cel mult, lansam drept se ducea stramb desi nu era pic de vant, nici un randament, nervi si alte cele. Am luat decizia sa achizitionez ceva mai de calitate care sa imi tina mai mult. In ceea ce priveste nou / sh, am ales mereu nou, stilul meu de pescuit nu include concursuri(nu am sanse de asa ceva si nici experienta), lungimea de lanseu as vrea totusi sa fie peste 100m, si fac achizitia asta pentru o perioada mai lunga. Pentru mulinete as vrea baitrunner(experiente neplacute la vechile care nu aveau), iar ca si grosimea firului am inteles ca 0.28-0.30 are fi cel mai bine, la set-ul vechi am pus fir de 0.35.

Multumesc frumos.

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Atentie, ne e vina sculei din dragon ca vroiai sa arunci inainte si se ducea montura intr-o parte... Este vorba decat de tehnica de aruncare cand e vorba de directie.. un pescar cu tehnica buna arunca drept si cu scula din colt, si cu aia de la dragon, si cu aia de 2m si cu aia de 4,2m....
Critic echilibrat

dancalinescu

Mesaj de dancalinescu »

Are dreptate oscior. Eu arunc prost indiferent de lanseta si mulineta. Nu sunt sculele de vina ci tehnica mea total neslefuita. :D

Mikcutu

Mesaj de Mikcutu »

Salut,

Intr-adevar, asa cum a spus si osc1or, eficienta lanseului vine din tehnica de aruncare. Impreuna cu o forta considerabila imprimata lanseului rezulta intr-o aruncare precisa si la distanta.

Inainte sa iti recomand ceva scule, daca esti din Bucuresti, iti sugerez sa incerci sa ajungi pe la targul de la RomExpo (daca nu ai fost deja); nu neaparat sa cumperi car sa testezi scule. Aici ai posibilitatea sa tii in mana mai multe scule, sa le incerci, ...

... apoi,

Legat de lansete, o remarca as avea legat de tipul de mufare de care sa tii cont:

Ca si recomandare de lansete:
http://danmitranescu.ro/268-1399/LANSET ... -3-90m.php
sau
http://danmitranescu.ro/205-478/LANSETE ... -5-lbs.php
sau
http://www.crapmania.ro/cumpara/lan ... gm-7756719

Direfenta de bani poti sa o directionezi catre mulinete ;)

La mulinete, bugetul alocat este cam strict pentru ceva nou.
Aici ai optiunea sa suplimentezi bugetul sau sa incerci ceva la mana a 2-a, mai de doamne-ajuta.
Fişiere ataşate
Acesta este un tip de mufare prin spigot care cu timpul se va dezlipi de cotor si va iesi de acolo. Nu va iesi usor dar va capata joc iar candvei vrea sa strangi lansetele, va iesi din cotor in loc da iasa din varf.
Acesta este un tip de mufare prin spigot care cu timpul se va dezlipi de cotor si va iesi de acolo. Nu va iesi usor dar va capata joc iar candvei vrea sa strangi lansetele, va iesi din cotor in loc da iasa din varf.
images.jpg (3.19 KiB) Vizualizat de 1128 ori
Acesta este un tip de muface inversa care nu iti va crea probelmele cu dezlipirea spigotului
Acesta este un tip de muface inversa care nu iti va crea probelmele cu dezlipirea spigotului
lanseta-daiwa-powermesh-feeder-3-30m-100g-3seg-6438.11780.331-550x550.jpg (29.67 KiB) Vizualizat de 1128 ori

Mikcutu

Mesaj de Mikcutu »

uite si mulinete noi.
http://www.crapmania.ro/forum/marele-ba ... 43914.html

daca sunt noi asa cum zice vanzatorul, la pretul asta sunt chilipir.
eventual poti sa il intrebi daca mai au garantie.

bebe

Mesaj de bebe »

K-Karp Dominant de 12', 3,5 lb, poate fi considerata o lanseta potrivita pentru lansari lungi (120 - 130 m)?
Peștii mici laudă îngăduința năvodului. (Valeriu Butulescu)

Razvan Paunoiu

Mesaj de Razvan Paunoiu »

cl0s3 scrie:Buna ziua,

Imi cer scuze de inca un subiect poate deja discutat dar nu am gasit ceva care sa mi se potriveasca.
As dori cateva sfaturi legate de un set lansete si mulinete de pescuit la crap, ce ma intereseaza este sa fie 3.9m, din 2 tronsoane, 3.5lbs. Pretul pentru lanseta ar fi 200-280lei, in privinta mulinetei ar fi de precizat doar pretul 150-200lei.

Multumesc frumos.
Mulinete iti recomand Banax Helicon 5600 NF .Sunt excelente si concureaza mulinete de top.Au baitrunner si aseaza firul foarte ok, tamburi long cast etc.
Lansete ai deja mai sus recomandari excelente.Dar eu mi as lua 2 daca bugetul nu permite 4 / Shimano Beast Master.
Nume utilizator schimbat din Friday

georgehadrian

Mesaj de georgehadrian »

K-Karp Dominant de 12', 3,5 lb, poate fi considerata o lanseta potrivita pentru lansari lungi (120 - 130 m)?

nu cred ca poate sa-ti garanteze cineva ca ai sa arunci o anumita distanta cu o anumita lanseta.pe langa calitatea lansetei depinde si de tine,tehnica pe care o ai.probabil ca o lanseta buna te poate ajuta.eu sunt tentat sa-mi cumpar mtx 14 insa nu cunosc pe nimeni care are asa ceva,nu am vazut-o,nu am posibilitatea sa fac cateva aruncari cu ea,asa ca inca stau pe ganduri

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”