Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Gresit! Tamburii de 60 si de 80 de la Okuma sunt diferiti ca marime, mulinetele in sine fiind de gabarit diferit.inferno scrie:Salut diferenta dintre 60 si 80 este adancimea tamburului doar atat, ca marime sunt la fel ...
Legat de recuperare... sunt diferente intre rapoartele de recuperare de la diferite marimi. In trecut marimile 60 aveau 5.1/1 iar cele de 80 aveau 4.5/1 . Acum marimile 60 au 4.5/1 iar cele de 80 au 3.8/1. In functie de gama si de anul de fabricatie se pot gasi modele de 60 care recupereaza mai mult fir decat modelele de 80.Stefan SC scrie:Salut ,
Va rog sa ma ajutati in alegerea unor mulinete. In principiu doresc unul din modelele de la Okuma: Axeon, Distance Carp Max.4 60, Distance Carp Pro (intr.80 sau 60). Practic nu stiu ce are in plus un model fata de altul, ca si performante, tehnologii.
Lasand la o parte nr. de rulmenti si convertorul de la Distance 80. Aseaza vreuna firul mai bine decat cealalta? Care ar ajuta mai mult la lansare/recuperare ? De exemplu citisem tot aici pe forum un subiect mai vechi in care cineva spunea ca recupereaza mai bine cu Axeon 60 decat cu 80, nu inteleg de ce, tamburul mai mare n-ar trebui sa ajute mai mult?
Eu pescuiesc mai mult la plantat la 200-250 m, dar si la aruncat (cca 20%) si as vrea o mulineta care sa ma ajute pe cat posibil si in lanseuri dar si in recuperari mai usoare de la distante mari.
Multumesc anticipat.
Daca am inteles bine, vrei sa-mi spui ca nu se poate stabili un clasament (parametrii fiind : asezare fir, recuperare fir, fiabilitate) a modelelor care le-am enumerat din cauza anului de fabricatie?gor965 scrie:Legat de recuperare... sunt diferente intre rapoartele de recuperare de la diferite marimi. In trecut marimile 60 aveau 5.1/1 iar cele de 80 aveau 4.5/1 . Acum marimile 60 au 4.5/1 iar cele de 80 au 3.8/1. In functie de gama si de anul de fabricatie se pot gasi modele de 60 care recupereaza mai mult fir decat modelele de 80.Stefan SC scrie:Salut ,
Va rog sa ma ajutati in alegerea unor mulinete. In principiu doresc unul din modelele de la Okuma: Axeon, Distance Carp Max.4 60, Distance Carp Pro (intr.80 sau 60). Practic nu stiu ce are in plus un model fata de altul, ca si performante, tehnologii.
Lasand la o parte nr. de rulmenti si convertorul de la Distance 80. Aseaza vreuna firul mai bine decat cealalta? Care ar ajuta mai mult la lansare/recuperare ? De exemplu citisem tot aici pe forum un subiect mai vechi in care cineva spunea ca recupereaza mai bine cu Axeon 60 decat cu 80, nu inteleg de ce, tamburul mai mare n-ar trebui sa ajute mai mult?
Eu pescuiesc mai mult la plantat la 200-250 m, dar si la aruncat (cca 20%) si as vrea o mulineta care sa ma ajute pe cat posibil si in lanseuri dar si in recuperari mai usoare de la distante mari.
Multumesc anticipat.
Legat de plantat, probabil o sa ai nevoie de tamburi mai mari care sa incarce mai mult fir gros, cum sunt cei de pe modelele de 80, probelam fiind raportul de recuperare mai mic (forta de tractiune mare in sarcina vs. multe ture de manivela la recuperari libere).
L.E.
Modelul nou X-Spot 80 are raportul cel mai mare de recuperare (5.1/1 - recuperand 125 cm la o tura).
Ai mentionat Axeon si banuiesc ca te referi la modelul V2, care nu are mare lucru in comun cu mulineta cea veche. Ei bine, Axeon cel vechi (model de prin 2002) recupera mai mult fir decat variantele noi, iar toata gama Distance aseaza firul si recupereaza la fel, fiabilitatea lor tinand doar de gradul de echipare si gradul de folosire (la Okuma, numarul de rulmenti conteaza). Dintre cele enumerate de tine mai sus, Integrator e cea mai robusta iar modelul nou X-Spot e destinat tehnicilor de nadire si markare (dar nu numai).Stefan SC scrie: Daca am inteles bine, vrei sa-mi spui ca nu se poate stabili un clasament (parametrii fiind : asezare fir, recuperare fir, fiabilitate) a modelelor care le-am enumerat din cauza anului de fabricatie?
Poti sa-mi dai exemple vis-a-vis de gama si anul de fabricatie ? Adica din ce an de fabricatie sunt modelele care recupereza mai mult fir?
Modelul X-Spot 80 nu l-am vazut pe nici un site , este nou?
Ai mentionat Axeon si banuiesc ca te referi la modelul V2, care nu are mare lucru in comun cu mulineta cea veche. Ei bine, Axeon cel vechi (model de prin 2002) recupera mai mult fir decat variantele noi, iar toata gama Distance aseaza firul si recupereaza la fel, fiabilitatea lor tinand doar de gradul de echipare si gradul de folosire (la Okuma, numarul de rulmenti conteaza). Dintre cele enumerate de tine mai sus, Integrator e cea mai robusta iar modelul nou X-Spot e destinat tehnicilor de nadire si markare (dar nu numai).gor965 scrie:Stefan SC scrie: Daca am inteles bine, vrei sa-mi spui ca nu se poate stabili un clasament (parametrii fiind : asezare fir, recuperare fir, fiabilitate) a modelelor care le-am enumerat din cauza anului de fabricatie?
Poti sa-mi dai exemple vis-a-vis de gama si anul de fabricatie ? Adica din ce an de fabricatie sunt modelele care recupereza mai mult fir?
Modelul X-Spot 80 nu l-am vazut pe nici un site , este nou?
Ableme modele au acelasi sistem de oscilatie (wormshaft) insa eu am vazut de cateva ori o diferenta la marimea 80 de la Axeon fata de cele de 60 de la Distance (la Axeon e o tendinta de a aseza firul mai concav pe tambur).Stefan SC scrie: Exista diferente de asezare fir intre Axeon V2 si gama Distance ?
Multumesc mult pentru toate info. Sper sa ajung si la un magazin de profil sa le "pipai" , cat de cat sa pot face o comparatie.gor965 scrie:Ableme modele au acelasi sistem de oscilatie (wormshaft) insa eu am vazut de cateva ori o diferenta la marimea 80 de la Axeon fata de cele de 60 de la Distance (la Axeon e o tendinta de a aseza firul mai concav pe tambur).Stefan SC scrie: Exista diferente de asezare fir intre Axeon V2 si gama Distance ?