Lansari la distanta

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

FloroiuCiprian
Puncte: 0

Lansari la distanta

Mesaj de FloroiuCiprian »

Haideti sa discutam aici despre recorduri personale,tehnici,scule etc.,dar si de ce parere aveti voi de fenomenul pescuitului "lejer" la peste 140m. :shock:

Record personal:149m,pe apa,masurat cu martori
Lanseta Sert Carpium,mulineta Shimano BBLC,fir PLine 0.20mm,plumb 100gr.

dajackal

Re: Lansari la distanta

Mesaj de dajackal »

my 2 cents: una e sa lansezi la 1xx metri si alta e sa pescuiesti la 1xx metri. Degeaba arunci la 150 de m cu fir de 0.20 daca nu poti scoate dulapul de acolo pt ca a rupt (no offence nu ma refer neaparat la tine).

In plus mai e problema naditului la distanta aia, mai ales in conditii de concurs (adica nu in conditiile in care pescuiesti la "ciupeala").

Andrei I
pescar de competitie

Mesaj de Andrei I »

Sa vedem ...lansarile nu mi le-am masurat niciodata dar banuiesc ca undeva la 110-120 metri maxim cu montura. La acea distanta pot si sa nadesc cu cobra cu bile solubile de 24 (30)..in conditii de vant favorabil. Adevarul este ca desi cu lanseta sunt destul de slabut in lansari cu cobra ma descurc exceptional.

Ar fi tentant sa spui ca eu pot nadi acolo unde pescuiesc. Nu este chiar asa. desi nadesc la distante foarte mari cu cobra, cu cat distanta la care nadesti este mai mare cu atat precizia nadirii la punct fix va fi mai mica. Implicit cantitatea de nada pe care trebuie sa o dai va fi mai mare. Si ca sa ajungi acolo ..nu poti arunca ploaie de bile ci cate una pe rand. Cu totii stim cat de epuizant e sa dai 5kg de bile ...una cate una la diatante mari.

Deci pentru pescuitul izolat, la interceptie un aruncator ff bun poate avea rezultate mai bune intr-un concurs deact un aruncator mediu. cel putin dupa teoria de mai sus. Sunt totusi multe cazuri in care au fost ratate concursuri pt ca s-a pescuit departe iar pestele era la 60 de metri. Si mai este o situatie...nu intotdeuna trebuie sa nadesti ca sa prinzi mult peste. Ma refer aici la "locul fierbinte" aflat la 143,2metri....daca acolo e un loc unde crapii stau gramada...sigur vei prinde foarte mult peste daca arunci pana acolo chiar si fara sa nadesti.

Concluzia mea...a arunca departe este un avantaj ....mai corect este un ingredient care te poate face un pescar cu rezultate..dar nu suficient.

SI daca e vorba de recorduri..recordul meu este: 5 zile pe Ponton 0 la Tancabesti ....cu 4 pesti :( e un record greu de egalat :))
Milionar excentric

carpmaster

Mesaj de carpmaster »

eu personal pot sa conduc barcuta de nadit cu o precizie exceptionala :lol: :lol: mai de curand am fost decorat pt talentul meu de a manui barcuta :mrgreen: :mrgreen:
shame is a quality that (unfortunately!) most people dont have...
Bora Burak

B.C.C.

cornelserbu
Veteran

Mesaj de cornelserbu »

carpmaster scrie:eu personal pot sa conduc barcuta de nadit cu o precizie exceptionala :lol: :lol: mai de curand am fost decorat pt talentul meu de a manui barcuta :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:
Cornel Serbu
Friends Carp Team

FloroiuCiprian

carpmaster scrie:eu personal pot sa conduc barcuta de nadit cu o precizie exceptionala :lol: :lol: mai de curand am fost decorat pt talentul meu de a manui barcuta :mrgreen: :mrgreen:
Si face asta din cort,la derutarea adversarului :lol: :lol: :lol:

Luci

Mesaj de Luci »

O propunere interesanta... :D
Chiar ma intereseaza subiectul... :mrgreen:
140 m :shock: :lol: fara o lanseta si o mulineta specializata ,fir subtire montura helicopter sau pierdut, aruncator pe masura :mrgreen: despre ce vorbim aici :?:
Eu zic asa ...ca topicul sa fie mai interesant ...cine posteaza sa dea date concrete respectif:lanseta, mulineta, fir ,inaintas, montura si o distanta cit de cit reala :oops:
Nu ma pricep :mrgreen: dar, ca parere, atita timp cit folosesti momeala sau alta montura clar se diminueaza din aruncare...chiar as vrea alte pareri cu rugamintea sa fie si argumentate :roll:
Ps.: Zic si eu in nestiinta mea :wink: ca la o aruncare reala ...pe pamint...o lanseta normala, de montura atasat boilies..90 m da mai bine decit sf uri....
Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii.

FloroiuCiprian

Parerea mea este ca nu neaparat distanta te ajuta la pescuit,sau nu tot timpul,vezi Tata Nitu omul cu probabil cele mai multe clasificari pe podium din tara,pe care eu nu l-am vazut sau auzit sa pescuiasca la mai mult de 60 de m.Dar in ultimul an majoritatea pescarilor cu care am stat de vb.ma asigurau ca ei pescuiesc lejer la 150m............ :shock:se pare ca este o problema generala sa avem probleme cu aprecierea distantelor,asta ca interpretare mai blanda a fenomenului!

Luci

Mesaj de Luci »

Sa nu se inteleaga din postrea mea anterioara... :mrgreen: ca am vizat pe cineva... :roll:
O sa ma dau exemplu negativ...lanseta Sert Obsession 2, mulineta BBLC,fir o,23 ...montura helicopter in jur de 110 m .... :mrgreen: dar reali :)
Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii.

gor965
Moderator

Mesaj de gor965 »

Luci scrie:..............
Nu ma pricep :mrgreen: dar, ca parere, atita timp cit folosesti momeala sau alta montura clar se diminueaza din aruncare...
Citisem odata niste statistici ale unora care testau o groaza lansete si in functie de tipul monturii + momeala ,distanta de aruncare se diminua cu 18 - 23 % !
Varga sa fi fost din fier...ce brand aveam !!!
George Iorga
Imagine

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”