Este inovatia mea de aproape 5 ani. Ma refer la plumbul cu tija rigida, dar care are conector siliconic pentru fixarea vartejului, asigurand astfel autointeparea.robyvan scrie:fiind cu tija vartejul nu intra in interiorul plumbului...si atunci tija se poate freca de nodul dintre fir si vartej sau quickchange...cipibm scrie:Care nod?Alin Galbenu scrie:Pentru evitarea "conflictelor" intre nod si tija plumbului.
Chiar si daca nu exista conectorul siliconic, tot nu era nevoie de bila de cauciuc. Am pescuit multi ani cu plumbi cu tija simpli ( fara conector ) si nu se toceste niciodata inaintasul . Foloseam opritor pe fir deasupra tijei pentru autointepare. Acest opritor a ridicat unele proble de "legalitate" in concursuri si de aici am cautat inovatia de care spuneam.
Plumbul cu tija ofera avantajul unei aruncari fara bataie a greutatii, fara a da posibilitatea ca plumbul sa se intoarca in aer atunci cand se folosesc saci solubili. Orice imbinare elastica la iesirea din plumb nu rezolva aceste probleme.
Leadcore-ul imi place mai mult sa il vand decat sa il folosesc