Incarcare fir Okuma PL 860

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
cosmin200
Puncte: 0

Incarcare fir Okuma PL 860

Mesaj de cosmin200 »

Buna ziua ,
Probabil au mai fost create topicuri privind acesta problema
Detin 3 okuma PL 860 , cand le-am incarcat cu fir de fluo sufix de 0,3 , firul nu s-a asezat pe mulineta cu e prin poze , nu este uniform.
Intrebare exista vreo metoda sa se aseze mai bine? Ma poate ajuta cineva ?

gabize

Re: Incarcare fir Okuma PL 860

Mesaj de gabize »

Eu la PL-uri imi fac din film foto sau radiografii "şaibe" pe care le pun pe axul tamburului. Cu 1...3 astfel de şaibe controlez foarte bine încărcarea uniformă a tamburilor.
Susţin pescuitul catch & release!

cosmin200

Mesaj de cosmin200 »

si trebuie pusa pe deasupra la saiba mare alba? se poate sa le pun inainte de a arunca? , ca sa nu derulez fire prin casa :)

gabize

Mesaj de gabize »

Doar prin teste poţi să-ţi dai seama dacă trebuie să laşi şi şaiba originală.
Eu când le-am echilibrat am derulat pe o bobină goală ("angrenată" cu o şurubelniţă electrică) o parte din firul de pe tambur şi apoi l-am rulat înapoi.
Susţin pescuitul catch & release!

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Salut.

Ca sa aiba efect, trebuie sa scoti tot firul. In caz contrar, daca lansezi si apoi adaugi o saiba (sau mai multe), o sa lucrezi doar cu firul lansat. Asta daca nu lansezi si tu 200m, ca majoritatea de pe forum. Si de 035.
O metoda mai simpla este sa te duci la un magazin, dai firul jos, si il pui cu masina, drept. Apoi adaugi maxim 2 sau 3 saibe si poti sa stai linistit. 3 e nr maxim de saiba pe care iti recomand sa le pui la mulineta asta. Daca adaugi mai multe, o sa-ti puna firul pe tambur, la propriu, sau il va strange pe tot in partea de jos.
Am pus eu o poza cu mulineta asta, cand o foloseam, cu 3 saibe sub tambur si firul pus cu mullineta. Cauta in topicurile mai vechi.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”