Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Piața dictează viitorul.Diferenta de pret dintre ele este totusi cam mare.
Clar bre. Eu am raspuns, din punctul meu de vedere, la intrebarea pusa de om daca nu cumva e aceeasi mulineta.gabi1 scrie:Piața dictează viitorul.Diferenta de pret dintre ele este totusi cam mare.
Dacă diferența era mică...nu-ți mai luai Adonis.
Saibele din pasla si metal ofera tamburului o miscare lina si uniforma, numita "micrometrica". Prefer sa pastrez calitatea franei pe care o ofera mulinetele de acest gen, decat sa inchid tamburul la juma de tura (esti lenes?) si sa ma trezesc ca-mi rupe firul la mal, cand pleaca puternic. Si logic, frana micrometrica nu mai exista.mrs scrie:In ceea ce priveste materialele (ma refer la cele exterioare... inca nu am desfacut mulinetele) sunt total diferite... difera tot de la fluturele mulinetei, tambur cu buza titanizata + tambur de rezerva pt. fire groase, carcasa pana si sarma de la galet. Frana nici nu se poate compara... la affinity ai frana rapida pe cand la adonis invarti ceva pt a inchide si deschide (asta se datoreaza discurilor din tambur care la penn sunt din metal si carbon iar la adonis sunt pasla si metal).Wily scrie:care ar fi diferenta majora intre penn affinity si adonis 7000? Brandul sau materialele din ce e facuta? Am inteles ca mecanismul este identic chiar...
Penn-ul ruleaza mai fin decat adonis (aici cred ca isi spune cuvantul nr. de rulmenti) este o mulineta mai compacta si mai puternica decat adonis... Cred ca nu exista termen de comparatie cu adonis.
Mentionez ca folosesc ambele tipuri de mulinete.
1. Se vede ca nu ai tinut un penn in mana... Marja franei la affinity este 1tura fata de frana "micrometrica" de la adonis de 2.5 ture (mare atentie la ture... 1 tura se efectueaza din 2 miscari... adica mana este formata sa inchida si sa deschida frana jumatate de tura...poate incheietura ta se roteste la 360 gradeAlin Galbenu scrie:Saibele din pasla si metal ofera tamburului o miscare lina si uniforma, numita "micrometrica". Prefer sa pastrez calitatea franei pe care o ofera mulinetele de acest gen, decat sa inchid tamburul la juma de tura (esti lenes?) si sa ma trezesc ca-mi rupe firul la mal, cand pleaca puternic. Si logic, frana micrometrica nu mai exista.mrs scrie:In ceea ce priveste materialele (ma refer la cele exterioare... inca nu am desfacut mulinetele) sunt total diferite... difera tot de la fluturele mulinetei, tambur cu buza titanizata + tambur de rezerva pt. fire groase, carcasa pana si sarma de la galet. Frana nici nu se poate compara... la affinity ai frana rapida pe cand la adonis invarti ceva pt a inchide si deschide (asta se datoreaza discurilor din tambur care la penn sunt din metal si carbon iar la adonis sunt pasla si metal).Wily scrie:care ar fi diferenta majora intre penn affinity si adonis 7000? Brandul sau materialele din ce e facuta? Am inteles ca mecanismul este identic chiar...
Penn-ul ruleaza mai fin decat adonis (aici cred ca isi spune cuvantul nr. de rulmenti) este o mulineta mai compacta si mai puternica decat adonis... Cred ca nu exista termen de comparatie cu adonis.
Mentionez ca folosesc ambele tipuri de mulinete.
Modificarea respectiva trebuie facuta in fluturele tamburului, nu in tambur. A se citi comentariul facut de Dan Mitranescu, acum multi ani, la o mulineta Okuma Axeon, modelul vechi!
ai raspuns singur si la prima intrebare......asezi firul cu mana....dureaza o secunda,si nici nu te obosesteromanraul scrie:Iar ca si comparatie intre Penn si Ultegra.... Nu prea ar fi corecta...
Am pescuit cum ambele, Penn este o mulineta robusta, aseaza firul excelent de bine, dar, este grea
Ultegra este mai usoara, asa bine firul dar la unele modele ai incovenientul plasticului la galet. Dc nu mergi la competitii nu ar fi o problema, avand in vedere ca la partide de placere poti fi mai atent, mai relaxat si mai putin obosit si poti aseza firul cu mana.
Stima
pescarusull scrie:Clar bre. Eu am raspuns, din punctul meu de vedere, la intrebarea pusa de om daca nu cumva e aceeasi mulineta.gabi1 scrie:Piața dictează viitorul.Diferenta de pret dintre ele este totusi cam mare.
Dacă diferența era mică...nu-ți mai luai Adonis.