Ajutor preparare porumb fermentat!!!!

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Chira
Puncte: 0

Ajutor preparare porumb fermentat!!!!

Mesaj de Chira »

Buna crapistilor,

Vreau sa fac o partida de pescuit de 3 zile pe o balta cu crap pana in 15 kg si foarte mult ten.
Am fiert niste porumb amestecat cu grau si fasole cu bob mic.Dupa ce l-am luat de pe foc l-am lasat jumatate de ora la racit iar peste el am adaugat putin zahar simplu dar si zahar cu scortisoara,jumatate de litru de bere si o bucatica de drojdie dupa care l-am bagat intr-o galetuta cu capac si l-am lasat la soare de cateva zile sa fermenteze.vreau sa stiu daca pot sa il folosesc la nadit si cam cat de mult trebuie tinut la fermentat.

Chira

Re: Ajutor preparare porumb fermentat!!!!

Mesaj de Chira »

Nimeni nu vrea sa ajute un crapist incepator?
Macar se poate utiliza porumbul fermentat vara?ca din ce am mai citit aici pe forum nu e prea indicat.

niku_doc

Mesaj de niku_doc »

varianta asta e varianta urata... se imput atat de tare de nici nu le poti transporta pe balta... dupa 2 zile la soare deja fermenteaza... nu iti recomand varianta asta...

Incearca urmatoarea.... eu sunt foarte multumit de ea...
5kg prorumb +1kg grau + 1kg de canepa - ~60min... pana incep boabele de porumb sa crape, poti sa adaugi si porumb de floricele, naut....
inainte sa opresti focul adauga 1kg de zahar + cateva pliculete de zahar vanilat si mesteca bine sa se topeasca. le iei de pe foc, le lasi sa se raceasca si le pui intr-un bidon cu capac, dar sa rasufle.... dupa 2-3zile incep sa fermenteze.... le lasi 5-7zile.... in bidon sa ai o palma de apa peste boabe...
Inainte sa pleci la pescuit, scoti boabele din apa si le pui aroma, inainte sa pleci sau chiar pe balta...
apa de la boabe o poti folosii sa pui in grounbait...

Fire intinse!

Chira

Mesaj de Chira »

Multumesc de ajutor.daca transportul si mirosul nu sunt o problema ,nada pregatita de mine poate sa fie una prinzatoare?
Avand in vedere ca maine plec pe balta si nu am timp sa pregatesc alte boabe.(dar o sa tin cont de sfatul dumneavoastra pe viitor)
Si pot sa adaug canepa dupa fierbere sau ea trebuie fiarta?

niku_doc

Mesaj de niku_doc »

da, poti sa adaugi canepa si dupa fierbere... doar inmuiata...
Mare atentie cu canepa!! Poate sa iti strice toate boabele... citeste pareri pe google pentru preparare...

Se prinde bine si cu boabe imputite (cu bere si drojdie...)... crapul mananca aproape orice... :)

Chira

Mesaj de Chira »

Multumesc inca o data. Ma gandeam sa pun canepa deseara la inmuiat si maine pe balta sa o bag in boabe si poate putin si in nada.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”