In primul rand, buna ziua! Ma bucur ca am gasit acest forum si pot beneficia de experienta veteranilor in acest domeniu. Sunt la inceput in pescuitul la crap, m-am documentat foarte mult in ultima perioada si, citind si vizualizand articole din diferite surse, bineinteles ca apar discrepante intre informatiile dobandite. V-as ruga cu amabilitate sa ma indrumati in urmatoarele chestiuni:
1)Care sunt dezavantajele monturii cu momitor in detrimentul celor cu plumb.
2)Pot fi folosite boiliesurile (atat solubile, cat si cele de fund, si chiar snowman-ul) impreuna cu rigurile foarte scurte ( aprox 4-7 cm) atasate momitorului. De folosit, bineinteles ca pot fi folosite, insa pot avea randament? Daca nu, de ce? Din cate stiu, monturile cu momitor folosesc plastice au porumb, de aici si problema cu boiliesurile.
3) Care este variant optima pentru monturile cu momitor :
I) momitor cu acel tub antitangle atasat (ma refer la stick urile de aproximativ 20 cm) utilizat pe fir textil ( aici, dimensiunea monturii, de la bucla cu care va fi atasat de linia principal, pana la vartej este de aproximativ 30-40 cm)
II) momitor simplu, fara tub, utilizat impreuna cu leadcore (leadcore care, din ce am citi trebuie sa aiba o lungime de 70 pana la 100 cm)
4) Care este cea mai buna optiune de a atasa forfacul ( avand in vedere lungimea foarte mica a acestuia):
I) agrafa rapida, impreuna cu acel con siliconic care are o lungime de aproximativ 4-5 cm (deci va acoperi forfacul pe o lungime de 2-3 cm)
II) vartej cu inel fara niciun altfel de protectie sau conuri
precizez ca in realizarea forfacului folosesc fir textil cu camasa.