Buna seara.
Am nevoie de niste pareri de la dumneavoastra. Nu am practicat sportul asta decat in copilarie cu un bat, o sfoara legata de capat, un carlig si o rama pe Prut, deci vreau sa stiti de la inceput ca aveti in fata un amator.
Uitandu-ma pe youtube la videoclipuri cu pescuitul la crap, mi s-a parut destul de interesant si relaxant. M-am urcat in masina m-am dus la Decathlon si mi-am procurat o lanseta Caperlan de 3.60 /3lbs si o mulineta tot Caperlan cu baitrunner. Fiind in Suceava de cativa ani m-am dus pe iazul Moara sa prind crap. Crap nu am prins din prima dar a fost o prima experienta uimitoare si am mai repetat.o si pe alte iazuri din Botosani 2 luni weekend de weekend:)
Ca sa nu mai lungesc povestea, as vrea sa imi mai cumpar o lanseta si o mulineta. De data asta ceva mai de calitate, nu ca nu as fi multumit de Caperlan dar poate o sa evoluez pe viitor.
Lanseta pe care o lauda multa lume mi.a sarit si mie in ochi si e la un pret destul de decent. Shimano Tribal Velocity de 3.90 , 3.5 lbs.
Acum partea la care am nevoie de ajutor este alegerea mulinetei.
Ce imi recomandati intre:
Fox Eos 10000
Cormoran black master 5000fd
Daiwa black widow 5500a
Shimano xtb14000
In domeniul in care lucrez eu cel mai scump e de obicei cel mai bun dar aici chiar nu stiu. Inca nu am testat alte mulinete ca sa imi dau seama la ce sa ma uit cand aleg una, asa ca apelez la dumneavoastra. Vreau sa fie usor de intretinut, cat mai fiabila si daca imi poate explica cineva cum e cu sistem baitrunner integrat in tambur v.as fi foarte recunoscator. Va multumesc frumos.