Pareri echipament

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
ATGeorge
Puncte: 0

Pareri echipament

Mesaj de ATGeorge »

Buna seara.
Am nevoie de niste pareri de la dumneavoastra. Nu am practicat sportul asta decat in copilarie cu un bat, o sfoara legata de capat, un carlig si o rama pe Prut, deci vreau sa stiti de la inceput ca aveti in fata un amator.

Uitandu-ma pe youtube la videoclipuri cu pescuitul la crap, mi s-a parut destul de interesant si relaxant. M-am urcat in masina m-am dus la Decathlon si mi-am procurat o lanseta Caperlan de 3.60 /3lbs si o mulineta tot Caperlan cu baitrunner. Fiind in Suceava de cativa ani m-am dus pe iazul Moara sa prind crap. Crap nu am prins din prima dar a fost o prima experienta uimitoare si am mai repetat.o si pe alte iazuri din Botosani 2 luni weekend de weekend:)

Ca sa nu mai lungesc povestea, as vrea sa imi mai cumpar o lanseta si o mulineta. De data asta ceva mai de calitate, nu ca nu as fi multumit de Caperlan dar poate o sa evoluez pe viitor.

Lanseta pe care o lauda multa lume mi.a sarit si mie in ochi si e la un pret destul de decent. Shimano Tribal Velocity de 3.90 , 3.5 lbs.

Acum partea la care am nevoie de ajutor este alegerea mulinetei.

Ce imi recomandati intre:
Fox Eos 10000
Cormoran black master 5000fd
Daiwa black widow 5500a
Shimano xtb14000

In domeniul in care lucrez eu cel mai scump e de obicei cel mai bun dar aici chiar nu stiu. Inca nu am testat alte mulinete ca sa imi dau seama la ce sa ma uit cand aleg una, asa ca apelez la dumneavoastra. Vreau sa fie usor de intretinut, cat mai fiabila si daca imi poate explica cineva cum e cu sistem baitrunner integrat in tambur v.as fi foarte recunoscator. Va multumesc frumos.

carp_fisher

Re: Pareri echipament

Mesaj de carp_fisher »

Depinde de distanta la care pescuiesti si de ce iti doresti in drill. Vrei sa pescuiesti pe balti sau pe Prut? Parerea mea e ca daca nu pescuiesti la distante mari poti alege ceva de 2.75 lbs. Daiwa black widow sunt niste lansete dragute la un pret ce sare putin peste 200 lei. De 3.5 lbs eu am de la Dam. Mad defender 2 uk. Au actiune blanda. Pentru inceput nu ti- as recomanda sa iti iei scule scumpe. Mulinetele Banax helicon 5600 nf sau aerlex 8000 xtb(care e cu baitrunner spool 2) sunt excelente ca raport calitate pret. Dar trebuie sa mergi, pe cat posibil, in magazin sa le imperechezi ca sa vezi cum se completeaza. Imagineaza-ti ca pui pe un bat de 3.5 lbs o mulineta de spinning. Imposibil de lucrat.
Ca sa inchei, eu as alege ca si combinatie pana in 500 lei:
Banax+daiwa black widow 2.75 lbs
Aerlex 8000 xtb+ cormoran catp eliminator es.
Fii atent ca aici pe forum vei gasi peste iarna oferte la lansete si mulinete mult peste cele enumerate de catre mine, la preturi foarte avantajoase.

carp_fisher

Mesaj de carp_fisher »

Baitrunnerul integrat in tambur e o chestie interesanta. Ai doi fluturasi. Unul mai mic pentru frana normala. Si unul mai mare pentru baitrunner. Le poti regla pe cele doua astfel incat daca eliberezi baitrunnerul de 4 ori (sau de cate ori vrei tu) pestele va lua fir. In momentul in care strangi baitrunnerul revii pe frana normala care este presetata si ea. Oricum, nu trebuie sa te sperie acest sistem. E usor de folosit, cel putin pentru mine. Cu o mana intep, iar cu cealalta dau un sfert de tura si gata. Sunt pe frana normala.
Sper ca m-am facut inteles.
In plus, mi se pare un sistem mult mai simplu, fata de cel clasic de aici rezultand si o fiabilitate mai mare!

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

ATGeorge scrie:
Lanseta pe care o lauda multa lume mi.a sarit si mie in ochi si e la un pret destul de decent. Shimano Tribal Velocity de 3.90 , 3.5 lbs.

Acum partea la care am nevoie de ajutor este alegerea mulinetei.

Ce imi recomandati intre:
Fox Eos 10000
Cormoran black master 5000fd
Daiwa black widow 5500a
Shimano xtb14000

Buna ziua

Lansetele mentionate sunt foarte folosite si o sa auziti o gramada de pareri, cele mai multe favorabile.
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 31015.html
Acestea fi si recomandarea mea.

In ceea ce priveste alegerea mulinetelor din cele mentionate de dumneavoastra alegerea ar fi Shimano xtb14000, indiferent de model, Ultegra, Ulteghra Ci4 sau Speedcast.
http://www.totalfishing.ro/advanced_sea ... +xtb+14000

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”