Rog sfaturi daiwa windcast z vs bblc xta

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

maniac
Puncte: 0

Mesaj de maniac »

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez noi mulinete, si oscilez între bblc xta lc si daiwa windcast z. In Anglia ambele au acelasi pret, dar z are tambur suplimentar

Ma intereseaza in principal distanța de lansare, fiabilitatea, dar si alte aspecte care fac diferenta intre cele doua.

Multumesc anticipat tuturor!

maniac

Re: Rog sfaturi daiwa windcast z vs bblc xta

Mesaj de maniac »

Nimeni?

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

maniac scrie:Nimeni?
Buna ziua

Ambele modele de mulinete se regasesc in portofoliul multor pescari care cauta performanta. Ca si comparatie sau alegere ar fi de preferat sa comparam Daiwa Windcast Z cu gama Ultegra, ca si mulinete fara baitrunner
http://www.totalfishing.ro/advanced_sea ... ta+ultegra
si Shimano Big Baitrunner cu Daiwa Infinity sau Daiwa Emblem BR 25A.
http://www.totalfishing.ro/mulineta-dai ... 54444.html

Acum se pune in discutie necesitatea sistemului baitrunner sau....obisnuinta in detrimentul sistemului de frana fata(rapida sau nu). Eu sunt adeptul mulinetelor care nu au sistemul baitrunner inclus si recomanda acest tip de mulineta, adica de la Shimano gama Ultegra si de la Daiwa modelul Windcast.

Thomas Cristian
pescar de competitie

Mesaj de Thomas Cristian »

Salut ! Eu am avut medium bblc xta, mi-au placut foarte mult, erau usoare, asezarea firului foarte buna, dar eu oricum plantez in 90% din cazuri. Le-am vandut si am luat bblc ci4 xta, pt ca am vrut ceva mai mult fir gros, etc... Nu mi-au placut fiind destul de grele si ele, cu fir de 0,40 ajungeau undeva la 760g. Acum am daiwa windcast z 5000, am trecut la frana rapida. Sunt usorare, mici, intra cam 470m fir de 0.36, masurat. Foarte ok mulinetele, frana e senzationala. Le gasesti in Anglia mult mai ieftin ca la noi.

maniac

Mesaj de maniac »

Thomas Cristian scrie:Salut ! Eu am avut medium bblc xta, mi-au placut foarte mult, erau usoare, asezarea firului foarte buna, dar eu oricum plantez in 90% din cazuri. Le-am vandut si am luat bblc ci4 xta, pt ca am vrut ceva mai mult fir gros, etc... Nu mi-au placut fiind destul de grele si ele, cu fir de 0,40 ajungeau undeva la 760g. Acum am daiwa windcast z 5000, am trecut la frana rapida. Sunt usorare, mici, intra cam 470m fir de 0.36, masurat. Foarte ok mulinetele, frana e senzationala. Le gasesti in Anglia mult mai ieftin ca la noi.
deci mai multumit de z decat de bblc, nu?
am vazut ca sunt si de 5500, dar cred ca e diferenta doar la adancimea tamburului, nu si la marime...cred, si am mai citit in diferite topicuri ca ar avea multe plastice si asta face mulineta mai usoara...asa o fi?

Thomas Cristian
pescar de competitie

Da, mai multumit in primul din cauza greutatii. Exista si de 5500, si chiar de 5500 LD, unde incap aproape 600m fir de 0.30 din cate imi amintesc.Marimea mulinetei si a tamburului este aceeasi.
Si inca ceva, cel care a castigat in Turcia concursul Shimano Casting Days, avea o mulineta Daiwa Windcas X, nici macar Z si Velocity. Deci e buna si pt distanta. Romanul nostru avea Aerotehnium.
Despre plastice, nu stiu ce sa zic, or avea mai multe. Dar mulineta ruleaza fin, are maner de Daiwa Basia air. Si Basia are plasic mult, si tot e o mulineta de clasa.

Thomas Cristian
pescar de competitie

Dovada.

Mai departe tu tragi concluziile !
Fişiere ataşate
Categoria 3,5 lb 3.9 Velocity
Categoria 3,5 lb 3.9 Velocity
3.5lb 13ft.jpg (76.19 KiB) Vizualizat de 2315 ori

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Salut

Mulinetele sunt total diferite una de alta. Am o intrebare la tine, de ce ai ales windcast z?

maniac

Mesaj de maniac »

Alin Galbenu scrie:Salut

Mulinetele sunt total diferite una de alta. Am o intrebare la tine, de ce ai ales windcast z?
Vroiam sa fie ceva mai usor si vroiam ceva pareri despre fiabilitatea lor. Despre xta am inteles ca sunt indestructibil dar sunt si mai grele

denwer_taxi

Mesaj de denwer_taxi »

buna seara,ce am remarcat in toate anunturile cu mulinete,topul celor mai vandute(adica sa scape de ele) sunt shimano xta lc,deci atentie nu cele vechi,fiecare scad maximum 200 lei,indiferent cand sunt achizitionate,ceea ce ma baga in ceata foarte tare de fiabilitatea lor,ca si eu eram pe punctul de a-mi achizitiona 4 astfel de mulinete,am decis sa mai astept,chiar mergeam si pe varianta sh,pretul exagerat parerea mea,dar o chestie legata de design mi-a atras atentia in mod neplacut,si anume manivela,care seamana 100% cu cea de la hakuyo,acelasi material ,acelasi design,mulineta cu care eu am avut neplacerea sa se sficuiasca filetul de la strangerea manivelei destul de repede,si anume dupa 4 partide de pescuit,am fost nevoit sa demontez acel ax si sa merg la un strungar sa imi faca 4 astfel de axuri din inox,acum sunt ok mulinetele,nu sunt de top dar isi fac treaba bine la peste de maxim 6 kg,adica asta a fost captura cea mai mare prinsa cu acest gen de mulineta,si nu a sughitat deloc,dar nu fac reclama acestei mulinete ca are destule hibe,rasuceste firul,se aude un horcait cand mulinezi,se simt vibratii,nu are rotorul sau echilibrat si asta se simte cand mulinezi in gol,dar la shimano ma intreb ce ar mai avea in ea,pe afara de proasta calitate decat am remarcat eu?poate de asta se si vand imediat dupa ce au fost cumparate?daca este asa,vcare ar fi sfatul unui cunoscator cu experienta sa imi achizitionez un set de 4 mulinete bune,care sa nu fiu nevoit dupa 2-3-4 ani sa le schimb, cu un buget de 2000-2500 lei?nu prea sunt adeptul schimbarilor,consider ca o mulineta buna este si aceea care te impaci tu cu ea,si care ii inveti toate secretele,dar trebuie sa fie fiabila sa nu ai surprize cu frana rapida,sa nu rasuceasca firul,sa nu scartaie,si cam atat,in dril vibratiile oricum nu le simti

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”