Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee
Ai grija cu frana aia rapida, la mulinetele astea XTA, sa nu ai surpriza cu eadenwer_taxi scrie:buna seara,ce am remarcat in toate anunturile cu mulinete,topul celor mai vandute(adica sa scape de ele) sunt shimano xta lc,deci atentie nu cele vechi,fiecare scad maximum 200 lei,indiferent cand sunt achizitionate,ceea ce ma baga in ceata foarte tare de fiabilitatea lor,ca si eu eram pe punctul de a-mi achizitiona 4 astfel de mulinete,am decis sa mai astept,chiar mergeam si pe varianta sh,pretul exagerat parerea mea,dar o chestie legata de design mi-a atras atentia in mod neplacut,si anume manivela,care seamana 100% cu cea de la hakuyo,acelasi material ,acelasi design,mulineta cu care eu am avut neplacerea sa se sficuiasca filetul de la strangerea manivelei destul de repede,si anume dupa 4 partide de pescuit,am fost nevoit sa demontez acel ax si sa merg la un strungar sa imi faca 4 astfel de axuri din inox,acum sunt ok mulinetele,nu sunt de top dar isi fac treaba bine la peste de maxim 6 kg,adica asta a fost captura cea mai mare prinsa cu acest gen de mulineta,si nu a sughitat deloc,dar nu fac reclama acestei mulinete ca are destule hibe,rasuceste firul,se aude un horcait cand mulinezi,se simt vibratii,nu are rotorul sau echilibrat si asta se simte cand mulinezi in gol,dar la shimano ma intreb ce ar mai avea in ea,pe afara de proasta calitate decat am remarcat eu?poate de asta se si vand imediat dupa ce au fost cumparate?daca este asa,vcare ar fi sfatul unui cunoscator cu experienta sa imi achizitionez un set de 4 mulinete bune,care sa nu fiu nevoit dupa 2-3-4 ani sa le schimb, cu un buget de 2000-2500 lei?nu prea sunt adeptul schimbarilor,consider ca o mulineta buna este si aceea care te impaci tu cu ea,si care ii inveti toate secretele,dar trebuie sa fie fiabila sa nu ai surprize cu frana rapida,sa nu rasuceasca firul,sa nu scartaie,si cam atat,in dril vibratiile oricum nu le simti
Lasa, ca frana aia are ABS.Alin Galbenu scrie:Ai grija cu frana aia rapida, la mulinetele astea XTA, sa nu ai surpriza cu eadenwer_taxi scrie:buna seara,ce am remarcat in toate anunturile cu mulinete,topul celor mai vandute(adica sa scape de ele) sunt shimano xta lc,deci atentie nu cele vechi,fiecare scad maximum 200 lei,indiferent cand sunt achizitionate,ceea ce ma baga in ceata foarte tare de fiabilitatea lor,ca si eu eram pe punctul de a-mi achizitiona 4 astfel de mulinete,am decis sa mai astept,chiar mergeam si pe varianta sh,pretul exagerat parerea mea,dar o chestie legata de design mi-a atras atentia in mod neplacut,si anume manivela,care seamana 100% cu cea de la hakuyo,acelasi material ,acelasi design,mulineta cu care eu am avut neplacerea sa se sficuiasca filetul de la strangerea manivelei destul de repede,si anume dupa 4 partide de pescuit,am fost nevoit sa demontez acel ax si sa merg la un strungar sa imi faca 4 astfel de axuri din inox,acum sunt ok mulinetele,nu sunt de top dar isi fac treaba bine la peste de maxim 6 kg,adica asta a fost captura cea mai mare prinsa cu acest gen de mulineta,si nu a sughitat deloc,dar nu fac reclama acestei mulinete ca are destule hibe,rasuceste firul,se aude un horcait cand mulinezi,se simt vibratii,nu are rotorul sau echilibrat si asta se simte cand mulinezi in gol,dar la shimano ma intreb ce ar mai avea in ea,pe afara de proasta calitate decat am remarcat eu?poate de asta se si vand imediat dupa ce au fost cumparate?daca este asa,vcare ar fi sfatul unui cunoscator cu experienta sa imi achizitionez un set de 4 mulinete bune,care sa nu fiu nevoit dupa 2-3-4 ani sa le schimb, cu un buget de 2000-2500 lei?nu prea sunt adeptul schimbarilor,consider ca o mulineta buna este si aceea care te impaci tu cu ea,si care ii inveti toate secretele,dar trebuie sa fie fiabila sa nu ai surprize cu frana rapida,sa nu rasuceasca firul,sa nu scartaie,si cam atat,in dril vibratiile oricum nu le simti
Eu sunt curios daca a vazut pana acum vreun pescar vreo ultegra xsc/xtc sau ci4 xsa sau xsb/xtb uzata... cu jocuri, cu harait, cu scartait... nu mai zic de mulinete stricate sau blocate...AlexC. scrie:Salut,
Detin BBLC XTA de ceva vreme si mi se par BETON - foarte bine facute atat in ceea ce priveste asezarea firului cat si rezistenta mecanica ... Un model care zic eu e la fel de rezistent (daca nu mai rezistent) ca si vechiul model pe care foarte multa lume il apreciaza, dar care vine in plus cu ceva noi chestii care o fac sa functioneze chiar mai bine decat modelul anterior.
Mai mult ... pe site-urile din afara preturile la ambele modele XTA si XTR-A au ramas identice in timp ce la majoritatea celorlalte modelel (Ultegra ... si restul) scad de la o zi la alta. Ceea ce ma face sa cred ca aceasta mulineta este exact ce Shimano a vrut sa fie.
Greutatea o fi o problema, dar exista varianta medium mai ales la modelul iC4 care par extraordinare din ce am citit. Nu prea multa lume vorbeste despre variantele medium pe forum. Ma refer la cele medium XTR-A de 505 de grame.
A folosit cineva modelul acesta ? Par super interesante si ma gandeam sa schimb XTA-urile cu modelul acesta. Cateva specificatii:
Housing: Ci4
Own weight: 505g
Rotor: Ci4
Line capacity (exact): 0.30mm / 0.35mm 390m / 290m
Size: 5500
Line retrieval: 105cm
Translation: 5.3: 1
Kitchen sink: aluminum
Ball-bearing: 6 + 1
Crank: Single crank
Spare spool: Yes
Braking force: 20kg
gearbox: cold forged aluminum
( Problemele cu "caraitul" si cu piesa aia din plastic despre care am auzit 2-3 persoane vorbind aici pe forum mi se par irelevante ... probabil conteaza si felul in care ai grija de ele/le folosesti).
Am vazut cateva "Ultegre" si mi se par a fi facute din hartie daca e sa le compar cu BBLC-urile care par foarte bine inchegate ...
Thomas Cristian scrie:Salut Alex ! Eu am avut medium bblc xta. Intradevar, modelul normal, nu ci4 de 505 grame. Imi pare rau si acum ca le-am vandut. Le-am vandut pt ca aveam fir de 0.35 pe tamburi si la plantari la distanta daca rupeam de 3 4 ori ramaneam fara fir pe tamburi. Acum daca le-as avea, as pune fir dupa fiecare 3 4 partide in care rup firul. Astea ci4 sunt mult mai bune cred.