Shimano sau MTX?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Shimano sau MTX?

Mesaj de Dan Mitranescu »

mrs scrie: Sunt de acord cu dumneavoastra... totusi, la pescuit se mai intampla accidente nefericite si la pescarii cu experienta... in cazul acesta cum se procedeaza?
Pescarii respectivi pot beneficia de o facilitate pe care eu am promovat-o la noi.
Pot cumpara numai tronsonul deteriorat.
"Inainte" se primea varf de schimb numai in garantie. Extrem de putine erau modelele de lansete care beneficiau de acest avantaj, adica sa poti cumpara tronsoane separat. Nu mai pun ca trebuia sa astepti cu saptamanile.
Si acum sunt foarte multe modele de lansete la care nu gasesti tronsoane de schimb. :wink: Eu cred ca aceasta facilitate este cu mult peste o garantie pompoasa. O lanseta nu se foloseste un an, iar riscurile sa se rupa cresc cu imbatranirea ei. :wink:
De cand au aparut MTX-urile au existat si tronsoane de schimb. Este o investitie greu de aproximat si o idee de profit foarte slaba. Totusi , in relatia cu clientii care vad lucrurile intr-un anumit fel, este un mare castig. Acestia clienti sunt cei care vad lucrurile mai mult de un an si se pricep la matematica.
Este segmentul de clienti cu care am vrut sa lucrez, datorita afectiunii mele pentru aceasta materie.

mrs

Mesaj de mrs »

Dan Mitranescu scrie:
mrs scrie: Sunt de acord cu dumneavoastra... totusi, la pescuit se mai intampla accidente nefericite si la pescarii cu experienta... in cazul acesta cum se procedeaza?
Pescarii respectivi pot beneficia de o facilitate pe care eu am promovat-o la noi.
Pot cumpara numai tronsonul deteriorat.
"Inainte" se primea varf de schimb numai in garantie. Extrem de putine erau modelele de lansete care beneficiau de acest avantaj, adica sa poti cumpara tronsoane separat. Nu mai pun ca trebuia sa astepti cu saptamanile.
Si acum sunt foarte multe modele de lansete la care nu gasesti tronsoane de schimb. :wink: Eu cred ca aceasta facilitate este cu mult peste o garantie pompoasa. O lanseta nu se foloseste un an, iar riscurile sa se rupa cresc cu imbatranirea ei. :wink:
De cand au aparut MTX-urile au existat si tronsoane de schimb. Este o investitie greu de aproximat si o idee de profit foarte slaba. Totusi , in relatia cu clientii care vad lucrurile intr-un anumit fel, este un mare castig. Acestia clienti sunt cei care vad lucrurile mai mult de un an si se pricep la matematica.
Este segmentul de clienti cu care am vrut sa lucrez, datorita afectiunii mele pentru aceasta materie.
Asta vroiam sa aud (vad). Numai bine.

Dan Mitranescu
Veteran

Sa mai discutam un aspect.

Cum poate un magazin sa stie ca o lanseta vanduta acum trei ani vine la garantie insotita de prietenul posesorului, in baza garantiei acestuia, care are si el aceleasi lansete, dar in garantie ?
Au lansetele date de identificare ?

Sau daca ma duc la o firma concurenta si filmat ( dovada clara ) rup la rand lansete cumparate de la ei, inseamna ca oamenii trebuie sa imi schimbe lansetele ?
Pai cred ca eram in faliment toti de mult timp. :)
Cunosc cel putin 50 de pescari care pot sa rupa una dupa alta 90% din modelele de lansete de pe piata ( plumb in barem ), iar pe celelalte din 3-4 incercari. :)

P.S.Ca sa vedem mai limpede treaba asta "de-a soarecele si pisica" numita garantie la lansete.

Gaboitza

Mesaj de Gaboitza »

Dan Mitranescu scrie:Sa mai discutam un aspect.
Cunosc cel putin 50 de pescari care pot sa rupa una dupa alta 90% din modelele de lansete de pe piata ( plumb in barem ), iar pe celelalte din 3-4 incercari. :)
Salut Dan,
Presupunand ca respectivii pescari le rup din cauza folosirii unei tehnici gresite, un manual cu instructiuni de folosire ar rezolva (teoretic) problema :)

Dan Mitranescu
Veteran

Gaboitza scrie:
Salut Dan,
Presupunand ca respectivii pescari le rup din cauza folosirii unei tehnici gresite, un manual cu instructiuni de folosire ar rezolva (teoretic) problema :)
Asa este. Pe langa forta superioara pe care o au, cunosc si anumite chichite ale lansatului.
Si asta farta alte nenorociri cum am gasit eu la castingul Hakuyo. Lansete taiate cu cuterul pentru a plezni la aruncare. :!: (Un Class.) Nu au avut nici asa noroc :wink: , iar varful respectiv inca il folosesc fara sa se rupa . :wink: ( l-am luat eu )

Un "manual" cu instructiuni de folosire am deschis pe un topic dedicat acestui aspect.
http://www.crapmania.ro/forum/dan-mitra ... 48348.html

Gaboitza

Mesaj de Gaboitza »

Dan Mitranescu scrie:
Gaboitza scrie:
Un "manual" cu instructiuni de folosire am deschis pe un topic dedicat acestui aspect.
http://www.crapmania.ro/forum/dan-mitra ... 48348.html
Stiu ca ai deschis acel topic, unul foarte util de altfel . Ideea era ca, acel manual cu instructiuni sa fie livrat odata cu lanseta, in felul acesta se mai pot evita anumite neplaceri :). Macar utilizatorul va stii partea teoretica si va ezita sa foloseasca garantia atunci cand va gresi.

Totusi, problema este una generala in Romania, si anume ca majoritatea consumatorilor privesc acest retur comercial ca fiind un drept cuvenit, si nu o facilitate suplimentara acordata de comerciant.

Atata timp cat buna-credinta va lipsi din comportamentul consumatorului/comerciantului, abuzurile vor exista mereu si OPC-ul va avea o paine de mancat :)

Dan Mitranescu
Veteran

Gaboitza scrie:
Stiu ca ai deschis acel topic, unul foarte util de altfel . Ideea era ca, acel manual cu instructiuni sa fie livrat odata cu lanseta, in felul acesta se mai pot evita anumite neplaceri :). Macar utilizatorul va stii partea teoretica si va ezita sa foloseasca garantia atunci cand va gresi.

Totusi, problema este una generala in Romania, si anume ca majoritatea consumatorilor privesc acest retur comercial ca fiind un drept cuvenit, si nu o facilitate suplimentara acordata de comerciant.

Atata timp cat buna-credinta va lipsi din comportamentul consumatorului/comerciantului, abuzurile vor exista mereu si OPC-ul va avea o paine de mancat :)
In cazul nostru, buna credinta din partea comerciantilor exista ( mai mult marketing, dar hai sa ii spunem asa). Dovada este ca pe absolut toate celelalte produse nu exista probleme cu garantiile, iar la capitolul lansete cum se face ca magazinele sunt depasite de situatie.
Tocmai aici sa nu existe un producator sa fie in stare sa reduca "defectele de fabricatie" !?
Este exact ca in cazul industriei auto, unde cele mai multe "defecte de fabricatie" se gasesc de catre clienti la rotile de aliaj. :)

P.S. m-am gandit si eu sa-mi informez clientii cu recomandarile din topicul discutat.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Între camera copiilor aflați la vremea pubertăţii și camera părinților, se află o ușă cu vată în gaura cheii.
Ghiciți cum îi ajută Dan pe ''copii'' să renunțe la exercițiile de imaginație?!? :wink: :D
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Gaboitza

Mesaj de Gaboitza »

[/quote]
In cazul nostru, buna credinta din partea comerciantilor exista ( mai mult marketing, dar hai sa ii spunem asa). Dovada este ca pe absolut toate celelalte produse nu exista probleme cu garantiile, iar la capitolul lansete cum se face ca magazinele sunt depasite de situatie.
Tocmai aici sa nu existe un producator sa fie in stare sa reduca "defectele de fabricatie" !?
Este exact ca in cazul industriei auto, unde cele mai multe "defecte de fabricatie" se gasesc de catre clienti la rotile de aliaj. :)

P.S. m-am gandit si eu sa-mi informez clientii cu recomandarile din topicul discutat.[/quote]

Celelalte produse nu sufera aceleasi "socuri" . In momentul in care va aparea lanseta din fier forjat cu greutatea de maxim 450 de grame, atunci cu siguranta retururile vor fi directionate catre alte produse ( sa zicem bastonul de nadire :) ).
Din pacate/fericire, toti vrem lansete usoare, finisate si versatile. Acest lucru, combinat cu o lipsa de tehnica, duce inevitabil catre distrugere.
Totusi, distrugerea unei lansete de la un anumit brand poate aduce beneficii altui brand :)
In orice caz, toate produsele trebuie sa aiba un anumit termen de valabilitate, in caz contrar toti producatorii ar fi in faliment. Ramane la latitudinea fiecarui producator sa decida cat timp vrea ca produsul vandut sa reziste la consumatorul final.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”