Ma gandesc de la cateva sute de topicuri in coace, cum sa pot sa intervin si eu cu o parere peste Claudiu, fara sa se interpreteze diferentele de opinie ca un atac la etica pe care mi-o doresc in relatia cu celelalte magazine.
Ma simt ca Tudor Chirila cand apasa butonul dupa Moga la Vocea Romaniei. Macar daca mai aparea si Loredana sau Smiley din cand in cand. Era mai usor asa.
Totusi am si eu scaunul meu, butonul meu,pe care trebuie sa mai apas si eu din cand in cand, ca ma da protv-ul afara.
In speranta unor interventii care sa nu depaseasca limitele fair playului, doresc si eu sa-mi spun parerea :
Domnul Cristi, plecati in cautarea unui echipament cu doua idei gresite.
Prima se refera la faptul ca va doriti un "combo de lansat la distanta". Ori mulineta nu lanseaza, iar aportul ei intr-un astfel de combo este extrem de mic. Adica pentru lansat trebuie sa cautati o lanseta, iar mulineta sa o cautati pentru alte calitati (fiabilitate,robustete, greutate redusa, viteza de recuperare mare, tamburi diferentiati ca diametru de incarcare, frana precisa si rapida ! )
A doua gresala pe care o faceti in formularea cautarii dumneavoastra este asocierea unui tip de lanseta cu momitorul sau sacul solubil. Nu exista lanseta dedicata acestui tip de pescuit, decat la cei care forteaza marketingul.
Lansetele arunca mase ( popular greutati ), iar un kg de fulgi o sa fie intotdeauna egal cu un kg de plumb. Asa ca nu conteaza ce este la capatul firului pentru o aruncare cat mai buna decat o eventuala greutate optima.
Gresit se intelege si ca "momitor" sau "sac solubil" inseamna mai usor decat plumb cu un boilies. In majoritatea cazurilor de pescuit momitoarele si monturile cu sac solubil depasesc forta de aruncare necesara in situatia unei monturi cu plumb simplu si momeala de la ac. Asa ca si aici este nevoie de o lanseta care "sa duca".
Lund in calcul aspectul discutat cat si "distanta" pe care o doriti, consider ca numai o lanseta ceva mai puternica poate sa corespunda cerintelor. Adica un 4 lbs. In plus, lansete de 4lbs sunt si mai rezistente la micile greseli care se pot face in utilizare.
Aceste lansete de 4 lbs au o singura problema. Sunt putin mai greu de fabricat la o greutate mica ( factor ce ajuta mult in lansare , cat si in recuperare, pentru comoditatea sustinerii ) motiv pentru care pretul lor este ceva mai mare
Astfel, daca totusi alegeti un 3,5 lbs, eu va recomand MTX11 o lanseta foarte buna care dovedit a castigat un casting al acestei categorii de putere, castind la care au participat toate marile branduri, multe dintre ele facand "plici", asa cum era normal sa se intample cand cauti distanta maxima cu 3,5lbs in mana unor aruncatori buni. MTX 11 a avut norocul sa reziste la aceasta proba, noroc mult prelungit , deoarece nu s-a rupt niciuna pana acum.
Cu toate acestea MTX11 nu am recomandat si nu am sa recomand in viata mea, in fata modelelor de 4lbs, deoarece cunosc conditiile de pescuit de la noi.
Prefer oricand un MTX8 pentru cele discutate mai sus. Putere si rezistenta la un pret minim pentru aceste cerinte. Totusi compromisul trebuie sa existe, iar acesta se regaseste in greutatea mare a lansetei , de peste 500g.
Astfel am ajuns si la recomandarile pe care pot sa le fac :
MTX14 3,75 lbs ,
410g ! ( real aproape 4 lbs ) la 350 lei.
MTX UNI
4 lbs, 420g la 350 lei
MTX TOP
4 lbs , 430g la 550 lei - o lanseta care are ca strat de finisaj o panza de carbon ( nu desene ca in cazul multor modele de pe piata) , panza ce confera un plus de 15% pentru putere, rezistenta marita la lovituri accidentale si un aspect fara cusur.
Toate sunt aici :
http://danmitranescu.ro/56_205/LANSETE-CRAP-HAKUYO.php
Ca mulineta va recomand cea mai buna pe care o am, mulineta pe care o folosesc personal de 5 ani in competitii si care nu m-a dezamagit niciodata; TD 6000.
Fiabila, mecanism rezistent, fara puncte critice, nu agata firul sub rotor, usoara, tamburi metalici diferentiati ca adancime, galet ceramic, frana rapida.
http://danmitranescu.ro/56_205/LANSETE-CRAP-HAKUYO.php
Imi scuzati interventia mai lunga, dar daca eu am mai putine produse, macar sa compensez prin scris.