shimano aerlex 10000 xtb

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

stanita ioan
Puncte: 0

shimano aerlex 10000 xtb

Mesaj de stanita ioan »

Salutare,

ce imi puteti spune despre aceste mulinete nou aparute pe piata noastra ? isi merita banii ?

a folosit cineva pana avum ? sunt comparabile cu alte mulinete de acest gen ?

va multumesc
Stanita Ioan
Presedinte A.C.S. "LAUDA"

norisss

Re: shimano aerlex 10000 xtb

Mesaj de norisss »

De la biomaster XTB încoace, toate modelele bazate pe scheletul ăsta suferă de o mare problema pe care nu o recunoaște nimeni , și ianume faptul că pick-up-ul sare în aruncări violente, atunci când manivela ajunge sa activeze sistemul de revenire pick-up. Pentru a înlătura acest neajuns exista 2 soluții : fie aruncatorul este foarte atent ca manivela mulinetei să fie așezată în așa fel încât să nu declanșeze pick-up-ul în aruncare, fie prin scoaterea, fizic, din mulineta, a sârmei în formă de litera Z, care are rolul de a arunca la locul inițial pick-up-ul. Adică sistemul sa fie identic cu Ultegra, unde pick-up-ul nu sare, indiferent cat iînvârti de manivela. Culmea este ca Shimano se mândrește cu rahatul asta de mmulineta ca ar fi de spod, unde se știe cât de mult și violent se lansează.

Poate cei care desfac mulinetele astea și le scot sârma respectiva vor avea amabilitatea sa posteze aici.

stanita ioan

Mesaj de stanita ioan »

norisss scrie:De la biomaster XTB încoace, toate modelele bazate pe scheletul ăsta suferă de o mare problema pe care nu o recunoaște nimeni , și ianume faptul că pick-up-ul sare în aruncări violente, atunci când manivela ajunge sa activeze sistemul de revenire pick-up. Pentru a înlătura acest neajuns exista 2 soluții : fie aruncatorul este foarte atent ca manivela mulinetei să fie așezată în așa fel încât să nu declanșeze pick-up-ul în aruncare, fie prin scoaterea, fizic, din mulineta, a sârmei în formă de litera Z, care are rolul de a arunca la locul inițial pick-up-ul. Adică sistemul sa fie identic cu Ultegra, unde pick-up-ul nu sare, indiferent cat iînvârti de manivela. Culmea este ca Shimano se mândrește cu rahatul asta de mmulineta ca ar fi de spod, unde se știe cât de mult și violent se lansează.

Poate cei care desfac mulinetele astea și le scot sârma respectiva vor avea amabilitatea sa posteze aici.
Salut,
ce inseamna din punctul tau de vedere aruncare violenta ?

merci
Stanita Ioan

norisss

Mesaj de norisss »

Mda,... Se pare că nu ești interesat de mulineta asta, ci doar ai ridicat o întrebare care să nască comentarii pozitive.

O aruncare violenta este exact opusul felului în care lansează pescarii englezi în filmele korda. O aruncare prin care să lansezi un Spomb încărcat bine la 140-150 metri.

stanita ioan

Mesaj de stanita ioan »

norisss scrie:Mda,... Se pare că nu ești interesat de mulineta asta, ci doar ai ridicat o întrebare care să nască comentarii pozitive.

O aruncare violenta este exact opusul felului în care lansează pescarii englezi în filmele korda. O aruncare prin care să lansezi un Spomb încărcat bine la 140-150 metri.

ba chiar sunt dornic sa o cumpar !....am vrut doar inainte de a face acest pas sa aflu o parere despre ea de la alti colegi care au folosit-o !.....
Stanita Ioan

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Unul din partenerii mei de pescuit are navi xtb 8000 (acelasi sasiu cu mulineta din acest topic). Confirm problema cu pickupul care sare in timpul lansarilor violente.
Daca aerlexul acesta recupereaza 125cm cum se lauda producatorul, e o alegere buna pt spod, parerea mea.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Critic echilibrat

Tritoiu Dragos

Mesaj de Tritoiu Dragos »

Si la mine sarea... tot la Navi 8000 xtb (recomandat de Osc1or) dar am rezolvat problema. Dupa rabatare leg pick-upul cu o sarmulita de cotorul lansetei :) .

stanita ioan

Mesaj de stanita ioan »

Tritoiu Dragos scrie:Si la mine sarea... tot la Navi 8000 xtb (recomandat de Osc1or) dar am rezolvat problema. Dupa rabatare leg pick-upul cu o sarmulita de cotorul lansetei :) .

:lol: :lol: :lol: :lol:
Stanita Ioan

pescarusull

Mesaj de pescarusull »

stanita ioan scrie:
Tritoiu Dragos scrie:Si la mine sarea... tot la Navi 8000 xtb (recomandat de Osc1or) dar am rezolvat problema. Dupa rabatare leg pick-upul cu o sarmulita de cotorul lansetei :) .

:lol: :lol: :lol: :lol:
Fugi bre de aici. Cum sa legi pick-up-ul cu sarma ? :lol:
"Ma antrenez intens la capatul berii
Trag burta nu piept, mai am sapte serii"

Tritoiu Dragos

Mesaj de Tritoiu Dragos »

Pai daca sare. :lol: . In alta ordine de idei..parca sunt niste pozitii ale manivelei din care sare mai greu sau deloc...de exemplu cu manivela orientata spre varful lansetei.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”