DAIWA WINDCAST Z sau SHIMANO ULTEGRA XTD

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

mircead
Veteran
Puncte: 0

Re: DAIWA WINDCAST Z sau SHIMANO ULTEGRA XTD

Mesaj de mircead »

shahjaban scrie:multumesc Mirecea , stiu firma , am comandat de la ei ...initial am vrut sa iau Entoh , dar apoi m-am gandit sa iau ceva mai ieftin ....pana pe 25 o sa ma hotarasc ( eram curios si in privinta Windcast-ului ptr ca nu le-am vazut niciodata , dar sunt posesor de Emblem Pro si am o parere foarte buna despre Daiwa ).
Pentru ca ai deja o mulineta faina, cu tamburi de mari dimensiuni, practic indestructibila, incearca Windcast. Windcast are tambur conic (Pro are conicitate inversa) asemanator celui de la Basia , chiar daca dimensiunea la varful tamburului este mai mica decat la PRO sau XTD, cu putina practica vei reusi aruncari ceva mai bune. Diametrul mare al tamburului conteaza in faptul ca lungimea spirei este mai mare si implicit se reduce frecarea intre spire, dar acest lucru se poate obtine si schimband modul de infasurare al spirei din cross in paralel, din conicitate si din lungimea tamburului. Mai mult unghiul mic format de buza tamburului si primul inel, datorat conicitatii tamburilor Daiwa, iti permite utilizarea lansetelor cu inele de baza de 40 si celelalte reduse in consecinta, asta inseamna greutate mai mica pe blanc deci revenire rapida si implicit frecare mai redusa a firului principal de inele si in final castig in distanta.
Succes.
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”