MTX 14 UNI

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: MTX 14 UNI

Mesaj de Dan Mitranescu »

nicuB scrie:
Dan Mitranescu scrie: MAXXX EVOLUTION 8 BRAID de 0,25 este mai subtire ca MAXXX CAMOUFLAGE de 0,25 . La fel si la 0,30.
pai 0,25 e 0,25...... camouflage e supradimensionat sau 8 braid e subdimensionat?
Sunt numai fire textile.
Diametrele sunt orientative strict pe un anumit produs.
Valabil la toti producatorii.
Toate firele textile sunt subdimensionate. Adica in realitate sunt mai groase.

EVOLUTION 8 BRIDE este un fir nou si singura posibilitate ca sa ofer informatii cat mai exacte despre caracteristicile lui este sa il compar cu un fir destul de cunoscut, adica MAXXX CAMOUFLAGE.

nicuB

Mesaj de nicuB »

Cu spodul Anaconda 6-7lb se rupe inclusiv 0.3 CAMOUFLAGE. Bine, am rupt si alte fire textile mult mai scumpe, batul fiind extrem de rigid. Am pus de 0.35 si nu mai am treaba.
Cu spodul shimano tribal 5lb n-am reusit sa-l rup pe cel de 0.3, batul fiind mai permisiv.
Daca 8 Braid e mai subtire atunci e de luat in calcul.

ejas

Mesaj de ejas »

Dan Mitranescu scrie:Repet: 0,30 8 BRIDE este la grosime ca un 0,25 CAMOUFLAGE, dar la rezistenta este ca un 0,30 CAMOUFLAGE.
Salut Dane,

Tu vorbesti in mod repetat de "BRIDE", mireasa in engleza... O fi vreun Freudian slip (.. iti scapa ceva la care ... te gindesti..) :D :D :D

Dar la obiect, 8 BRAID de 0.3 pare alegerea pentru Class.. si daca tot o sa trec sa-mi iau, crezi ca vei aduce pina in primavara si 8 BRAID de 0.35 ?
Sincer, mi s-a mai intimplat sa mai rup si Camouflage de 0.3. Foarte rar, dupa ce am inceput sa utilizez la virtej nodul propus de tine (Clinch improved), dar totusi se mai intimpla.

De aceea as trece direct la 8 BRAID de 0.35, daca ar exista.
Multumesc!

Dan Mitranescu
Veteran

ejas scrie:
Dan Mitranescu scrie:Repet: 0,30 8 BRIDE este la grosime ca un 0,25 CAMOUFLAGE, dar la rezistenta este ca un 0,30 CAMOUFLAGE.
Salut Dane,

Tu vorbesti in mod repetat de "BRIDE", mireasa in engleza... O fi vreun Freudian slip (.. iti scapa ceva la care ... te gindesti..) :D :D :D

Dar la obiect, 8 BRAID de 0.3 pare alegerea pentru Class.. si daca tot o sa trec sa-mi iau, crezi ca vei aduce pina in primavara si 8 BRAID de 0.35 ?
Sincer, mi s-a mai intimplat sa mai rup si Camouflage de 0.3. Foarte rar, dupa ce am inceput sa utilizez la virtej nodul propus de tine (Clinch improved), dar totusi se mai intimpla.

De aceea as trece direct la 8 BRAID de 0.35, daca ar exista.
Multumesc!
:D La inceput nu i-am spus asa . In paralel cu scrisul aici, cautam pretul la o undita veche in NIR-uri. Se numeste PRIDE. Cred ca de aici toata treaba. Avem si noi o varsta totusi... :D

MAXXX EVOLUTION 8 BRAID o sa vina si de 0,35 si 0,40. ( plus 0,60 si 0,80 pentru pescuitul la somn - clonc ).
Consider ca 0,30 este suficient de rezistent pentru orice aruncare cu lansete de crap.

Dan Mitranescu
Veteran

nicuB scrie:Cu spodul Anaconda 6-7lb se rupe inclusiv 0.3 CAMOUFLAGE. Bine, am rupt si alte fire textile mult mai scumpe, batul fiind extrem de rigid. Am pus de 0.35 si nu mai am treaba.
Cu spodul shimano tribal 5lb n-am reusit sa-l rup pe cel de 0.3, batul fiind mai permisiv.
Este mai subtire la aceeasi rezistenta , iar nodul cu monofilamentul iese mult mai compact si nu mai agata spire in lansare ( facand ulterior peruci in unele cazuri ).

florinalin
pescar de competitie

Mesaj de florinalin »

Dan Mitranescu scrie:
nicuB scrie:Cu spodul Anaconda 6-7lb se rupe inclusiv 0.3 CAMOUFLAGE. Bine, am rupt si alte fire textile mult mai scumpe, batul fiind extrem de rigid. Am pus de 0.35 si nu mai am treaba.
Este mai subtire la aceeasi rezistenta , iar nodul cu monofilamentul iese mult mai compact si nu mai agata spire in lansare ( facand ulterior peruci in unele cazuri ).

Salut

Dan, as avea o intrebare referitoare la firul asta 8 BRIDE. Pluteste la fel ca maxx camouflage sau este scufundator?
A bad days fishing is better than a good day at work...

Dan Mitranescu
Veteran

florinalin scrie:
Salut

Dan, as avea o intrebare referitoare la firul asta 8 BRIDE. Pluteste la fel ca maxx camouflage sau este scufundator?
Firul pluteste atunci cand este nou, datorita lubrefiantilor necesari in tehnologia de impletire.
Dupa ce l-am tinut cateva minute in apa si am incercat sa il "spal" , a inceput sa stea in masa apei.
Cred ca dupa o utilizare mai lunga, devine scufundator.
P.S. am pescuit numai cu MAXXX CAMOUFLAGE pana acum. Pluteste. Am castigat multe podiumuri si am stabilit cateva recorduri. Crezi ca a contat ca mi-a "plutit" firul ?! :wink: Sau poate asta a fost schema. :D

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Firul sta tensionat intre momitorul de 60g de pe fundul apei si swinger. Chiar nu conteaza daca pluteste sau nu inaintasul...

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Critic echilibrat

Dan Mitranescu
Veteran

Re:

osc1or scrie:Firul sta tensionat intre momitorul de 60g de pe fundul apei si swinger. Chiar nu conteaza daca pluteste sau nu inaintasul...

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Cred ca la ac se mai indreapta gandurile cateodata. Se presupune ca il gadila la mustati. :D

stefmarin

Mesaj de stefmarin »

A incercat cineva firul asta ca fir pentru rig ? Pentru economie ma gandeam sa iau o rola de 0.16 sau 0.18 sa o folosesc la montura clasica cu momitor

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”