Piulita fluture stricata

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

danbd
Puncte: 0

Piulita fluture stricata

Mesaj de danbd »

Buna ziua,

Plecand de la fixurile mele cu strans frana pana tamburul se blocheaza complet, am reusit sa stric filetul la piulita fluturelui la un Caperlan Adonis 7000 ( nu e prima victima, mai am 3 Okuma la activ)

Unde gasesc si eu o piulita pentru fluture, sau vreo 10 (TD 6000, Okuma, de la acestea sunt sigur ca se potrivesc, sau altele.)?

Atasez si poza,

Multumesc,
Fişiere ataşate
fluture.png
fluture.png (290.92 KiB) Vizualizat de 1786 ori

dumitru1

Re: Piulita fluture stricata

Mesaj de dumitru1 »

salut e deajuns sa te duci an orice dechatlon daca mai ai scontrinul(bonul de plata) fiscal o sa ati schimbe mulineta cu totul daca nu, la un strung til poate face din nou

Neamtul
pescar de competitie

Mesaj de Neamtul »

Eu nu înțeleg de unde boală asta să strângi frână până crapă. Chiar nu te ajuta la nimic un click sau doua în plus. Nu o sa se rotească în aruncare și nici nu îți va influența lungimea lanseului în veci! Filetul s-a stricat pentru ca ai folosit mulineta inadecvat, mai ales ca mai ai câteva victime.
PS: Du-de la strungar! :)

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Ce anume s-a stricat mai exact?

Remus Drobota

Mesaj de Remus Drobota »

Piesa incercuita cu rosu. Exact piesa din fluture care are filetul pe ea .
La fel am patiti si eu la un Mitchell Avocast, aparent Arrow nu au putut sa o repare, am facut comanda la Penn de piesa respectiva pentru ca se potrivesc cu cele de Affinity.

La strung nu are cum sa o faca ca difera filetul.
Drobota Remus-Mihai
EnjoyFishingClub

mrs

Mesaj de mrs »

REMUSGL scrie:Piesa incercuita cu rosu. Exact piesa din fluture care are filetul pe ea .
La fel am patiti si eu la un Mitchell Avocast, aparent Arrow nu au putut sa o repare, am facut comanda la Penn de piesa respectiva pentru ca se potrivesc cu cele de Affinity.

La strung nu are cum sa o faca ca difera filetul.
Se poate face la strung... masori filetul exterior ca sa aflii pasul filetului... dupa care se executa piulita.

danbd

Mesaj de danbd »

dumitru1 scrie:salut e deajuns sa te duci an orice dechatlon daca mai ai scontrinul(bonul de plata) fiscal o sa ati schimbe mulineta cu totul daca nu, la un strung til poate face din nou
Salut,
Este si asta una din variante,

danbd

Mesaj de danbd »

Neamtul scrie:Eu nu înțeleg de unde boală asta să strângi frână până crapă. Chiar nu te ajuta la nimic un click sau doua în plus. Nu o sa se rotească în aruncare și nici nu îți va influența lungimea lanseului în veci! Filetul s-a stricat pentru ca ai folosit mulineta inadecvat, mai ales ca mai ai câteva victime.
PS: Du-de la strungar! :)
Multumesc pentru opinie,

Permite-mi sa am alta parere referitoare la strangerea franei pana ce tamburul se blocheaza. Eu cred ca pentru o lansare la distanta mare, una din conditii este ca mulineta sa fie capabila sa blocheze tamburul cand strangi frana. Un cm derulat de pe tambur in momentul in care tu vrei sa ai incarcarea maxima pe lanseta, iti poate fura niste metri. (este strict parerea mea)
- Si Adonis si Okuma Distance Pro pierd in aruncare cu frana stransa la maxim, (dovezi vizibile pe degetar)

Sunt de acord ca am folosit mulinetele inadecvat, plecand de la premisa ca nu sunt construite pentru aruncari la distante mari. Altfel, tamburul trebuie sa se blocheze 100% la frana stransa maxim (sub limita de rupere a filetului) si sa reziste la forte mari. (Exemple sunt multe la mulinete premium)

P.S. O "problema constructiva" ce ajuta ca la schimbarea tamburilor sa nu desfiletezi/infiletezi fluturele de sa te plictisesti, face ca la strangere frana piulita sa prinda filet pe ax doar jumate, insuficient pentru a rezista la fortele exercitate.

Cu respect,

danbd

Mesaj de danbd »

REMUSGL scrie:La strung nu are cum sa o faca ca difera filetul.
La Adonis, ca si la Okuma, piulita este de 5 cu filet metric (cu pas 0.8 parca, daca gresesc nu ma injurati). Am facut proba cu piulite uzuale si e ok

Multumesc,

danbd

Mesaj de danbd »

mrs scrie:Se poate face la strung... masori filetul exterior ca sa aflii pasul filetului... dupa care se executa piulita.
Daca nu gasesc variante finite, sper sa mearga urmatoarea varianta:

Iau o piulita de cuplare M5x15 (cost 3 RON/2 buc) dau pe un polizor 2 laturi opuse pe o distanta de 7-8 mm, sa intre in suportul de la fluture si o scurtez la 14 mm (dimensiune valabila pentru Adonis) eliminand astfel si bucsa. Infiletez/desfiletez mai mult la schimbare tambur dar am 8-10 mm de filet pe ax la frana stransa, alta viata :D

Problema este ca nu am chiar la indemana un polizor si, sincer e si un pic de lene

Multumesc,

P.S in continuare caut, poate gasesc produsul finit fara munca :lol:
Fişiere ataşate
piulita cuplare.png
piulita cuplare.png (46.23 KiB) Vizualizat de 1574 ori

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”