Sfat achizitie set (bete + mulinete)

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

viper28
Puncte: 0

Re: Sfat achizitie set (bete + mulinete)

Mesaj de viper28 »

Salut.

Cauta in afara: Velocity cu Ultegra XTC 14000.
Nu ai cum sa dai gres. Daca ai sansa sa le gasesti pe acelasi site si sa dai comanda de toate odata sigur obtii o reducere.

Cu stima,
Catalin

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

sebastianvlad scrie:Salut la toata lumea ! Sunt nou pe acest forum si nu stiu daca postez unde trebuie ( in caz contrar rog un moderator sa mute topicul...merci )

Sunt incepator in acest "sport" si doresc sa achizitionez 4 bete + mulinete. Dupa indelungi cautari pe forumuri (ro si int) tot nu sunt hotarat ce si cum sa cumpar. De testat scule nu prea am timp momentan...si doresc totusi pana da caldura sa am tot "echipamentul" necesar pt prima iesire (momentan locuiesc in UK).

Bete: (as prefera de 13ft si cu inel de plecare de 50mm)

- Shimano tribal velocity 13 ft 3.5lb
- Chub outkast 13ft 3.5lb (nu am gasit pe net cu inel de 50mm)
- Fox warrior S 13ft 3.5lb

Mulinete :

- Shimano Big Baitrunner Long Cast (dar daca exista ceva la fel de bun dar la un buget mult mai redus as fi foarte multumit)

Astept pareri de la utilizatorii acestor bete/mulinete.

Multumesc anticipat !

PS: Nu doresc branduri ca Hakuyo sau Okuma... !!!!!

Buna ziua

Gama de lansete Shimano Tribal Velocity este cea mai populara serie de lansete a producatorului Shimano. Calitatile si pretul au atras imediat atentia pescarilor iar in timp, in urma utilizarii acestora pe scara tot mai larga, popularitatea acestora a crescut. Se preteaza foarte bine lanseurilor la distanta fara a fi insa lansete extrem de rigide.
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 31015.html

Lanasetele Chub Outkast precum si lansetele Fox Warrior sunt mai blande, daca nu este necesar un pescuit la distanta pot fi mai placute in utilizare fata Shimano Velocity.
http://www.totalfishing.ro/lanseta-fox- ... 19832.html

In ceea ce priveste mulinetele Shimano Big Baitrunner Long Cast.....nu cred ca exista o mulineta in acelasi segment de pret care sa poate face concurenta.
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 17689.html

Alexandru Popescu

Mesaj de Alexandru Popescu »

Salut,

Daca imi permiti iti dau un sfat. Produsele pe care le-ai ales, sunt foarte bune, indiferent de cum le combini. Ai precizat ca esti la inceput de drum iar eu ti-as recomanda ca la mulinete sa te mai gandesti. Este una foarte buna, rezistenta, dar pentru tine, consider ca este grea. Ansamblul final poate ajunge pana la 1,5 kg. Eu am avut banax la inceput cu cormoran carp eliminator es 3.9 3.5 lbs. O combinatie buna pt un incepator la un pret bun, dar daca aveam o partida mai buna, cu multe capturi si lanseuri, ajuneam acasa "impaiat" dupa 24 de h.
Eu cred ca trebuie sa iei in calcul si greutatea finala. O zi buna si sper ca am ajutat.
...

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

mihai florescu scrie: In ceea ce priveste mulinetele Shimano Big Baitrunner Long Cast.....nu cred ca exista o mulineta in acelasi segment de pret care sa poate face concurenta.
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 17689.html
Vezi ca omul zice ca sta in UK, nu trebuie sa suporte preturile aberante de la noi. Si gaseste variante la 120 de lire cat costa in toate magazinele (620 de lei! ) de la toate firmele, cu baitrunner, cu QD, usoare, grele, concurenta cacalau...

phantom23ovy

Mesaj de phantom23ovy »

Salut,

Probeaza lansetele sa vezi macar cum iti stau in mana.....de exemplu modelul mai vechi Chub outkast 13ft 3.5lb are levierul mai scurt decat alte lansete de serie - mie personal mi s-a parut ca pierd din precizie la aruncarile in forta din acest motiv (poate a fost doar o parere).

sebastianvlad

Mesaj de sebastianvlad »

Salut si multumesc pt raspynsuri. Am fost astazi intr.un magazin si am probat lansetele...in schimb toate de 12ft...nu aveau pe stoc de 13 ....si nu stiu ce sa zic...toatr mi.au placut....chiar nu stiu pe care sa le aleg.
Legat de mulinete....am "testat" si ultegra xtc 14000....mi.a placut..dar imu place si bblc...iar decizie grea....daca aveti argumente pro/contra baitrunner as fu multumit sa le aud.
Acum...iar dilema...12ft sau 13ft....ca vad tot felul de pareri pe net....cei de la magazin (profi oamenii) mi.au sugerat 12 ft....dar iar nu stiu ce sa zic....
Merci

Andrei91

Mesaj de Andrei91 »

Mie unul imi plac cele fara baitrunner, sunt si mai usoare, intepi cu mana pe tambur, nu simti nici un dezavantaj, ba din contra.

DumiD
Pescar de competitie

Mesaj de DumiD »

Sunt de aceeasi parere, baitrunnerul e doar un mecanism care ingreuneaza mulineta. Referitor la lansete de 13ft cam greu sa gasesti in uk, cel mai bine iti comanzi din germania, in 24-48 de ore iti ajung in uk. Vezi si tu prin magazine modelele de 12ft care-ti plac si-ti iei de 13 online daca nu gasesti.

mircead
Veteran

Mesaj de mircead »

phantom23ovy scrie:Salut,

Probeaza lansetele sa vezi macar cum iti stau in mana.....de exemplu modelul mai vechi Chub outkast 13ft 3.5lb are levierul mai scurt decat alte lansete de serie - mie personal mi s-a parut ca pierd din precizie la aruncarile in forta din acest motiv (poate a fost doar o parere).
Chub Outkast Plus au intradevar levierul mai scurt decat Vellocity, insa acest lucru poate fi compensat prin pozitia de prindere a lansetei , in acest caz deasupra mandrinei, nici Vellocity nu are un levier mare in comparatie cu alte lansete consacrate de LC.
Eu cred ca orice alegere ai face intre Shimano si Chub ar fi buna , cat despre mulinete cred ca ar trebui sa mergi peDaiwa sau Shimano.
Cele bune !
Nu sunt un pescar grozav , dar ma simt grozav pe balta !

Albert
pescar de competitie

Mesaj de Albert »

sebastianvlad scrie: Acum...iar dilema...12ft sau 13ft....ca vad tot felul de pareri pe net....
Salut
Mai spune-ne si unde vei pescui si cum (balti, rauri, plantat,momitoare... ). Cat despre lansetede 13ft luate din UK..rabdare si tutun...eu am asteptat niste luni doar pentru ca m-am ambitionat sa-mi iau de acolo lansete de 3.90 :lol:

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”