Hakuyo mtx14 -SFAT

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
cristif
Puncte: 0

Hakuyo mtx14 -SFAT

Mesaj de cristif »

Cu respect! Am achiziționat lansete Hakuyo mtx 14, modelul nou, in toamna anului trecut. Acum evident ca incerc sa le imperechez cu mulinete corespunzatoare. De aici...si dilema. Citesc, citesc si de ce citesc mai mult, cu atat sint mai in ceata.
Ce mulinete sugerati? Am de ales intre td.uri, okume - noile modele!?!?-, shimano mai de inceput - aerlex sau..!? - Si chai ceva modele daiwa.

Lansetele sint mtx 14, 3.90, 3.75 lbs, cu inel de 50. Probabil le cunoasteti ff bine.

Va mulțumesc anticipat!

Sent from my C6903 using Tapatalk
ma scol dimineata poate trist, dar ma uit in oglinda si-mi trece :)

DumiD
Pescar de competitie

Re: Hakuyo mtx14 -SFAT

Mesaj de DumiD »

Nu-ți iei mulineta de crap în funcție de băț, îți iei ce-ți place. BR, frână rapidă, greutate, capacitate fir, tamburi de rezervă, fiabilitate, preț, astea-s lucrurile care te interesează, nu cum se împerechează cu MTX14. Toate mulinetele de crap de împerechează perfect cu orice băț de crap, cu condiția să nu aibă talpa mulinetei mai mare că mandrina, caz extrem de rar.

Alex_Sebastian

Mesaj de Alex_Sebastian »

daca ai mtx recomandarea mea este sa mai astepti pana in vara sa apara noile mulinete de la hakuyo. am inteles ca vor fi doua modele la preturi accesibile. daca nu ai rabdare vezi okuma black.

cristif

Hakuyo mtx14 -SFAT

Mesaj de cristif »

Alex_Sebastian scrie:daca ai mtx recomandarea mea este sa mai astepti pana in vara sa apara noile mulinete de la hakuyo. am inteles ca vor fi doua modele la preturi accesibile. daca nu ai rabdare vezi okuma black.
Corect, stiam,dar pana in vara.. Nu am obiect :) deci trebuie sa.mi iau pana in martie-aprilie, sa zicem. Vechile jucarii au fost vandute cu totul, deci chiar nu ami am cu ce "presta"

osc1or
Veteran

Mesaj de osc1or »

Recomandarea mea este sa te duci in magazinele de profil si sa iti alegi ce iti place in functie de propriile-ti gusturi.
Nu exista mulinete care sa se imperecheze/asorteze cu betele mtx...
Am vazut pe la concursuri pe mtxuri cea mai variata gama de mulinete, de la hakuio de 100 lei bucata pana la basia sau aerotehnium de 2500 lei bucata.. toate se asortau la fel...

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Critic echilibrat

cristif

Hakuyo mtx14 -SFAT

Mesaj de cristif »

DumiD scrie:Nu-ți iei mulineta de crap în funcție de băț, îți iei ce-ți place. BR, frână rapidă, greutate, capacitate fir, tamburi de rezervă, fiabilitate, preț, astea-s lucrurile care te interesează, nu cum se împerechează cu MTX14. Toate mulinetele de crap de împerechează perfect cu orice băț de crap, cu condiția să nu aibă talpa mulinetei mai mare că mandrina, caz extrem de rar.
Ai dreptate, dar ce.mi place e prea scump, nu dau banii aia pe o mulineta pe care o folosesc de.. Maxim 20 ori pe an. Dar de echilibrat cu batul.. Aici e o alta problema, daca tot iau ceva, macar sa iau ceva ce trebuie. Colegul cu care am fost când am testat betele avea XA 8000 parca, tot hakuyo. Alea mi s.au parut f grele. Nu stiu, bugetul este la maxim 400/ buc. O sa aleg ceva in intervalul asta. Multumesc de raspuns

cristif

Hakuyo mtx14 -SFAT

Mesaj de cristif »

osc1or scrie:Recomandarea mea este sa te duci in magazinele de profil si sa iti alegi ce iti place in functie de propriile-ti gusturi.
Nu exista mulinete care sa se imperecheze/asorteze cu betele mtx...
Am vazut pe la concursuri pe mtxuri cea mai variata gama de mulinete, de la hakuio de 100 lei bucata pana la basia sau aerotehnium de 2500 lei bucata.. toate se asortau la fel...

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Multumesc, asta am facut, de aici si dilema. Mi.a placut cum le.am simtit si cu td.uri, si cu okume, dar si aerlex. De asta ceream sfatul mai mult din perspectiva fiabilitatii dovedite, sa.i zicem....

Alin Galbenu
Moderator

Mesaj de Alin Galbenu »

Eu iti recomand sa-ti iei mulineta care iti place ți-e, nu ce le place altora. Majoritatea mulinetelor sub 100 €, cântăresc la fel, daca greutatea este o problema. Si cele mai scumpe sunt puțin mai ușoare dar nu cu mult. De exemplu, Adonis are 660g iar Ultegra are 645.
Ar trebuie sa cauți o mulineta cu frâna pe fata sau cu baitrunner, depinde cum preferi, sa așeze firul bine (uniform, nu tot sus sau jos), sa ruleze fin, construcție cât de cât calitativa, sa fie un model activ ca sa găsești piese sau componente daca ai eventuale probleme, sa se găsească tamburi de rezerva. Sa știi ca nu întotdeauna firma face totul. Eu nu as recomanda niciodată cel mai ieftin produs de la o firma de top in defavoarea unui produs vârf de gama, de la o firma mai puțin cunoscuta (dar totuși in aceeași gama).
Si nu cumpara ceva pe care nu ai pus mâna niciodată. Multe anunțuri cu scule "noi" sau "folosite 1-2 partide" pe care le vezi aici pe forum, asa au ajuns.
Se fac achiziții pe recomandări dar oamenii nu merg sa le vadă, din varii motive , si după achiziție constata ca nu le plac, nu le vin, sunt prea grele, sunt incomode, sunt prea scumpe sau prea ieftine.

balan petrica

Mesaj de balan petrica »

primul lucru care trebuie sa il faci ,este sa iti stabilesti bugetul.....variante sunt ffff multe.....
ps. asta cu echilibratul mulinetei cu lanseta,este cea mai mare tampenie.....

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”