Shimano ultegra 14000 xtb vs.140000 Xtc vs. 14000xtd

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Alin Galbenu
Moderator
Puncte: 0

Re: Shimano ultegra 14000 xtb vs.140000 Xtc vs. 14000xtd

Mesaj de Alin Galbenu »

Ultegra XTB (sau XSB) are acelasi mecanism cu Ultegra XTC sau XTD. Mecanismul wormshaft este asezat tot in partea de sus, la fel ca si la celelalte, diferenta fiind ca XTB nu are piese de plastic acolo, asa cum au modelele astea noi. Si nici plasticul de la galet. Are mai putin plastic decat astea noi.

Modelele de Ultegra, cu sistemul de oscilatie asezat in partea de jos, la XTB, sunt modelele 5500. Adica 5500 XTB si 5500 XSB. Acestea aveau un sistem mai primitiv, cu o singura axa de sustinere la sistemul de oscilatie.

De la XTC , inclusiv , au folosit acelasi mecanism si pe varianta 10000 si pe 5500.

Mihai.Popescu

Mesaj de Mihai.Popescu »

Exista un review complet si complex al lui Mugurel Adascalitei a carui experienta nu poate fi contestata, mai jos atasez o parte din concluziile lui:

ANALIZA ANGRENAJULUI

Exista si aici cateva modificari fata de Ultegra XTC si, din punctul meu de vedere, aceste schimbari sunt un plus pentru noul model. In primul rand, dispunerea celor 4+1 rulmenti este diferita. A disparut vechea bucsa albastra, de teflon, pe care am discutat-o in alte recenzii, si a fost inlocuita cu un rulment. Inlocuirea bucsei duce la eliminarea principalei customizari pe care o faceau multi detinatori de Ultegra XTC sau XSC. Nu mai e cazul ca mulineta sa fie desfacuta si customizata, pentru a fi imbunatatita, deci nu se mai pune problema pierderii garantiei prin interventii asupra mulinetei. Shimano a revenit la vechea dispunere a rulmentilor prezenta la vechile modele de Ultegra XTB si XSB, pe care le am si eu.

Nu in ultimul rand, atat pinionul principal, cat si wormshaft-ul de la Ultegra XTD sunt lucrate din materiale superioare calitativ fata de Ultegra XTC. Am avut ocazia sa desfac Ultegra CI4 + si pot sa compar materialele cu cele de la XTC si XTD.

Daca doriti sa cititi tot articolul o puteti face, dati un search pe google!!!

Tecsi78 pe viitor cand mai ai de gand sa bati campii am sa te rog sa si detaliezi idioteniile pe care le scoti pe gura!!!

O zi buna,
Mihai

Ungureanu Bogdan
pescar de competitie

Mesaj de Ungureanu Bogdan »

Singurul upgrade de la ultegra 14000 xtb este la ultegra ci4 xsa, xta, restul nu e upgrade, poate doar o usurare a ansamblului, doar daca nu vrei sa treci la gama power aero sau aerotechnium :)
catch&release

Tritoiu Dragos

Mesaj de Tritoiu Dragos »

Alin Galbenu scrie:Ultegra XTB (sau XSB) are acelasi mecanism cu Ultegra XTC sau XTD. Mecanismul wormshaft este asezat tot in partea de sus, la fel ca si la celelalte, diferenta fiind ca XTB nu are piese de plastic acolo, asa cum au modelele astea noi. Si nici plasticul de la galet. Are mai putin plastic decat astea noi.

Modelele de Ultegra, cu sistemul de oscilatie asezat in partea de jos, la XTB, sunt modelele 5500. Adica 5500 XTB si 5500 XSB. Acestea aveau un sistem mai primitiv, cu o singura axa de sustinere la sistemul de oscilatie.

De la XTC , inclusiv , au folosit acelasi mecanism si pe varianta 10000 si pe 5500.

Ai dreptate 14000 xtb are mecanismul wormshaft tot in partea de sus ca si la Xsc, Xsd 14000, dar are 2 pinioane metalice care-l angreneaza fata de 3 (2 teflon si unul metalic) cum au celelalte 2.

Ale mele sunt 5500xtb si au mecanismul wormshaft jos si au doar un pinion metalic care il pune in miscare. Cursorul wormshaftului e sustinut de 2 tije de inox, ca si la celelalte.

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

Mihai.Popescu scrie:
Tecsi78 pe viitor cand mai ai de gand sa bati campii am sa te rog sa si detaliezi idioteniile pe care le scoti pe gura!!!

O zi buna,
Mihai
Mhm, cam urat dar in fine. XTD este o mulineta superioara XTC-ului, asta e clar dar inferioara XTB-ului Ci4+, cred ca si XTB-ului varianta anterioara.

"In momentul de fata, gama Ultegra include patru modele, pozitionate pe segmente de pret diferite. Cele mai accesibile sunt modelele-pereche Ultegra XTC (cu doua versiuni de marimi diferite) si XSC (cu nu mai putin de patru versiuni). La un pret mai ridicat si cu specificatii superioare, exista perechea Ultegra CI4+ XTB si XSB (cu cate doua versiuni fiecare)." Recenzia lui Mugurel despre XTC si XSC.

"La CI4 ai 1 rulment in plus , cel de la galet , si pinionul principal este din duraluminiu cu black almite" fata de XTD, reproduc dintr-un mesaj privat.

Mihai.Popescu

Mesaj de Mihai.Popescu »

tecsi78 scrie:
Mihai.Popescu scrie:

O zi buna,
Mihai
Mhm, cam urat dar in fine. XTD este o mulineta superioara XTC-ului, asta e clar dar inferioara XTB-ului Ci4+, cred ca si XTB-ului varianta anterioara.

"In momentul de fata, gama Ultegra include patru modele, pozitionate pe segmente de pret diferite. Cele mai accesibile sunt modelele-pereche Ultegra XTC (cu doua versiuni de marimi diferite) si XSC (cu nu mai putin de patru versiuni). La un pret mai ridicat si cu specificatii superioare, exista perechea Ultegra CI4+ XTB si XSB (cu cate doua versiuni fiecare)." Recenzia lui Mugurel despre XTC si XSC.

"La CI4 ai 1 rulment in plus , cel de la galet , si pinionul principal este din duraluminiu cu black almite" fata de XTD, reproduc dintr-un mesaj privat.
Te rog sa mai citesti primele 2 postari!!
alystef71 a intrebat daca se merita sa treaca de la xtc la xtd si tu ai spus ca nu este nici un upgrade ci din contra un downgrade iar in postul urmator spui ca xtd-ul este superior xtc-ului :)
Degeaba te superi dar nu ai pomenit nimic de ci4, ai scris un comentariu in graba si gata.

Daca am fost mai acid imi cer scuze.

O zi buna!

tecsi78

Mesaj de tecsi78 »

Nu ma supar, ideea e sa ajutam colegul cu sfaturile noastre, cum ne pricepem si stim mai bine.

Citez: "As dori ceva pareri despre cele doua modele xtc si xtd de 14000 . Mentionez ca momentan detin ultegra 14000 xtb in stare foarte buna , dar as fi interesat de un upgrade. As vrea sa stiu daca se merita ."

Am dedus ca are xtb-uri si e interesat de un upgrade la una din cele doua modele, xtc sau xtd. Ce am spus este ca trecerea de la xtb la una din cele doua modele nu este, dupa parerea mea, un upgrade chiar daca vorbim de modelul xtb "simplu" si nu de varianta ci4+.

O zi frumoasa.

Tritoiu Dragos

Mesaj de Tritoiu Dragos »

Mihai.Popescu scrie:Te rog sa mai citesti primele 2 postari!!
alystef71 a intrebat daca se merita sa treaca de la xtc la xtd si tu ai spus ca nu este nici un upgrade ci din contra un downgrade iar in postul urmator spui ca xtd-ul este superior xtc-ului
Degeaba te superi dar nu ai pomenit nimic de ci4, ai scris un comentariu in graba si gata.

O zi buna!

Cred ca e o incurcatura cu alfabetul :lol: :lol: :lol: Primul e B....dupa B vin C si D. Acum B e mai tare decat C si D..dar D e mai tare ca C. Eu asa am inteles.

Chryys

Mesaj de Chryys »

Am folosit o vreme ultegra xtb (14000) modelul vechi fara probleme, am trecut la xtd-uri si nu simt diferenta notabila. Mentionez ca pescuiesc doar de placere cat de des se poate. Nu regret schimbarea, dar nici nu simt o imbunatatire in afara de design (care e chestie de gust), poate o asezare mai buna a firului, dar neavand unde sa pescuiesc la distante extreme, 100-120m le ating fara probleme cu ambele modele. Nu stiu daca e upgrade sau downgrade, dar nu am ce baga de vina la nici unul dintre modele. A fost chestie de... sa am mulinete noi (xtb-urile erau cumparate second).

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Mihai.Popescu scrie:
Te rog sa mai citesti primele 2 postari!!
alystef71 a intrebat daca se merita sa treaca de la xtc la xtd si tu ai spus ca nu este nici un upgrade ci din contra un downgrade iar in postul urmator spui ca xtd-ul este superior xtc-ului :)

O zi buna!
Eronat, alystef71 a declarat ca detine XTB si daca merita sa treaca la XTC sau la XTD.

Si, da, sunt de aceeasi parere cu tecsi, trecerea de la XTB/XSB la XTC/XSC, cel putin, e un downgrade. Cu XTD-ul e e discutat, dar, eu unul, n-as face schimbul. A, as schimba oricand un XTB pe un ci4 XTB.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”