Piulita fluture stricata

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Piulita fluture stricata

Mesaj de Dan Mitranescu »

danbd scrie:
mrs scrie:Se poate face la strung... masori filetul exterior ca sa aflii pasul filetului... dupa care se executa piulita.
Daca nu gasesc variante finite, sper sa mearga urmatoarea varianta:

Iau o piulita de cuplare M5x15 (cost 3 RON/2 buc) dau pe un polizor 2 laturi opuse pe o distanta de 7-8 mm, sa intre in suportul de la fluture si o scurtez la 14 mm (dimensiune valabila pentru Adonis) eliminand astfel si bucsa. Infiletez/desfiletez mai mult la schimbare tambur dar am 8-10 mm de filet pe ax la frana stransa, alta viata :D

Problema este ca nu am chiar la indemana un polizor si, sincer e si un pic de lene

Multumesc,

P.S in continuare caut, poate gasesc produsul finit fara munca :lol:
Cu piulita din otel urmatorul pas este sa se stemuiasca filetul de pe ax, mai ales ca este decat pe jumatate din acesta.
Eu zic sa luati o bara de alama, sa o taiati , sa o gauriti cu 4mm , sa bagati un tarod de 5 pe ea si apoi sa o puneti pe polizor pentru degajarile respective.

Dupa asta, sa desfaceti toti tamburii pe care ii aveti si sa degresati toate discurile din ei. Si pe cele din pasla si pe cele din metal.
Fara gresare in zona respectiva frana strange si fara sa fortam piulita pe ax.

osc1or
Veteran

Piulita fluture stricata

Mesaj de osc1or »

Dan Mitranescu scrie:
danbd scrie:
mrs scrie:Se poate face la strung... masori filetul exterior ca sa aflii pasul filetului... dupa care se executa piulita.
Daca nu gasesc variante finite, sper sa mearga urmatoarea varianta:

Iau o piulita de cuplare M5x15 (cost 3 RON/2 buc) dau pe un polizor 2 laturi opuse pe o distanta de 7-8 mm, sa intre in suportul de la fluture si o scurtez la 14 mm (dimensiune valabila pentru Adonis) eliminand astfel si bucsa. Infiletez/desfiletez mai mult la schimbare tambur dar am 8-10 mm de filet pe ax la frana stransa, alta viata :D

Problema este ca nu am chiar la indemana un polizor si, sincer e si un pic de lene

Multumesc,

P.S in continuare caut, poate gasesc produsul finit fara munca :lol:
Cu piulita din otel urmatorul pas este sa se stemuiasca filetul de pe ax, mai ales ca este decat pe jumatate din acesta.
Eu zic sa luati o bara de alama, sa o taiati , sa o gauriti cu 4mm , sa bagati un tarod de 5 pe ea si apoi sa o puneti pe polizor pentru degajarile respective.

Dupa asta, sa desfaceti toti tamburii pe care ii aveti si sa degresati toate discurile din ei. Si pe cele din pasla si pe cele din metal.
Fara gresare in zona respectiva frana strange si fara sa fortam piulita pe ax.
Daca degresezi saibele din tambur nu apare riscul ca frana sa nu mai functioneze corect in drill? Apar niste patinari/alunecari/scapari care pot duce la ruperea firului in drill in cazul in care pescuiesti cu fir subtire.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Critic echilibrat

Tritoiu Dragos

Mesaj de Tritoiu Dragos »

Mai bine cumperi o piulita fluture dasta..nu mai are moarte...si ca sa nu se desfaca la aruncare poti sa ii pui o saiba grover sub ea :lol: :lol: :lol: .

Acu fara gluma ...dute la service Arrow. Au pe acolo o groaza de fluturi de diverse okume ..cumperi cati iti trebuie si ai rezolvat treaba ..merg si aia de Powerliner..am luat eu unul de acolo. Si daca nici asa nu rezolvi iti dau eu o varinta sa comanzi fluturi din America da astepti vreo 2 -3 saptamani dupa ei si o sa platesti si taxe vamale..dar tot ieftini raman.
Fişiere ataşate
79b9aafc9d04a74d0106087348260ef3b432a3ed.jpg
79b9aafc9d04a74d0106087348260ef3b432a3ed.jpg (30.13 KiB) Vizualizat de 945 ori

Dan Mitranescu
Veteran

osc1or scrie: Daca degresezi saibele din tambur nu apare riscul ca frana sa nu mai functioneze corect in drill? Apar niste patinari/alunecari/scapari care pot duce la ruperea firului in drill in cazul in care pescuiesti cu fir subtire.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Numai la anumite modele se intampla treaba asta. Adica frana sa mearga sacadat.
Este din cauza saibelor . Cele "gumoase", care fac priza prin strangere, sunt primele.
Ungerea nu este o solutie decat pentru o patinare cursiva, dar numai intr-o anumita plaja de putere. Problema este ca trebuiesc stranse mult mai tare franele, daca sunt unse, pana la a strica piulita. "Sacadarea" ramane, dar iese din plaja de franare folosita in drill. Daca trecem la fire mai groase si avem nevoie de "tras de peste", intram iar pe zona de franare care ne face figuri.
Pasla, plastic rigid, textolit, ..., carbontex, ... sunt materiale care patineaza constant intr-un sistem de franare, fara sa se "impaneze" , sau sa aiba nevoie de gresare.
Sunt si alte motive pentru care franele merg sacadat. Unul este atunci cand saibele freaca pe ax, iar acesta nefiind rotund pe zona respectiva, apar acele diferente. Tot materialele elastice din discuri fac asta. In momentul in care sunt stranse "se umfla" si ating axul in anumite puncte ale rotatiei.

john_carp

Mesaj de john_carp »

Si eu am aceasta problema la o mulineta Okuma Axeon AXS 60 modelul alb. Eu am frane rapide pe toate mulinetele, o fi de la acest lucru?
Practic mie nu imi mai infileteaza deloc, "scapa" ca sa spun asa in momentul in care vreau sa infiletez fluturele in ax.
Oare cat o costa un fluture nou la Arrow? Ca sa vad daca se merita sa fac piesa la un strungar sau nu.

P.S. O intrebare pt. Dan Mitranescu, practic din materialele enumerate trebuie facute doar discurile din material "textil" ca sa zic asa din tambur? Sau inlocuite si cele de metal.
Multumesc anticipat pt. raspunsuri!
Fişiere ataşate
17619561_1296631557039798_1560534290_n.jpg
17619561_1296631557039798_1560534290_n.jpg (42.79 KiB) Vizualizat de 726 ori

Dan Mitranescu
Veteran

john_carp scrie:S

P.S. O intrebare pt. Dan Mitranescu, practic din materialele enumerate trebuie facute doar discurile din material "textil" ca sa zic asa din tambur? Sau inlocuite si cele de metal.
Multumesc anticipat pt. raspunsuri!
Cele de metal raman neschimbate.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”