balta cu regim C&R

Unde pescuim? Partide de pescuit. Comentarii, concluzii si recomandari pentru baltile de crap.

Moderatori: Dan Mateianu, Alin Galbenu, gor965

FloroiuCiprian
Puncte: 0

Re: balta cu regim C&R

Mesaj de FloroiuCiprian »

Este incredibil ca exista astfel de oameni care investesc sute de milioane in echipament si la plecare baga pesti la portbagaj :shock: :evil: ,asta dupa ce i-a pus probabil pe saltea si le-a dat cu dezinfectant :lol:.Pentru mine acesti oameni fac parte din aceasi categorie cu cei care jefuiesc si omoara batrani pentru 23 de ron si o drujba stricata.

Singura cale de a scapa de ei este din punctul meu de vedere este facerea lor publica in momentul in care au fost prinsi.
P.S. Oricum este rusinos sa fi pescar de competitie sa ai echipament costisitor.....etc :wink: . si sa nu dai 20 de ron pe un crap la metro pentru a ramane cu obrazul curat,pentru ca "ulciorul nu merge de multe ori la apa" domnilor! :wink:

Luci

Mesaj de Luci »

Suntem in 2010 ciudat .... :roll:
1. Incredibil, inca mai purtam dicutii despre Catch Release, ne minunam cind vedem pe balta vreo toaleta ecologica, un ponton nou , etc...daca peste citiva ani o sa vedem cabine de dusuri o sa zicem ca suntem invadati de extraterestrii :wink:
2. Problema e foarte simpla...patronii in loc sa se lamenteze..ar trebui sa intensifice controalele ..inclusiv la 'porbagaj'
,dar in acelasi timp ar trebui sa te faca sa te simti bine...prin taxa, potential piscicol,amabilitate,etc...iar 'numele consacrate in materie' 'asta ca sa se simta bine unii', daca chiar vor sa ajute ar trebui sa nu se mai simta lezati atunci cind li se aplica si lor asa zisul control ...
3. Ar mai fi fi cite ceva de spus dar nu am nici timpul nici dispozitia necesara sa o fac si am rugamintea ca postarea mea sa fie privita ca o parere personala...nu as vrea sa fiu tras 'de urechi" de vreunul care a terminat liceul pe la seral si caruia prin nestiinta mea i-am excitat neuronii.... :mrgreen:
Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii.

adrian apetrea

Mesaj de adrian apetrea »

Domnilor patroni,bagati unul la puscarie pentru furt si atunci sa vedeti daca nu se linistesc lucrurile.daca dvs. gasiti un peste in portbagajul unuia cu c____e mari si nu doriti sa-l denuntati atunci de ce mai e circ pe tema asta?(am fost de fata la o faza de asta)
LIFE IS FISHING!
Imagine

samanoske72

Mesaj de samanoske72 »

eu cred ca sant totusi multi pescari cu super scule de j'milioane cu masca de catch&release dar cu ganduri murdare la crapul prins facand-i poze si totodata gandindu-se cum sa-l tireze in portbagajul masinii sale de zeci de mii de euro si din cauza taxelor ce sar de 1milion/12 h.cred ca daca ar fi o taxa mai mica si cu cevacontroale mai sporadice paote in cativa ani dispare chestia asta cu"bai nene,am dat bani pe balta trebuie sa duc peste acasa...cu cat mai mare cu atat mai bine".mi-a zis un prieten care e stabilit in franta ca are o balta de crap langa el,o frumusete!taxa?pana in 100 de euro,culmea pe tot anul.si tot culme,nu lua nimeni crapul prins si asta fara paznic la curu' tau. o fi pescareasca faza asta sau pare desprinsa din filme s.f.?poate pentru altii...ptr. mine ,nu.ultima oara cand am facut MASACRU a fost la o partida de peste la Rasova acum 2 ani.am prins 34 de kg. de caras mare(1kg, si juma' buc.) si 1 ten la 10 kg.bineinteles ca melteanu de mine(atunci) am luat tot pestele acasa si l-am bagat ,fireste...in congelator.de parca nu mi-ar fi ajuns cateva buc. de peste?!am regrete si acum de ce jaf am facut atunci.am vandut miile de lansete cu care dadeam pe balti,mi-am luat 4 bete bune un spod bun si un marker,invat o reteta de boiles si astept sa vina aprilie sa ma "dau" cu mulinetele alea noi.dar peste acasa,nu o sa mai duc niciodata! imi asum injuraturile de rigoare ptr. ce am scris acum,poate pe unii i-am plictisit poate i-am pus pe ganduri pe altii dar eu as vrea sa fac parte din cei 10% care au optat ptr. sistemul catch&release.respectele mele!

barbumarius
pescar de competitie

Mesaj de barbumarius »

Felicitari si fir intins.(din aprilie incolo :D )

doru_croc
pescar de competitie

Mesaj de doru_croc »

adrian apetrea scrie:Domnilor patroni,bagati unul la puscarie pentru furt si atunci sa vedeti daca nu se linistesc lucrurile.daca dvs. gasiti un peste in portbagajul unuia cu c____e mari si nu doriti sa-l denuntati atunci de ce mai e circ pe tema asta?(am fost de fata la o faza de asta)
Inca nu am auzit de vreun dosar penal pentru cei prinsi cu kilometri de plase in balti private, asa ca pentru un "pescar sacosar" nici atat. Am vazut oameni cu bani f.f.f.f. multi care si-au umplut fara jena portbagajele cu peste ca sa-l imprastie pe la vecini sa le creasca cota. Totul pleaca de la educatie, regim alimentar si ideea ca daca au dat un ban, atunci trebuie sa ia x/kg= taxa/20lei; daca pot sa-si scoata si cheltuielile de transport, nada si paret din scule este si mai bine.
Din observatiile proprii: unde sunt taxele mari si tendinta de furt este mai mare.
PS - am avut in administrare 7 lucii de apa de vreo 220ha. Am prins in fapt un echipaj de braconieri impreuna cu un echipaj de la mascati. Rezultatul - unul din paznicii mei s-a ales cu dosar penal pentru coruptie pentru ca a fost gasit cu 100.000 lei in buzunar pe care unul din braconieri sustinea ca i-a dat si a recunoscut bancnota dupa serie :lol: . Restul comentariilor il las la latitudinea voastra. :wink:
Pentru unii umorul este ca si o limba straina: fara subtitrare nu inteleg nimic!
Este de o mie de ori mai bine să fii optimist şi să te înşeli, decât să fii pesimist şi să ai dreptate.

ionut victor
pescar de competitie

Mesaj de ionut victor »

claudiue scrie:Atunci e trist...eu chiar traiam cu parerea de un procent 50-50% si imi imaginam ca va creste procentul de C&R scazand si taxele in acelasi timp.
Si totusi, eu cred ca o balta cu regim C&R , daca are peste si bun simt la taxe, va avea destui clienti! Ca si optiuni pe langa Bucuresti nu depasesc nr de 10 balti! Dar la taxe nu le intrece nimeni!
De exemplu, socotind numai taxa...sa zicem 100 RON pe 12 sau chiar 24 H ! ma duc si prind 2-3 4 bucati => platesc 20-30 ron / poza patronului unei balti. Daca mai calculezi nada + transport+scule iti iese ca e mai ieftin sa faci o poza cu un iepuras PLAYBOY decat cu un crap...

De ce in vestul tarii ( si nu numai ) ex. Livada - se poate sa pescuiesti C&R la preturi decente? Ca sa nu dau ca si exemplu Ungaria ca deja ce se intampla la unguri e SF fata de ce este la noi - sau invers !
Aici trebuie umbat!! 8) La taxa de pescuit C&R nu poti avea pretentii sa nu fi jefuit de peste cand tu jefuiesti la randul tau cu o taxa de 100 ron pe 12 sau chiar si 24 practic in imaginatia si scuza patronului ''pescuit sportiv''!! Sunt intrutotul pentru C&R sa nu ma intelegeti gresit dar nu reusesc sa ma integrez pe balti de genul asta din motive cum ar fi; taxa 12 ore 100ron (enorm de mult), pescuitul nocturn interzis sau numai cu recomandare (am incerc pe M.V.2 varianta cu castigarea increderii, am prins patronul acolo acum 2-3 ani si am incercat o discutie ca de la om la om mai aveam putin si-l rugam in genunchi sa-mi permita sa pescuiesc de noapte dar parerea mea nu ''nu ai cu cine'' nu vreau sa generalizez si oricum ceea ce se intampla acolo pe balta este un lucru bun nu zic nu). Eu unul mai de graba accept sa fiu controlat pana si in chiloti la plecare decat sa ma injosesc in fata unuia ca patronul de pe M.V2 pentru a-mi permite pe buna dreptate platind sa ma simt bine! Cu totii stim ce presupune un stand de crap si de cat timp ai nevoie pentru a-l indinde si a-l strange si intre aceste operatiunu o partida de 6 ore nu consider OK! Doresc tuturor PESTE MARE SI MULT!
---------------------------------------------------------
Munca e pentru cei care nu stiu sa pescuiasca!

Victor 0724.234.119

ionut victor
pescar de competitie

Mesaj de ionut victor »

Am uitat sa va spun ca nu mananc peste ! :lol: :lol: Nu ma coafeaza! :mrgreen: :mrgreen:
---------------------------------------------------------
Munca e pentru cei care nu stiu sa pescuiasca!

Victor 0724.234.119

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Balti de Crap”