ambele ... insa as pune tungsten-ul ma aproape de ac ..max un cm distanta, iar pt a doua montura ar fi util sa impingi opritorul mai aproape de curbura acului. Oricum a doua montura este o adaptare a monturii 360 ... asa ca ar fi util sa o folosesti direct pe cea originala. la montura asta e recomandat un ac cu tija lunga si curbat. apropo ambele sunt folosite aproape exclusiv pentru pescuit doar cu pop-up.
Pt Pop-up, prima varianta cred ca ar trebui imbunatatita, asa cum s-a mai spus, prin scurtarea la mai putin de jumatate a partii de textil. Asa cum e ea acum, eu o vad ca pe o montura potrivita pt snowman (cu conditia sa i se mai prelungeasca firul de par) sau chiar ok pt un coctail de seminte - tiger nuts/ naut /porumb etc
Varianta a 2-a mi se pare defectoasa din mai multe pct de vedere. Daca o lansezi in farta, stopperul ala se duce in ma-sa si astfel pct-ul de acrosaj as firului de par la tija carligului se modifica . E nebul de montura care daca nu o plantezi nu prea ramane sub apa asa cum e pe mal si plus de asta, are tendinta sa se incalceasca daca se apuca vreun caras s-o smotoceasca - el mai frecvent accident fiind situatia in care fitul de par este intepat de varful carligului = adio mama!
CU toate astea, cred eu ca daca invelesti atat momeala cat si carligul cu ceva pasta solubila, ambele momeli au sanse sa faca treaba buna.