Aerlex 10000 XTB Spod VS Aerlex 7000 XTA Spod

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
eus
Puncte: 0

Aerlex 10000 XTB Spod VS Aerlex 7000 XTA Spod

Mesaj de eus »

Salutare !
Am rugaminte la cei ce au folosit mulinetele din titlu, daca au bunavointa sa isi exprime parerea despre aceste 2 mulinete cu plusurile si minusurile fiecareia.
Diferenta de pret este nesemnificativa ......

http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 0wodS0QN_Q
https://claumarpescar.ro/mulineta-shima ... -spod.html
Viitorul mă interesează foarte mult... este locul unde vreau să-mi petrec următorii ani de viață

eus

Re: Aerlex 10000 XTB Spod VS Aerlex 7000 XTA Spod

Mesaj de eus »

Din ce am mai citit la Aerlex ar fi o problema cu pick-up -ul care in lanseu (de multe ori)revine in pozitia pentru rcuperare a firului.
Despre Okuma X-Spot Spod ce parere aveti ?
Viitorul mă interesează foarte mult... este locul unde vreau să-mi petrec următorii ani de viață

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

Salutare,

Am folosit Aerlex Spod si intr-adevar daca nu blochezi pick-up-ul in pozitie risti sa iti sara. Ideea e ca trebuie doar sa fi atent in momentul in care dai pickup-ul, in rest e super mulineta.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

eus

Mesaj de eus »

nit_matias scrie:Salutare,

Am folosit Aerlex Spod si intr-adevar daca nu blochezi pick-up-ul in pozitie risti sa iti sara. Ideea e ca trebuie doar sa fi atent in momentul in care dai pickup-ul, in rest e super mulineta.
1. Sa inteleg ca exista o pozite "corecta" in care pick-up-ul nu sare ?
2. Este valabil atat pentru Aerlex 10000 XTB Spod cat si pentru Aerlex 7000 XTA Spod ?
Multumesc.

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

Da, exista mai multe pozitii corecte, ideea e ca pickup-ul sa nu fie dat spre bratul de prindere al mulinetei pe lanseta. Banuiesc ca problema e la ambele modele, dar eu am avut doar 7000 XTA. E o mulineta buna, dar mie unul mi se pare ca ar fi bine sa iti pui un al doilea rulment pe axul cu manivela, pentru ca pare ca ar capata joc in timp. Daca o folosesti ca spod nu merita, dar daca o folosesti ca mulineta de pescuit, cred ca ar fi necesar.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

eus

Mesaj de eus »

nit_matias scrie:Da, exista mai multe pozitii corecte, ideea e ca pickup-ul sa nu fie dat spre bratul de prindere al mulinetei pe lanseta. Banuiesc ca problema e la ambele modele, dar eu am avut doar 7000 XTA. E o mulineta buna, dar mie unul mi se pare ca ar fi bine sa iti pui un al doilea rulment pe axul cu manivela, pentru ca pare ca ar capata joc in timp. Daca o folosesti ca spod nu merita, dar daca o folosesti ca mulineta de pescuit, cred ca ar fi necesar.
Iti multumesc, mulineta ma intereseaza strict pentru lanseta de spod.
M-am oprit la Okuma X-Spot Spod si Aerlex 10000 XTB, sincer nu sunt snob si nu am nici o problema cu Okuma, dar din punctul meu de vedere Shimano la nivel de mulinete , este altceva.....parerea mea!

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

Buna ziua,

Eu stiu de aceasta problema cu pick-up-ul doar la modelul vechi, la modelul nou nu am auzit de aceasta problema. As alege oricand 10000 XTB Spod in detrimentul modelului vechi sau a Okumei. Dupa parerea mea, se misca mult mai fluid decat 7000 XTA sau X-SPOD, aseaza firul ceva mai bine. Iar in afara de asta, aceasta are un design mai placut.

http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... 66264.html

Chryys

Mesaj de Chryys »

Am fost in aceeasi dilema recent. Nu am gasit spot-ul pe stoc fizic sa o vad in apropiere de mine, dar am gasit in rest toate mulinetele okuma. Dupa ce m-am jucat putin cu ele, am mers acasa si am comandat Aerlex 10000. Am facut saptamana trecuta cateva lansari, se comporta ok, fara probleme. Se simte numarul mai mic de rulmenti fata de xtb/xtd dar pentru scopul cumparat se descurca de minune.

eus

Mesaj de eus »

Multumesc tuturor pentru parerile exprimate.
In proportie de 99% decizia este luata, Aerlex 10000 XTB Spod.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”