Recomandare lansete 2,70 crap

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
lucalucian
Puncte: 0

Mesaj de lucalucian »

Buna ziua ! As dori si eu un sfat pentru a achizitiona 2 lansete pentru a fi folosite in pescuitul crapului de 2,70, in special pentru pescuitul la Jiu. Am 2 Cormoran Bull Fighter 2,70 actiune 30-85 de grame, pe care le pescuiesc preponderent cu plumbi usori 10- 60 de grame, dar merge sa dai cu ele si cu plumbi de 200 de grame, asta daca as merge la Dunare.

As vrea sa nu fie răngi, sa se indoaie sectiunea de varf sub sarcina si sa semnalizeze bine trăsătura, dar sa aiba rezerva mare de putere pe talon, la fel ca astea ale mele. Ca si pret nu vreau sa sar de 150 - 200 lei.

Modele ce am vazut pe internet dar nu stiu cum sunt n-am pus mana pe ele:

Hakuyo mtx 8 2,70
Hakuyo Heavy spin MTX 40-120g - desi de spinning cred ca ar merge si la crap
Hakuyo Odissey 2,70
Jaxon Silver Shadow Boat 2,70 50-150g
Trabucco Achab XP boat 2,70 50-150g
Cormoran Icor 2 35-80g heavy 2,73 - tot de spinning
Okuma G- force Sea quiver cu 4 varfuri 40 -200 de grame - asta imi cam face cu ochiul ca are si pret bun de doar 100 ron.

Daca aveti si alte recomandari va rog sa imi ziceti.

marian_popescu
pescar de competitie

Re: Recomandare lansete 2,70 crap

Mesaj de marian_popescu »

Salut
Recomand modelul de la jaxon, le pescuiesc de la inceputul anului, mai au si alti tovarasi de-ai mei, chiar e un blank misto.

Totusi, pentru pescuit de pe mal, raman fidel batranelor mele telescopice DAM din fibra de sticla. Sunt moi, dar puternice, prea putin pretentioase si imi e infinit mai comod de pescuit cu ele prin prisma inelelor mari si putine, pe cand la jaxon (ca si la alte modele asemanatoare) trebuie sa stau sa deafac firul care se infasoara frecvent dupa inelele minuscule de pe varf

De ce nu incerci si feedere-le mai heavy? Nubde putine ori, finetea face diferenta

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

lucalucian scrie:Buna ziua ! As dori si eu un sfat pentru a achizitiona 2 lansete pentru a fi folosite in pescuitul crapului de 2,70, in special pentru pescuitul la Jiu. Am 2 Cormoran Bull Fighter 2,70 actiune 30-85 de grame, pe care le pescuiesc preponderent cu plumbi usori 10- 60 de grame, dar merge sa dai cu ele si cu plumbi de 200 de grame, asta daca as merge la Dunare.

As vrea sa nu fie răngi, sa se indoaie sectiunea de varf sub sarcina si sa semnalizeze bine trăsătura, dar sa aiba rezerva mare de putere pe talon, la fel ca astea ale mele. Ca si pret nu vreau sa sar de 150 - 200 lei.

Modele ce am vazut pe internet dar nu stiu cum sunt n-am pus mana pe ele:

Hakuyo mtx 8 2,70
Hakuyo Heavy spin MTX 40-120g - desi de spinning cred ca ar merge si la crap
Hakuyo Odissey 2,70
Jaxon Silver Shadow Boat 2,70 50-150g
Trabucco Achab XP boat 2,70 50-150g
Cormoran Icor 2 35-80g heavy 2,73 - tot de spinning
Okuma G- force Sea quiver cu 4 varfuri 40 -200 de grame - asta imi cam face cu ochiul ca are si pret bun de doar 100 ron.

Daca aveti si alte recomandari va rog sa imi ziceti.
Buna ziua

Dintre lansetele mentionate eu as alege modelul Jaxon Silver Shadow Boat 2,70 50-150g
http://www.totalfishing.ro/lanseta-jaxo ... 59954.html
Am avut ocazia sa le pescuiesc si am ramas placut impresionat de senzitivitatea lansetei precum si rezerva de putere.

lucalucian

Mesaj de lucalucian »

Multumesc pentru raspunsuri, si mie imi par niste lansete ok, mai astept si alte recomandari. As prefera totusi o lanseta cu mai putine inele si mai mari, cum au Cormoranurile Bull fighter ale mele. Daca nu, am sa merg pe varianta asta.

marian_popescu
pescar de competitie

Mesaj de marian_popescu »

Jaxon sunt mai ok pentru scopul pt care sunt facute, adica pt barca

Daca ai posibilitatea, incearca si wft-urile de 120 sau 150 de grame, precum si balzer magna gorilla. Cam toate betele din compozit, cu varful din fibra plina, sunt destul de ok. Ca si bull fighterul.
O singura chestie: nu iti lua bete rigide

raduleonard

Mesaj de raduleonard »

Daiwa black widow stalker 3.0 m, 3.0 lbs. Eu le folosesc si sunt f multumit de ele

Sent from my iPhone using Tapatalk

mihai florescu
pescar de competitie

Mesaj de mihai florescu »

raduleonard scrie:Daiwa black widow stalker 3.0 m, 3.0 lbs. Eu le folosesc si sunt f multumit de ele

Sent from my iPhone using Tapatalk
In materie de lansete stalker recomand lansetele Wychwood, modelul Wychwood Agitator si gama Wychwood Extricator:

Wychwood Agitator Bait 10ft/2.75lb
http://www.totalfishing.ro/lanseta-wych ... 67154.html

Wychwood Extricator MLT EVA 10ft/3lb
http://www.totalfishing.ro/lanseta-wych ... 67115.html

Wychwood Extricator MLT EVA 9ft
http://www.totalfishing.ro/lanseta-wych ... 67114.html

Actiunea lansetelor, finisajele sunt la superlativ.

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

lucalucian scrie: As vrea sa nu fie răngi, sa se indoaie sectiunea de varf sub sarcina si sa semnalizeze bine trăsătura, dar sa aiba rezerva mare de putere pe talon, la fel ca astea ale mele. Ca si pret nu vreau sa sar de 150 - 200 lei.
Din spusele noastre este greu sa ajungi la ce iti doresti.
Pana nu pui mana pe o lanseta, nu poti face alegerea corecta.
Eu unul recomand pe criteriile cerute:
https://danmitranescu.ro/lansete-somn/5 ... -270m.html

Din primele 3 lansete enumerate ( pe care le cunosc ), numai Odissey se apropie de cerinte. Este mai moale decat BLACK CAT PRO , dar poate sa fie luata in calcul.
Celelalte doua ( MTX-urile ) sunt lansete rapide, cu tinuta ferma, ce vizeaza aruncatul sau intepatul, in cazul celei de rapitor. Nu au un varf maleabil necesar semnalizarii trasaturilor.

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”