Mtx class 465gr?

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
ionut72
pescar de competitie

Re: Mtx class 465gr?

Mesaj de ionut72 »

DumiD scrie:
ionut72 scrie:
Serios? De unde ai scos informatia asta? Sau, mai bine zis, de unde iti iei informatiile?

Asa, doar ca exemplu, stii cat cantareste Basia Air Z45 AGS 3,90m, 3,5lbs?

Shimano Tribal XS1 Intensity 50mm 3.90m 3.75lbs cantareste cca 420 de grame vs MTX8, cca 600 de grame.
Parca 220 de grame. Da, m-am grabit cand i-am bagat pe Shimano si Daiwa in aceeasi oala cu englezii, japonezii ofera cam toate informatiile relevante, greutatea batului, greutatea maxima recomandata, etc. Pacatuiesc ei la altele, dar nu aici. In schimb te rog sa-mi afli si mie greutatea unei singure lansete englezesti, nu conteaza care, folosind site-urile lor oficiale
http://www.centurycarp.co.uk/
http://www.harrisonrods.co.uk/carp_rod_selector.html
http://www.freespiritfishing.com/
https://www.foxint.com/
Ia vezi, ce informatii utile gasesti p-aici in afara ca au capacul de la cotor imprimat cu laser si alte prostii?!
Nu 220 de grame, ci 205! :)

Century - Focal System 470 grame varianta veche, cca 450 cea noua (2011)
Harrison Torrix - 378 grame (dat de producator).
Harrisson Trebuchet 4lbs - 460 de grame.
ETC.
Daca vrei neaparat, ti le dau pe toate! :D

Iar cei care nu considera informatia asta necesara, merg exact pe teoria lui Mitranescu, care, intr-o mare masura, are dreptate. Ce conteaza cat cantareste Free Siprit HI-S 200 (care, intre noi fie vorba, chiar e usoara, comparativ cu multe altele), sau MTX Class-ul?

P.S. Daca vrei pareri despre lansete, intreaba-i (si aici il contrazic net pe Dan) in primul rand pe cei care le vand.. Din 2 motive:
- primo, ca majoritatea magazinelor de profil (care au mai ramas pe piata), nu-si (mai) permit sa faca reclama si sa promoveze mizerii. Ca inchid rapid. Pot vinde si mizerii, dar, vei vedea, ca rareori la recomanda.
-secundo, ca, un vanzator dintr-un magazin de profil, are ocazia sa stea de vorba si sa afle parerile a sute sau mii de pescari intr-un sezon. De care, chiar si inconstient, tine seama.
Zilele petrecute la pescuit nu se scad din totalul zilelor vietii tale!

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Mesaj de Dan Mitranescu »

ionut72 scrie:
P.S. Daca vrei pareri despre lansete, intreaba-i (si aici il contrazic net pe Dan) in primul rand pe cei care le vand.. Din 2 motive:
- primo, ca majoritatea magazinelor de profil (care au mai ramas pe piata), nu-si (mai) permit sa faca reclama si sa promoveze mizerii. Ca inchid rapid. Pot vinde si mizerii, dar, vei vedea, ca rareori la recomanda.
-secundo, ca, un vanzator dintr-un magazin de profil, are ocazia sa stea de vorba si sa afle parerile a sute sau mii de pescari intr-un sezon. De care, chiar si inconstient, tine seama.
Pai ia cere o parere in orice magazin din tara despre MTX14 sau Class si spune-mi ce concluzie tragi.
Sau mergi la mine in magazin si intreaba de lansetele englezesti ... :D

Fiecare magazin isi lauda marfa si recomanda ce este mai scump, in ce isi permite clientul.
Din doua produse identice arata-mi un vanzator care recomanda produsul mai ieftin, sau mai ales un produs pe care nu il are.
Da, sa ai un prieten vanzator in domeniu si sa ii ceri sfatul, este una, dar asa , la intamplare, este alta.

Dan Mitranescu
Veteran

Rugaminte ! Daca mai poate cineva sa cantareasca o lanseta MTX14 va rog sa-mi spuneti si mie ce greutate are. In incercarile facute de mine am gasit intre 405 si 425g, iar varfurile mai mult de 102g nu am gasit. Majoritatea au 96-100g.
Din curiozitate, nu pentru altceva. ( eu nu mai am acum in stoc )

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Dan Mitranescu scrie:
Pai ia cere o parere in orice magazin din tara despre MTX14 sau Class si spune-mi ce concluzie tragi.
Sau mergi la mine in magazin si intreaba de lansetele englezesti ... :D
Crezi sau nu, am intrat in destule. N-am auzit pe vreunul (oi fi eu mai ghinionist) sa zica ceva rau de MTX 14. De Class ce sa mai zic.

In ce te priveste, nu-i nevoie sa merg la magazin, doar ma loghez pe aci :D
Fiecare magazin isi lauda marfa si recomanda ce este mai scump, in ce isi permite clientul.
Acu', nu ca vreau sa dau din casa, dar nu se recomanda ce e mai scump, ci ce are adaosul cel mai mare :) Tu intre MTX 14 si MTX 8, ce recomanzi? Si o faci avand in vedere pretul? Hai sa fim seriosi, Dane!
Din doua produse identice arata-mi un vanzator care recomanda produsul mai ieftin, sau mai ales un produs pe care nu il are.
Uita-te la mine, de ani intregi laud spomb-ul original, pe care (inca) nu-l am la vanzare (dar pe care-l folosesc personal de vreo 9, chiar 10 ani), in dauna copiilor chinezesti, care se vand cu sutele intr-un sezon. Asta doar asa, ca un singur exemplu.

Dan Mitranescu
Veteran

ionut72 scrie: Crezi sau nu, am intrat in destule. N-am auzit pe vreunul (oi fi eu mai ghinionist) sa zica ceva rau de MTX 14. De Class ce sa mai zic.

In ce te priveste, nu-i nevoie sa merg la magazin, doar ma loghez pe aci :D

Acu', nu ca vreau sa dau din casa, dar nu se recomanda ce e mai scump, ci ce are adaosul cel mai mare :) Tu intre MTX 14 si MTX 8, ce recomanzi? Si o faci avand in vedere pretul? Hai sa fim seriosi, Dane!

Uita-te la mine, de ani intregi laud spomb-ul original, pe care (inca) nu-l am la vanzare (dar pe care-l folosesc personal de vreo 9, chiar 10 ani), in dauna copiilor chinezesti, care se vand cu sutele intr-un sezon. Asta doar asa, ca un singur exemplu.
Ma bucur sa aud asta cu lansetele, dar te rog sa ma crezi ca in 10 ani mtx-urile au trecut prin toate apele. Ba erau prea tari, ba se inmuiau prea repede, ... "cine este Hakuyo" si tot asa. Poate acum a intervenit jena, dar inca mai aud vorbe. Le consider absolut normale. ( sa nu uita discutia de baza, respectiv informatia corecta primita din magazin, aspect la care ma refer si acum ).

In cea ce ma priveste, nu cred ca mai exista comerciant sa scoata produse din cosul clientilor, pe motiv ca nu are ce face cu ele. Compromisul l-am facut si eu. Am acceptat sa nu mai stau la vanzare. :)
Eu am recomandat intotdeauna produse cu care am pescuit sau cu care pescuiesc ! Inclusiv ideea pe care imi duc afacerea este o extindere a acestui fapt, motiv pentru care am la vanzare numai 600 produse . Si iti garantez ca nu exista alte limitari ale acestui aspect in afara de convingerile mele.

Exemplul cu MTX14 si MTX8 nu este relevant, deoarece eu am spus "acelasi produs" ( sub branduri diferite de exemplu ) cu preturi diferite. Ori MTX14 nu este tot una cu MTX8. Si totodata le recomand in aceeasi masura pe amandoua.
Chiar in lotul urmator mi-am personalizat MTX8-urile. :)

Eu am cumparat numai 3 spomburi originale. Acum aprox. 4 ani , tot in perioada asta, pentru ca ne pregateam de Moara, am avut "o revelatie" prin care mi-am dat seama ca spombul mediu se duce mai bine. A fost prima data cand am dat 180 lei pe 3 plastice ( chinezii inca nu le aduceau, ca nu stia nimeni de ele ca valoare in pescuit ). Le-am stricat pe toate in 3 zile. Nu-mi pare rau, pentru ca am descoperit ceva ( naditul la distanta) si totodata mi-am intarit o idee. :wink:
Nu zic ca ce cred eu asa este, dar faptul ca recomand exact cu ce pescuiesc, macar ma scoate de sub umbra comercialului.
Si eu dau cu Class-ul si recomand 14-le in functie de nevoile clientului. ( exact exemplul tau cu spombul ). Problema apare ca vanzator cand dai cu MTX14 si recomanzi Classul, sau cu spombul de 10 lei si il recomanzi pe cel de 60. :wink: Asa ca si exemplul asta pica.
P.S. a venit frigul. :D

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Dan Mitranescu scrie:
In cea ce ma priveste, nu cred ca mai exista comerciant sa scoata produse din cosul clientilor, pe motiv ca nu are ce face cu ele.

Ba da! Are si un nume chestia asta, "tehnica schiopului"
P.S. A venit frigul :D
Vreme de salau :)

Dan Mitranescu
Veteran

ionut72 scrie:
Dan Mitranescu scrie:
In cea ce ma priveste, nu cred ca mai exista comerciant sa scoata produse din cosul clientilor, pe motiv ca nu are ce face cu ele.

Ba da! Are si un nume chestia asta, "tehnica schiopului"
P.S. A venit frigul :D
Vreme de salau :)
Nu exista "tehnica" asta a mea in vanzari ( sa scoti produse din cosul cumparatorilor, pe motiv ca nu le sunt necesare ). Nu stiam de tehnicile astea. Am citit si eu acum despre ele. "Tehnica ratoiului schiop" este altceva.

Sunt pregatit. 25kg de jig-uri si 5kg de twistere. Astept startul la Dunare. :wink: :D

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

Dan Mitranescu scrie:
"Tehnica ratoiului schiop" este altceva.
N-am spus tehnica ratoiului schiop, ci tehnica schiopului - sau 4 pasi inainte, unul inapoi - (n-o sa gasesti denumirile astea, ca atare, in nici un manual de vanzari) si exact pe asta se bazeaza. Chiar simti empatie cu cumparatorul, vrei sa-l ai de client pe termen lung si, efectiv, il opresti din a cumpara lucruri inutile.

P.S. Nu uita albastrul! :D
P.S.1 Vezi ca pierzi startul :)

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

ionut72 scrie:
N-am spus tehnica ratoiului schiop, ci tehnica schiopului - sau 4 pasi inainte, unul inapoi - (n-o sa gasesti denumirile astea, ca atare, in nici un manual de vanzari)
Auzi bre, ce ne iei pă noi cu tehnici d'astea de retrocedări și imobiliare. Zi-ne(și nouă :D ) de o mormâșcă, o dandinetă, ceva gutică adivărată... :wink:
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

ionut72
pescar de competitie

Mesaj de ionut72 »

gabi1 scrie:
ionut72 scrie:
N-am spus tehnica ratoiului schiop, ci tehnica schiopului - sau 4 pasi inainte, unul inapoi - (n-o sa gasesti denumirile astea, ca atare, in nici un manual de vanzari)
Auzi bre, ce ne iei pă noi cu tehnici d'astea de retrocedări și imobiliare. Zi-ne(și nouă :D ) de o mormâșcă, o dandinetă, ceva gutică adivărată... :wink:
Alea-s pentru clientii platinium. Custom made! :)

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”