Sfat achiziție lansetă de crap

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Dan Mitranescu
Veteran
Puncte: 0

Re: Sfat achiziție lansetă de crap

Mesaj de Dan Mitranescu »

Hamradio scrie: ............................
Vă rog să îmi recomandați o lansetă de crap de 3.6 sau 3.9 m preferabil din 3 buc din cauza transportului.Ce acțiune şi ce TC ar fi mai potrivite care să permită lansări mai lungi şi mai precise decăt feederele dar care să permită senzația unui drill plăcut în cazul peştilor intre 1.5 si 5 kg. ?
.........................
Drill-ul , de la pripon, varga de sabioara, spinning, copca, feeder, crap, la clonc cu sfoara, pescuit oceanic, ... absolut tot ce inseamna drill, este o placere.
Sculele nu fac altceva decat sa ne ajute pentru a intra in drill cat mai des si pentru a face drillul cat mai sigur, nu altceva. Singurul avantaj general valabil intre doua scule cu aceeasi parametrii functionali este in dreptul celei mai usoare. Atat.

Ideea ca printr-o lanseta moale "se simte mai bine pestele" este o gresala pentru cei care o cred, atat din punct de vedere al fizicii ( prin ceva rigid se simte mai bine vibratia ) cat si prin faptul ca sunt victimile aprecierii lansetelor in care se folosesc materiale slab calitativ ( fibra de sticla ), materiale elastice ,( dar mai grele ! ) , produse ce permit adaosuri comerciale mai mari, in defavoarea lansetelor usoare si rigide, facute din carbon de calitate, care nu pot fi combatute ca apreciere decat prin "placerea in drill, sau simtitul pestilor mici".

De ce iei o lanseta mai lunga? Ca sa arunci mai departe, evident.
Ce rezolvi daca este elastica si pierde din putere la aruncare. De ce sa nu iei una mai scurta si mai rigida, mai ieftina , mai usoara si mai simplu de transportat?! ( care face fix acelasi lucru )
Nu o iei, pentru ca te duci la magazin sa-ti iei un 3,90 (sa zicem) si acolo, dintre doua lansete de 3,90 la preturi apropiate, vanzatorul o sa o recomande pe aia la care castiga mai bine, respectiv aia mai elastica, ca fibra de sticla este mai ieftina. Iti baga gargaunii astia in cap cu "simtitul" si "placerea" ( unii ii pastreaza mult timp... :), sa-si alinte alegerile... ) si gata treaba. Eventual, cant te vede cu ochii larg deschisi cum il asculti :) , iti pune si o mulineta pe lanseta, "sa vezi cum se echilibreaza perfect, ca nicio alta !". O iei si pe aia ! :)

In rest nu am ce sa recomand. Decat sa nu cauti ceva "prin care se simte placerea bine". :wink:
Cauta lansete usoare ( singura placere de luat in calcul ) si sa nu piarda din putere ( adica sa nu fie elastice ). Ma refer la lansete pentru crap, lansete ce iau in calcul distanta.

gabi1
Veteran

Mesaj de gabi1 »

Dan Mitranescu scrie: Iti baga gargaunii astia in cap cu "simtitul" si "placerea" ( unii ii pastreaza mult timp... :), sa-si alinte alegerile... ) si gata treaba. Eventual, cant te vede cu ochii larg deschisi cum il asculti... :)

In rest nu am ce sa recomand. Decat sa nu cauti ceva "prin care se simte placerea bine"... :wink:
:idea: :lol: :lol:

Imagine
"Azi oamenii cunosc preţul fiecărui obiect si valoarea nici unuia."
"Nu refuza ajutorul imbecililor; pentru a rămâne sus iți trebuie unanimitate". :-)

Eduard Mosneanu

Mesaj de Eduard Mosneanu »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Gone fishing....

Claudiu Garlea
pescar de competitie

Mesaj de Claudiu Garlea »

nit_matias scrie:Vrei sac de dormit ia wychwood, vrei lanseta tot wychwood, vrei mulineta tot wychwood, vrei nu stiu ce geanta tot cea de la wychwood e perfecta.

Salut,

Daca vreodata esti curios sa testezi sacul de dormit de la Wychwood, ti-l las pe al meu pentru o noapte. Dupa te asteptam cu review-ul, in comparatie cu alti saci de dormit in aceiasi bani sau mai scumpi. :wink:

Hamradio

Mesaj de Hamradio »

Vă mulțumesc tuturor pt. sfaturile primite. Pe aceste bălți (Ungaria) ai voie cu două lansete cu câte 2 cârlige... Deci nu intenționez să iau decât una cel mult două... Ce ziceți de AKX 2 de 3.6mt, 3,5 lb asortată cu o mulinetă Aventa 6000 cu baitrunner de la Okuma care seamănă cu noul model 2017 de la Okuma Longbow? Zic una pt ca probabil cu un feeder voi testa zonele mai apropiate iar dacă e rost de distanță voi folosi lanseta de crap... Vă rog pe cei care ați pescuit cu acest echipament sau care ați folosit AKX sau AKX2 să-mi spuneți din experiența dvs. punctele tari punctele slabe...Vă mulțumesc... mergem 3-4 la pescuit şi trebuie să mă limitez la 3 tronsoane pt a nu incomoda ceilalți prieteni pe timpul transportului pe maşină.

betucu

Mesaj de betucu »

nit_matias scrie:Da? Sunt din 3 tronsoane cum a cerut colegul? Nici macar nu ai citit mesajul lui, ai facut recomandarea direct, asa cum am spus, inainte sa puneti o recomandare, macar cititi si pareti ca vreti sa ajutati nu sa vindeti. Plus ca pare cam aiurea cand de fiecare data se recomanda aceasi firma. Adica din toate optiunile (care nu sunt putine) voi recomandati doar lanseta wychwood, care e un noname gen TF Gear.
Daca nu e Shimano , nu e bun.

carbocalm

Mesaj de carbocalm »

Iti recomand http://www.totalfishing.ro/lanseta-tele ... 49108.html, daca se mai gasesc pe undeva.
Pe astea le am eu tot pentru comoditate la transport.
Cu o tehnica de aruncare decenta te duci in 120-130m cu plumb de 100-110 gr.
Sa nu pui mulineta mai mare de 6000 de la okuma/5500 shimano , pentru ca are inelul de 40 cam la 90cm de mandrina.

nit_matias
Pescar de competitie

Mesaj de nit_matias »

betucu scrie:
nit_matias scrie:Da? Sunt din 3 tronsoane cum a cerut colegul? Nici macar nu ai citit mesajul lui, ai facut recomandarea direct, asa cum am spus, inainte sa puneti o recomandare, macar cititi si pareti ca vreti sa ajutati nu sa vindeti. Plus ca pare cam aiurea cand de fiecare data se recomanda aceasi firma. Adica din toate optiunile (care nu sunt putine) voi recomandati doar lanseta wychwood, care e un noname gen TF Gear.
Daca nu e Shimano , nu e bun.
N-am spus asta, ba chiar am dat 2 optiuni care nu sunt shimano,iar la mulinete nu a fost recomandata vreo mulineta shimano.
Niteanu Matei
http://mateiniteanu.blogspot.ro/
PB:20.3

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”