Drill-ul , de la pripon, varga de sabioara, spinning, copca, feeder, crap, la clonc cu sfoara, pescuit oceanic, ... absolut tot ce inseamna drill, este o placere.Hamradio scrie: ............................
Vă rog să îmi recomandați o lansetă de crap de 3.6 sau 3.9 m preferabil din 3 buc din cauza transportului.Ce acțiune şi ce TC ar fi mai potrivite care să permită lansări mai lungi şi mai precise decăt feederele dar care să permită senzația unui drill plăcut în cazul peştilor intre 1.5 si 5 kg. ?
.........................
Sculele nu fac altceva decat sa ne ajute pentru a intra in drill cat mai des si pentru a face drillul cat mai sigur, nu altceva. Singurul avantaj general valabil intre doua scule cu aceeasi parametrii functionali este in dreptul celei mai usoare. Atat.
Ideea ca printr-o lanseta moale "se simte mai bine pestele" este o gresala pentru cei care o cred, atat din punct de vedere al fizicii ( prin ceva rigid se simte mai bine vibratia ) cat si prin faptul ca sunt victimile aprecierii lansetelor in care se folosesc materiale slab calitativ ( fibra de sticla ), materiale elastice ,( dar mai grele ! ) , produse ce permit adaosuri comerciale mai mari, in defavoarea lansetelor usoare si rigide, facute din carbon de calitate, care nu pot fi combatute ca apreciere decat prin "placerea in drill, sau simtitul pestilor mici".
De ce iei o lanseta mai lunga? Ca sa arunci mai departe, evident.
Ce rezolvi daca este elastica si pierde din putere la aruncare. De ce sa nu iei una mai scurta si mai rigida, mai ieftina , mai usoara si mai simplu de transportat?! ( care face fix acelasi lucru )
Nu o iei, pentru ca te duci la magazin sa-ti iei un 3,90 (sa zicem) si acolo, dintre doua lansete de 3,90 la preturi apropiate, vanzatorul o sa o recomande pe aia la care castiga mai bine, respectiv aia mai elastica, ca fibra de sticla este mai ieftina. Iti baga gargaunii astia in cap cu "simtitul" si "placerea" ( unii ii pastreaza mult timp...

In rest nu am ce sa recomand. Decat sa nu cauti ceva "prin care se simte placerea bine".

Cauta lansete usoare ( singura placere de luat in calcul ) si sa nu piarda din putere ( adica sa nu fie elastice ). Ma refer la lansete pentru crap, lansete ce iau in calcul distanta.