Sfat competent.

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

clabuc
Puncte: 0

Re: Sfat competent.

Mesaj de clabuc »

eu am aruncat si cu mtx14 si cu beastmaster si cu class.
detin si mtx14 si class iar cu beast am aruncat intr-un concurs.

ca si rigiditate beast e mai aproape de class decat de mtx 14 : mtx14 e cea mai moale dupa care beast, dupa care class. Eu beast-ul nu am reusit sa il incarc cum trebuie ptr ca avea cotorul (levierul) prea scurt. class-ul am inceput sa il incarc dupa vreo 4,5 partide, te obisnuiesti mai greu cu el dar in final te obisnuiesti.
class-ul te oboseste rapid, eu dupa 24h nu mai am gaz si arunc mai mult cu mtx14 de ex.

mx1400 nu am folosit dar as pastra bblc-ul

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Mesaj de Alexandru Mihai »

Dan Mitranescu scrie:Nu vreu sa para ca este subiectivism comercial influientat de "produsul mai scump", dar Classul "nu poate sa il incarce" numai cine nu se antreneaza putin cu el, sau mai exact, cine ia decizia "nepotrivirii" prea devreme.
Personal cred ca am aruncat de cel putin 1000 de ori pana am inceput sa ii scot in evidenta avantajele in fata lui MTX 14.
Am folosit multi ani MTX14 si cand am trecut pe Class, mi-a fost greu. Tehnica de aruncare difera mult. Acceleratia, ... totul. Si nu se punea problema de forta.
In schimb, Florin Mirea s-a adaptat imediat. ( aceleasi conditii )
La fel si multi dintre cei care au venit la Categoria Mica si Mijlocie de la concursul de casting. Deci nu erau printre cei mai buni aruncatori, dar au aruncat mai bine cu Classul decat cu lanseta proprie ( mai moale ).

Recomand Classul numai atunci cand este neaparat nevoie de "maximum" . Diferenta de pret fata de MTX 14 nu este pe masura diferentei in utilizare.
10% in utilizare si 100% la pret . Aici trebuie sa se verifica atent "potrivirea", ca de incarcat se incarca lanseta, de catre oricine isi propune asta.
Prin "incarcare" ma refer la a obtine distante mai mari decat cu o alta lanseta mai moale, nu neaparat sa se arunce mai mult decat arunca Maxx.
In conditii de concurs cel care va trece de la o lanseta mai moale la o lanseta ca si Class-ul dupa 24 h nu va mai face fata si va cere o lanseta mai moale, Class-ul est o lanseta de anduranta si nu cred ca un aruncator mediu ii va face fata, acum fiecare stie in ce conditii va folosi o lanseta tare sau una mai permisiva.
Daca te duci inspre calitate la un concurs clar ca Class-ul are un avantaj dar daca te duci spre cantitate nu cred ca un aruncator mediu va incepe si va sfarsi acel concurs cu un Class.
''Daca mintea iti este oarba ochii sunt inutili.''

Anthony Hopkins

Alexandru Mihai
pescar de competitie

clabuc scrie:eu am aruncat si cu mtx14 si cu beastmaster si cu class.
detin si mtx14 si class iar cu beast am aruncat intr-un concurs.

ca si rigiditate beast e mai aproape de class decat de mtx 14 : mtx14 e cea mai moale dupa care beast, dupa care class. Eu beast-ul nu am reusit sa il incarc cum trebuie ptr ca avea cotorul (levierul) prea scurt. class-ul am inceput sa il incarc dupa vreo 4,5 partide, te obisnuiesti mai greu cu el dar in final te obisnuiesti.
class-ul te oboseste rapid, eu dupa 24h nu mai am gaz si arunc mai mult cu mtx14 de ex.

mx1400 nu am folosit dar as pastra bblc-ul
Daca nu mergi in concursuri BBRLC-ul este o mulineta excelenta, dar daca mergi la concursuri nu recomand, este grea si te va obosi si mai tare.
MX 14000 nu stiu cum este/va fi asta numai timpul ne va dovedi daca va fi o mulineta fiabila, repet numai timpul ne va spune.

Anthony Hopkins

ionut_udrea

Sfat competent.

Mesaj de ionut_udrea »

Folosesc Class ul in combinatie cu BBRLC!
Poate sunt subiectiv,dar momentan nu imi doresc altceva!
Le am folosit cu succes in concurs de cantitate,48 de ore. Intr adevar,ai nevoie de forta pentru a le folosi o perioada mai lunga la adevarata lor capacitate.
Nu sunt un aruncator bun si poate imi bazez aruncarea in general pe un procent mai mare de forta,decat de tehnica,insa in combinatia descrisa ating cu usurinta 150-170m.
Dezavantajul Class ului:dupa ce te inveti cu el,majoritatea celorlalte bete iti vor parea moi,gen 3lb!
Parerile sunt impartite,precum gustul fiecaruia:e prea rigida,e par,nu simti pestele in drill! Obiectiv, Class ul este exact ceea ce a fost proiectat:o lanseta de putere,robusta,cu care iti faci treaba excelent,putand sa beneficiezi intr un concurs de acei cativa metri in plus fata de ceilalti, pentru “a iesi in fata”(si la propriu si la figurat)
In primavara vreau sa l incarc cu 135 gr,sa vedem ce poate!
Sincer am ceva emotii si sper sa nu l rup!
Ce spuneti, d-le Mitranescu? Se rupe sau se incarca bine cu 135gr?

Sent from my iPhone using Tapatalk
CARPE DIEM!!!

Alexandru Mihai
pescar de competitie

Pai daca vrei raspuns de la Dan eu ma opresc...

ps: nu cred ca a dat cu 135 gr....alti au dat!...dar tu vrei doar parerea lui Dan!

Anthony Hopkins

ionut_udrea

Sfat competent.

Mesaj de ionut_udrea »

Alexandru Mihai scrie:Pai daca vrei raspuns de la Dan eu ma opresc...

ps: nu cred ca a dat cu 135 gr....alti au dat!...dar tu vrei doar parerea lui Dan!
Dpdv tehnic am cerut parerea sa!
Practic,multumesc oricui pentru un sfat bun!

Sent from my iPhone using Tapatalk
CARPE DIEM!!!

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”