gabi1 scrie:pescarusull scrie:Am spus ca nu-mi dau seama 100% ce tip de actiune are lanseta, ce tot faci teorie cu mine ?
Eu am folosit aceasta lanseta. Progresiva nu e in niciun caz.
Mă repet- atunci ce acțiune are???
Vezi, asta îi strică pe unii, fac afirmații gratuite pentru că nu știu și, au și coada pe sus- o combinație foarte proastă si taxantă neuronal in interacțiune.
Cu 70g este rapida.
Cu 100g este semiparabolica.
Cu 130g este parabolica.
Cu 150g am eu varfuri de schimb.
Cateva constatari despre "actiunea lansetei" :
O lanseta "parabolica" este o lanseta slaba calitativ. Producatorul ori a gresit proiectul si nu a expluatat corect cantitatea de material pentru a obtine un bat care sa arunce cat mai bine, ori a avut la dispozitie materiale slab calitative, din care atat poti sa scoti. Ca sa se inteleaga mai bine, din fibra de sticla nu se poate scoate niciodata o lanseta rapida.
O lanseta "semiparabolica" este o lanseta construita corect, datorita faptului ca distribuie uniform fortele pe toata lungimea blankului, pentru a obtine compromisul perfect intre momentul maxim care poate fi generat de bat si rezistenta la rupere.
O lanseta "rapida" este una "semiparabolica", dar cu un plus de putere. Pentru cei mai multi acest plus de putere este perceput ca "rapiditate". Totusi mai sunt cativa ( aruncatorii buni ) in mana carora lansetele "rapide" se fac colac.( adica parabolice ) . Pai cum sta treaba !?
O lanseta "rapida" nu o sa fie niciodata de putere mica ( ca atunci o face colac oricine si nu mai are cum sa fie "rapida" ) ... si cel mai important,
o lanseta "rapida" nu o sa fie niciodata ieftina.

Acest lucru generand si reciproca scrisa in prima idee.
P.S. Lansete "parabolice" o sa le gasiti la toate preturile. Ferchezuite putin si cu un botez ales, fac un profit frumos.