Buna ziua, dragi colegi! Intr-un subiect anterior ("boilies low cost") am prezentat un mix care dupa anunite schibari am reusit sa fac un mix care se ruleaza foarte bine. Am rulat vreo 20 de kg cu aceasi parte lichida doar ca le-am facut in 3 arome: krill, squid si aroma de capsuna. As avea o intrebare pentru voi in anumite conditii este posibil ca o aroma sa aiba rezultate mai bune sau aroma pe acelasi mix nu conteaza? Eu sunt 50-50 %...tind sa cred ca aroma nu prea conteaza atata timp cat mixul e acelasi dar in acelasi timp m-am confruntat cu situatii in care mergea bine o anumita aroma, cu slecificatia ca nu era acelasi mix, deci nu sunt sigur defapt ce alegea crapul, aroma sau mixul.... . Astept cu interes parerile voastre si voi revenii cu concluzii sigure dupa ce voi pescuii plantat cu 3 lansete, una pentru ficare aroma. Acum nu stiu cat de concludente vor fi.....
Pescarul contează mai mult pe lăcomia peştelui, decât pe propria-i inteligenţă
Aroma conteaza in masura in care ingredientele ce o compun au un rol de atractie pentru crap. Subiectul aromelor e foarte vast si de multe ori parerile sunt impartite . Din punctul meu de vedere putine arome sunt cu adevarat bune . In rest boiliesurile prind crap "in ciuda" aromelor folosite si nu datorita lor .Diferentele intre aceeasi aroma "monster crab" sa zicem ,provenita de la doi furnizori diferiti poate fi foarte mare . Chiar daca miros asemanator pot avea solventi diferiti si alte elemente care le pot diferentia . Este posibil sa ai rezultate mai bune cu anumite arome , nu neaparat cu un anumit tip (daca prin tip intelegi squid ,plum , etc). Din pacate multe arome bune au cam disparut din portofoliul marilor firme iar echivalentul lor lasa de dorit . Probabil ca latura comerciala si-a spus cuvantul in conditiile in care majoritatea pescarilor nu sesizeaza diferentele de calitate .
Consider ca aromele sunt bune la partidele scurte sau acolo unde avem nevoie de o atractie marita.
In astfel de cazuri partea lichida este cea care conteaza.La partidele medii sau lungi pun accent pe partea solida din bila.
In general, la un fishmeal de calitate (40-50% fishmeal) + 10 % extract natural ( belachan) consider ca nu mai neste nevoie de aroma, atractia din partea solida este suficienta si cu siguranta este un boiles de cursa lunga.
Singurele arome care le folosesc sunt cele fructate si cea de S&O si rar cea de Crab, daca stiu ca specificul respectivei partide imi cere acest lucru.
Conteaza mult si modul de dispersie al aromei din bila, acest lucru este dat de tipul solventului folosit .
Un alt aspect ce il urmaresc uneori, este tipul de PH al aromei respective.
Ca o concluzie, folosesc aroma doar unde consider ca ma ajuta si am nevoie de o nada de atractie rapida sau stiu precis ca profilul baltii respective imi cere sa merg pe aroma X sau Y.