Asa cum am promis, voi scrie mici recenzii/descrieri despre absolut tot ce este legat de pescuit.
Avand in vedere ca vremea nu imi permite sa ies pe balta, m-am gandit ca as putea descrie "locul de munca" preferat in materie de balti de pescuit: Hermes Peris. Prima partida de pescuit pe Hermes a fost o adevarata aventura, eu pescuiam si feream lansetele de masinile cu pietris ce treceau pentru a face drumul de acces. Desi poate nu credeti, in 8 ore am prins 24 de crapi (doamne ce bataiaose erau "oglinzile" bagate in balta cu doar cateva zile inainte).
De ce prefer aceasta balta? Pai...sunt nenumarate motive: standuri amenajate cu pietris, cat de prietenosi si respectosi sunt paznicii, administratia lacului (jos palaria), posilitatea de a campa la cort sau a inchiria casuta, urmeaza sa se deschida si o terasa, iar in balta gasesti obiectul muncii.
Pescuitul nu consta doar in a arunca momeala in apa, consta in a lega prietenii, in a le intari cu gratare, cu bere, cu glume si buna dispozitie. Nu stiu ce poate fi mai frumos decat sa stai la o bere, intorcand carnea pe gratar in compania prietenilor. Iubesc momentele cand auzim senzorul si ne batem pe lanseta, care mai de care dornic sa traga de peste. Asta este adevaratul farmec al pescuitului.
S-au batut multe recorduri persoanale pe Peris, iar cum in toamna are un locatar nou, un ten over30, am un nou target. Densitatea de peste over10 este covarsitoare. Drill-ul cu un romanesc "sui" trezeste in pescar acel sentiment ancestral al luptei om-natura.
In speranta in v-am trezit amintiri frumoase, va urez FIR INTINS si cacat in plasa!