As vrea sa explic mai bine decizia mea ireversibila de a demisiona din functia in care am fost ales de majoritatea dintre voi, asta pentru ca a refuzat Val postul, ca avea si unanimitate si poate alta era situatia asociatiei acum. Intentionam sa o fac la sedinta AG , dar cred ca e mai bines a o fac in scris , ca sa nu mai pierdem timpul acolo, fiind destule de facut pentru APCR si CN.
Ca sa-l citez pe Val , nu vreau sa fiu patetic doar sa insirui un lant de evenimente pe care le-am trait in aceste 3 luni. Din prima unii au zis, asta-i omul lui Mateianu, nu e bine. AV-ul a fost singurul care a declarat sus si tare , nu e bine , e prea nou in fenomen. Dupa un timp aveam sa inteleg cita dreptate avea, la momentul respectiv crezand ca este impotriva mea.
La momentul respectiv am declarat , cred ca nu ar fi o problema, prin relatiile personale care le am, sa fac rost de sponsorizari in jur de 10.000 euro, si eram convins de asta stiind ca voi avea timp destul la dispozitie si nefiind renumerat, intr-o functie asa importanta, voi beneficia de o forma de recompensare din partea asociatiei din sponsorizarile aduse. Basca, unii administrator de balti puneau la bataie sponsorizari. Unul conditionand cu finala, si mai tarziu si cu inscriptionarea numelui baltii pe echipamentul nationalei. Fac o paranteza, ca stiti despre cine e vorba, cand am fost sa discut cu el despre sponsorizare, impreuna cu AV (organizator de etapa CN), intr-un dialog suburban, un amic care a asistat la discutie a scos o replica memorabilia, nu-mi vine sa cred, dar Oana e elvetian pe langa asta.In fine nu s-a concretizat nimic, doar vorbe si spunand ca ce va trebuie banii de acum, ca ce-i aia cu contract, ca el de fapt a zis ca coase niste treninguri, ca eu am un interes sa le iau dintr-un anumit loc, in sfarsit concluzionand ca sa-i trimit o simulare de scris cu numele baltii pe echipament si apoi da banii promisi, daca ii place.
Era un singur razboi al asociatiei la vremea respectiva, vs.Liga. Crezand in faptul ca AGVPS este un partener alaturi de APCR prin protocolul semnat cu ei , nu-mi faceam probleme. Ma simteam puternic cu atatea cluburi in spate.
La sedinta din 30.01 de la Sinaia, am ramas impresionat de calitatea oamenilor noi , din tara, pe care i-am cunoscut mai bine acolo. Am zis cu totii ca suntem pe drumul cel bun , dar s-au facut niste greseli tehnice acolo, privind organizarea CN. Am constatat asta mult mai tarziu, cand mi-am dat seama ca ar fi trebuit delegate anumite sarcini si functii in conducerea efectiva a CN, nominal .Dar de toti eram foarte increzatori atunci, entuziasti ca tot ce facem va fi in buna regula si o sa aratam noi ce inseamna organizare si selectii pentru echipa nationala de pescuit la crap. Idealist , ce sa zic.
In foarte scurt timp razboiul vs.Liga s-a intetit, si am vrut sa aratam ca suntem bine intentionati, am deschis usa larg si unora din liga care cantau prohodul APCR prin iarna, dar care nu au reusit sau mai bine zis nu au vrut sa reuseasca sa vina la noi. Cativa de acolo au reusit sa intre in CN, pe usa din spate, cu Acvila, asociatie afiliata partenerului AGVPS cu care avem incheiat acel protocol, interpretabil si cu multe parti de de constrangere din partea lor.Si asa a inceput razboiul pe cel putin 3 fronturi , AGVPS, Acvila,Liga .Dai cu memorii pe la AGVPS, noroc cu Val ca e pregatit la scris si are si talent, noroc si cu Mircea pe la inceput, ca baga la scris la comunicate.Eu tineam legatura cu CD , contabilitate, legalitate, voturi, sute de telefoane de dimineata pana seara. In sfarsit, mai vine si aia ca se admite asocierea APCR in parte, adica se admite conducerea, asocierea, modificarea de sediu si anumite articole din statut si se resping altele privind Comisia Campionat National si competitia in sine ca formulare si ca ar trebui sa ne supunem legii sportului. Da-i repede recurs, semneaza , stampileaza, fax-uri , posta , tot tacamul. Intre timp tine legatura cu toti, informeaza, pac scurgeri de informatii, nu mai informez, tin la nivel de CD si Val, lumea striga, nu e informata, pe unde dracu’ sa mai scot camasa? In timpul asta du-te pe la ceva sponsori, tatoneaza terenul, da-le un spritz, o iesi nu o iesi , om vedea, vorbeste cu AV despre media , proiecte de adus bani la APCR, fiind singurul cu pregatire in domeniu si dispus sa ma ajute , dezinteresat, pentru legaturile sentimentale avute cu asociatia.
Dimineata la birou, uit de treburile de servici, ocupa-te de asociatie, “streseaza” cluburile din APCR cu telefoane , iara voturi, ajungi seara acasa , repede la computer, ce am mai uitat? ,….. secretar , directori zonali , i-ai de unde nu-s…culca-te, trezeste-te noaptea, scrie mare in fata ochilor…APCR…cum dracu sa le mai fac…dimineata praf, la birou, ia-o de la cap.
Du-te la AGVPS , ia biroul in primire, (nu mi-a zis nimeni din apcr, da cum e biroul, hai sa te ajutam sa-l faci, etc.)du-te plateste chirie lunar, fa-ti relatii pe la secretare , sef de cabinet,poate e nevoie de sprijin, liga tipa, acvila tipa, zvonuri, APCR nu exista, atacuri pe forumuri, lumea din APCR are treaba,cui sa cer un sfat?.. singurii dispusi sa ma asculte Val si Andrei, dar pana cand si ei?
Cam asa a fost, cu mici pauze de liniste si acalmie, cand si atunci mai du-te fa drumuri, motorina din buzunar, telefoane din buzunarul propriu, atentii la secretare din buzunarul propriu, vine targul superpescar,oferta de spatiu moca de la AV, fa bannere, promotionale, tot din buzunar, mai sunt producatori in domeniul nostru poate pica vreun sponsor, PV TV e acolo, discuta poate contract, oferta pentru sponsori, roaga presedintii APCR sa te ajute cat esti la birou, raspunde doar unul, Genes multumesc, ca in weekend vin eu sa fac imagine, mai rezolva o hartie, pe unde sa scot camasa?...
Intre timp, ai nostri, din APCR, ehhh…nu se face nimic,nu ne informeaza nimeni, zvonuri ajung la mine,Stanila face gresit, Stanila = sluga lui AV, de fapt Val cu AV conduc, Stanila = slab de inger, marioneta, nu-l arde pa bentu, pa selaru, nu scoate sabiile, noi suntem APCR, asociatia suprema, pa ei….stai, explica,mai raspunde cate unul din conducere, uraaa…e bine Costele asa…ma suna altul, pai ala cu care am inchis acu’ 5 min. zice ca esti praf…ma ia capu’…. am gresit undeva?, …ma implic prea tare?...daca nu le fac eu, cine?...cat e AMR-ul la CN, aoleu mai e putin, n-aveam aia, n-avem ailalta, Pangica tipa, coducerea tipa,fa treaba Stanila, ni se sparg parolele pe forumuri, atacuri, judecati, iar memorii, ia-o de la cap…,contabila..am uitat, avocata Angelica, gata intotdeauna cu un sfat si fara bani, dar pana cand?multumesc Angelica...... pe unde scot camasa?...
Sa zicem ca aveam ceva liniste, roaga lumea, nu avem caiet de sarcini, fa Prichici, face…nu avem regulament ,fa Rudeanu, fac dar nu acu’ ca n-am timp, pana la sfarsit saptamana…trece 1, trec 2, …in
a 3-a apare ceva, opinii diferite, ne certam,….vorbim, da-i acuze…, nu-i momentul, sa fie liniste, avem destule pe cap.
In ultimele saptamani, Acvila cere, totul scris special pentru ei, ca de…. asociatie afiliata AGVPS, ….Szekely striga, discriminare, arbitrii, banii vor sa-i dea cum vor ei, suna contabila, e bine asa?...nu e bine?, cum e legal si corect fiscal sa nu putem fi atacati? ,ma suna de la AGVPS , veniti pentru intalnire cu Acvila, Val nu poate, Mircea nu poate, …du-te singur in fata la 5, Selaru,Bentu, Mugurel…Dragoi, Szekely….Bentu explica, nu e bine, nu-i gata regulamentul, …il facem domne, e aproape gata, …vor sa-l aprobe AGVPS-ul, …gasim o formula cu banii sugerata de ei…a noastra nu-i buna…Selaru zice sa se faca un adendum la protocol numai pentru anul asta, cum sa dea Acvila banii..(nu l-am vazut pana azi)…. Acvila tipa…domne sunt zvonuri ca nu aveti contabilitate in ultimii ani, ca se fura bani la APCR, ca nu dati facturi(desi precizasem in adresa catre ei ca eliberam factura pe baza contract sponsorizare)….ca e discriminare cu arbitrii…explic lui Selaru cum ne-am gandit….el sustine ce zice Acvila…adica poate ar fi mai bine pe sectorul care la prima etapa ei nu arbitru sa semneze in foaia de clasament la cantarire la celelalte cluburi o rezerva de-a lor sau capitanul…dar obligatoriu sa fie scris in regulament….Acvila vrea regulament semnat si stampilat aprobat de AGVPS, numai asa e in regula…….la final Acvila zice hai domne ca dam cash cu chitante cum au stabilit ei……suna contabila sa vedem daca e bine, suna avocata, suna-l pe Val ca doar el e cu relatia la AGVPS….Val zice ia-le banii….ia-o de la cap.
Ramane sa avem intalnirea saptamana asta, sa dea banii…sun pe Szekely, stabilesc pt. miercuri, ma ia la telefon……. daca nu puncteaza tenul va dau in judecata, va anulez protocolul… ca informeaza COR, Ministerul Tineretului si Sportului, si tot asa langa inainte.…il sun pe Val, da-i si el la telefon cu Szekely…nici un rezultat…suna Val pe Selaru, suna pe Bentu….isi da demisia.
Ma gandesc e doar inceputul, ce-o mai urma in CN? Imi dau demisia, convoc AG…sa mai faca si altii, care doar ma critica …poate fac mai bine.Eu nu mai fac fata nici fizic, nici psihic, la birou mai au un pic si ma dau afara,si de acolo incasez, acasa…nu mai zic….Daca n-am fost sprijinit macar din interior, razboiul asta pe mai multe planuri m-a ros pe dinauntru m-a facut sa-mi pierd dorinta de a face ceva,….. ce rost are? Pentru ce?
Cam asta a fost pe scurt, viata mea in ultimele 3 luni, povestita un pic ironic, dar foarte adevarat.Am actionat tot timpul pentru interesul asociatiei si al mentinerii parteneriatului cu AGVPS, dar mai departe in CN, nu stiu ce se va intampla si nici la anul, nu stiu cine mai poate garanta azi.
Multumesc Val si Andrei pentru tot sprijinul si toate bunele intentii.
Ca o concluzie ideea e ca trebuie urmarit interesul asociatiei, cluburile trebuie sa fie unite, nu dezbinate, sa puna toti osul la treaba….nu doar vorbe., nu doar cand e bine si frumos.Din pacate avem multi care ne vor raul, care au timp, ambitii prostesti si putere financiara. Numai uniti si prin corectitudine putem duce mai departe performanta in pasiunea comuna care ne anima. Daca ne certam noi intre noi, altii se bucura si noi ne ducem de rapa.
Cam cum stam acum:
La inceput contestam moral “pescarii Acvilei”, de fapt fugiti din Carpzone si acceptati in CN la rugamintea partenerului AGVPS, dar intre timp (trec de episodul Buhac) apare un oportunist, vicepresedinte pescuit Acvila , de proasta factura, habar nu are de pescuit la crap,genul smecher , fost recuperator, cum de altfel s-a si laudat intr-o discutie , care bazandu-se pe faptul ca Acvila este asociatie puternica a AGVPS, incepe sa ne sicaneze,vor totul scris special numai pentru ei. Bineinteles ca a existat o corespondenta scrisa, am raspuns la toate scrisorile lor, am explicat, am dat comunicate…ei, nu e bine sunt confuze, se fac ca nu inteleg, orice ca sa existe presiune asupra APCR, amenintari telefonice cu judecata, ca sa se schimbe ce au hotarat cluburile la Sinaia referitor regulament.
Parerea mea, dupa tot ce am vazut pana acum, este ca AGVPS nu va interveni niciodata in aceasta disputa intre APCR si o asociatie afiliata ei pentru a sprijini APCR. Interesul Acvilei, sustinuta si de unii din Liga pe la spate,declarata verbal si de vicepresedintele Ligii ca el e sponsor la Acvila..…e clar ca este ca sa se califice prin orice mijloace Acvila, cu pescarii Carpzone, buni pescari de altfel , si aceste calificari sa nu iasa bine pentru si APCR sa fie distrus.Nu vreau sa influentez pe nimeni, nu vreau sa produc nici o tensiune intre cluburile noastre, dar asa o vad si o simt eu si mi se pare corect sa spun asta.Eu nu pot merge mai departe in functia in care sunt. Razboiul este inegal, ei tot…APCR doar drepti la ordin.
Tot ce conteaza in acest moment este ca cluburile APCR sa fie unite, sa aleaga un alt presedinte cu vechime in fenomen, capabil sa duca aceasta lupta, sprijinit neconditionat de catre toate cluburile noastre si nu lasat singur cum am fost lasat eu.
Nu pot sa nu recunosc, ca poate am gresit si eu, nefiind pregatit pentru aceasta palarie, prea mare si cu prea multi dusmani din urma si cu altii noi cum nu a mai avut APCR niciodata in istoria ei, dar m-am implicat, am luptat pentru interesul asociatiei si nu pentru al vreunui club sau pentru al meu personal.
Orice om are o limita, atata pot eu….daca am gresit, puneti-ma la zid, dar nu am fost nici un moment rau intentionat si …..imi pare rau dar nu pot sa o duc mai departe.