Sfaturi achiziție mulinete

Lansete, mulinete, fire, carlige, camping, accesorii, etc. Comentati, criticati sau recomandati.

Moderatori: Alin Galbenu, Bogdan Zaharia, odoctee

Scrie răspuns
Rus Bogdan
Puncte: 0

Sfaturi achiziție mulinete

Mesaj de Rus Bogdan »

Buna ziua, doresc sa îmi achiziționez un set de mulinete; alegerea mea ar fi între următoarele doua modele:
-Shimano Speedcast 1400 și
-Okuma Axeon V2 de 60
As avea nevoie de niște comparații privind specificațiile, fiabilitatea mulinetelor și anumite defecte ascunde dacă le cunoaște cineva.. :) :)

Adrian I.

Re: Sfaturi achiziție mulinete

Mesaj de Adrian I. »

Salut
Iti dau mai multe detalii despre Okuma Axeon V2 de 60 (le am de 2 ani). Sunt niste mulinete care se inscriu in linia Okuma (foarte rezistente, fara jocuri la angrenaje, destul de dragute ca si aspect). Am pus frana rapida (bucse de la Dan Mitranescu de la magazin) si se comporta foarte bine. Vin cu tambur de rezerva din grafit. Aseaza firul foarte bine. Nu am ce sa le reprosez pana in momentul de fata.
Speedcast 1400 XTB (un prieten bun are acest model) arata f ok, aseaza firul foarte bine, dar au ca minus faptul ca nu vin cu tambur de rezerva. Nu le-am folosit, insa nu l-am auzit sa se planga de ele.
Ambele sunt niste mulinete OK. Este si o diferenta de bani intre ele - depinde de tine ce anume preferi.
Succes in alegere

Szilveszter

Mesaj de Szilveszter »

Speedcast are frână scurtă,da nu poți zice rapidă.să ai la o tură frâna ,ai nevoie de alte discuri în locul celor originale.în rest faine,puțin grele și n-ai tambur rezervă.cam așa

Rus Bogdan

Mesaj de Rus Bogdan »

Am avut pana acum Okuma Axeon Baitfeeder New dar nu mi-au prea plăcut. Am vrut sa scap de sistemul cu baitrunner care la aceste mulinete se mai bloca din când in când iar una mergea îngreunat la recuperare...Știu ca Axeonul V2 este o mulinetă foarte buna dar voiam sa știu dacă se merita diferența de preț între aceste mulinete..

marius25

Mesaj de marius25 »

bogdanrus93 scrie:Am avut pana acum Okuma Axeon Baitfeeder New dar nu mi-au prea plăcut. Am vrut sa scap de sistemul cu baitrunner care la aceste mulinete se mai bloca din când in când iar una mergea îngreunat la recuperare...Știu ca Axeonul V2 este o mulinetă foarte buna dar voiam sa știu dacă se merita diferența de preț între aceste mulinete..

Mergi pe Okuma ,nu se jutifica diferenta de pret,eu am returnat speedcasturile cumparate sant grele, un singur tambur ,achizitionat separat costa peste 200 ron,frana necesita modificari si mai agata si fusta de sub tambur la una din ele.
Are un prieten Okuma de 3 ani ,si nu se plange de ele, sant mai usoare cu 80 gr.
Din punctul meu de vedere Okuma axeon 60 ,distance pro 60 sau mt 1400.
Am vrut Shimano .....,m-am linistit :)

Dan Mitranescu
Veteran

Mesaj de Dan Mitranescu »

MT 14000 se poate returna si dupa 3 ani daca se gaseste intre timp o mulineta mai buna in acelasi cost, sau chiar mai scumpa.
MT 14000 elimina orice risc de pacaleala la achizitie.
MX 14000 la fel.

https://danmitranescu.ro/mulinete-crap/ ... w2018.html

senzor planet
Scrie răspuns

Înapoi la “Comentarii Echipament Crap”