Ce gen de rod-pod preferati : cel cu picioarele pe mijloc, sau cel cu picioare si in fata si in spate ? Va rog sa va argumentati optiunea !
valabil ptr toti utilizatorii forumului crapmania !!!!!!!!!!!
fata-spate (picioarele rodpodului nu altceva )
pentru stabilitate. am avut si cu picioare pe mijloc dar oricat de mult ai strange inbinarile, tot se misca. in caz de furtuna, skypod, 4 ancore de cort si poti sa dormi linistit
Prefer cel cu picioarele fata,spate.Am avut cu picioarele pe mijlok Amiaud Peche Extreme,4posturi foarte bun ca rod pod insa am avut probleme cu el la o vijelie sa rasturnat Mi-am luat un Solar Crok si sunt foarte multumit,pot sa-l utilizez in toate stilurile
pina acum am avut un rod pod cu picioare in fata si spate cu trei posturi dar era greu de manevrat daca vroiam sa dau un pic mai lateral fata de unde era momit,sau cind trebuia sa ridic virful din cauza buroienilor sau agatatorilor,altfel era stabil,acum am cumparatun rod pod nu chiar profesionist cu picioare in mijloc poate cunoasti si dati si o parere e un M class prestige,am pescuit numai odata (aproape era apa inghetata)dar atunci (bine nu era furtuna)cind am strins la inbinari asa parea ca sta bine
Discursul poate fi lung si in mod sigur nu voi atinge toate aspectele.
Este greu de spus pe care il prefer. Fiecare model are avantaje si dezavantaje
Trebuie luate in calcul mai multe aspecte cum ar fi stabilitatea , fiabilitatea, manevrabilitatea , volumul, greutatea …..
Hai sa plecam de la stabilitatea modelului. In opinia mea un rod pod foarte stabil trebuie sa arate ca X Pod de la Fox.
Dar tot aici trebuie sa ne gandim si la suprafata pe care asezam rod podul, la modul in care il ancoram, pentru ca una este sa il asezi pe pamant si alta pe lemn sau betom (ponton), pe nisip sau pietre.
Daca dorim sa schimbam directia in care pescuim, sau pozitia varfului lansetelor, este de preferat unul cu picioarele asezate pe centru care rezolva opim problema. Iar aici, pentru a avea stabilitate deschiderea picioarelor trebuie sa fie mai mare (sa nu radeti) iar acestea sa fie mai lungi pentru ca centrul de greutate sa pice cat mai in centu si pe o suprafata cat mai mare.
La fiabilitate trebuie avut in vedere materialul din care este construit. Ideal este (parerea mea din )inox, dar atunci este si foarte greu, din aluminiu este mai fragil dar mai usor. Tot aici trebuie vorbit despre inbinari, despre cat de usor se monteaza dar si despre cat de repede cedeaza aceste inbinari, despre materialul din care sunt facute (plastic sau metal), despre modul de realizare a inbinarii (prin filet sau .......) .
Si ca sa nu ne lungim foarte mult (dar s-a cerut argumentare) desi am unul cu picioarele asezate central, am cumparat suporti individuali care rezolva aproape toate problemele. Sunt usor de montat, de carat, nu ocupa volum mare, se pot redirectiona foarte usor fara a fi novoie sa umblam la toate lansetele, etc., etc.
La multi ani si sarbatori fericite !
Dorin Cruceru
Asociatia Pescarilor de Crap din Romania
Sfatul meu este sa fugiti de rod-pod-urile cu picioare pe mijloc, sunt extraordinar de instabile. Chiar si cele de calitate de la Amiaud, nu ma refer la toate joarsele.
Sky-podul este sfant !
Rod-pod-ul meu are picioarele asezate central , il consider mai bun pe cel cu picioare fata spate pt. ca e mult mai stabil ( dar si mai scump ), al meu a fost in jur de 3 mil. insa cred ca-l voi schimba in curand.
Sky - Pod -ul de la Fox e tatal tuturor podurilor din lume ! Nu gasesti atitea calitati legate de stabilitate , precizie , usurinta in asamblare , etc la nici un rod - pod alternativ , cel putin pina acum ! Cu stima !
Si eu sunt fan Sky-Pod Fox, dar exista un model asemanator de la Ultimate, numai ca este total din inox ! Este mult mai teapan.
Oricum, parerea mea este ca cele cu picioare pe mijloc sunt instabile si la o furtuna puternica se alege praful de instalatie !